По какъв начин трябва да ми се върне надвнесен данък общ доход.
Сега напускам работа и се оказа че трябва да ми се върне данък общ доход на стойност 113лв, обаче към датата на напускане при приспадането му всеки месец на равни вноски ще ми върнат 80лв. а не 113. Въпроса е какво става с останалата сума? Дължима ли е от някой и ако не си получа от настоящия работодател, мога ли да си я получа от следващия работодател?
- Дата и час: 20 Ное 2024, 03:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Какво се прави с надвнесен ДОД при напускане на работа?СПЕШН
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Нямам представа защо Ви връщат данъка на части, редно би било да е наведнъж. И то от работодателя, който го е удържал неправомерно. Другия вариант е с годишна данъчна декларация.
- vodopad
- Нов потребител
връщане на надвнесен ДОД
До колкото знам при напускане на всеки служител се издават две сл. бележки + два образеца за пенсиониране (е те са по желание, ама за да не гоните после "Михаля" си ги искайте сега). Едната сл. бележка е за осигурителните суми по месеци, а другата е точно за внесения до момента данък и на каква база е изчисляван. В началото на следващата година. т.е. Януари 2007 настоящия работодател, към мойто ще работите тогава прави годишното преизчисление за изминалата 2006 и на базата на тази или тези бележки (ако имате и други такива бележки от др. работодатели за годината). Той ви връща цялата сума надвнесен данък за предходната година, включен към Януарската заплата. Ако тогава не сте на работа мисля, че варианта е с подаване на годишна данъчна декларация за доходи на физическо лице и ви ги връща държавата тези пари. Не съм чувала за изплащане на надвнесен данък по средата на годината, а при мен има доста напускали по това време и постъпили по средата на годината и практикуване по тоя начин. Така е и по закон - ние със счетоводителната сме го коментирали многократно - на тия които постъпват при нас им искаме сл. бележки от предишния работодател, ако има такъв и ние им връшаме надвнесения данък, а за тия, които напускат издаваме сл.бележка, която да полсужи на работодателя през януари следващата година
- pepka_m
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|