Здравейте!
Преди година и повече работех, като шофьор в чужбина - ЕС, за българска фирма на минимално осигуряване. Реших да напусна, но собственикът категорично отказваше да приеме това, понеже шофьор за 1300-1500 Е заплата за тамошен стандарт, няма как да намери. Тръгнах си, и започна да ме заплашва, че повече няма да ме моли да оставам, няма да ми изплати заплатата за месеца - около 1000 Е, и ще го търся аз после, за да го моля. Мина половин година и започнаха да идват призовки - че съм му взел товарни документи, катинар, ключ, и прочее боклуци, за които се е сетил. Започнах да давам показания в районното. Описах подробно случая и 4-5 месеца беше затишие.
Днес отново ми се обаждат, че е образувано дело срещу неизвестен извършител, по което дело съм привикан като свидетел. Оказа се пак същата работа - бившия работодател - уж ме обвинява, в същото време пък свидетел. Нещо вече не схващам....
Въпросът ми е, трябва ли да търся адвокат вече, защото нещата явно няма да приключат, и на този разпит пред следовател трябва ли да присъства също адвокат.
ПС
Ако има някой адвокат в тази област, нека ми пише, за да се свържа с него, защото реално не знам към какъв точно трябва да се обърна.
- Дата и час: 20 Ное 2024, 02:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Дело срещу неизвестен извършител
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Дело срещу неизвестен извършител
Свидетелят има право да се консултира с адвокат, ако смята, че с отговора на поставения въпрос се засягат правата му по чл. 121 от НПК. При направено искане разследващият орган или съдът осигуряват тази възможност. Ако желаете, можете да отидете с адвокат на разпита.
- katerinakuch
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|