Здравейте!
Мой приятел караше и ни засекоха ,след което типично по български се напсуваха и моя човек слезна и го наби...Сега трябва да отида до районното и да дам показания , а доста често чета как свидетелите ги изкарват лъжесвидетели и т.н . Двама мой познати вече ги съдиха за лъжесвидетелстване ,а те си казаха истината. На мен честно казано не ми се иска да лъжа ,нито приятелят ми по някакъв начин да го прецакам. Дознателят е казал ,че трябва да отида , но нямам нито призовка , нито са ми се обадили? Какво трябва да им кажа ?
- Дата и час: 20 Ное 2024, 02:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Какви показания при дознател?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Какви показания при дознател?
ivan_991 написа:Какво трябва да им кажа ?
Едно е да те съдят за лъжесвидетелстване когато си казал истината, друго е съвсем, когато си лъгал действително .
Пък ти си прави сметка.
- svettoslav
- Активен потребител
Хахаха , едно е вика да те съдят и осъдят ако си виновен друго ако си невинен ...........
Ма как да не е!
Ма как да не е!
- dog123
- Младши потребител
Считам ли се за извикан , когато моят приятел ми каза ,че полицаят искал да отида ?!? Или да си чакам призовката?
- ivan_991
- Нов потребител
За тези неща се ходи при адвокат, защото нито ти трябва да питаш дали да извършиш или не престъпление, нито някой може да те съветва как да го извършиш.
Щом те викат - ходиш. Казваш каквото е било, лъжите се забравят, а ако нещата са сериозни ще те разпитват няколко пъти и все ще се оплетеш.
Щом те викат - ходиш. Казваш каквото е било, лъжите се забравят, а ако нещата са сериозни ще те разпитват няколко пъти и все ще се оплетеш.
Последна промяна ivanov_p на 16 Дек 2016, 17:18, променена общо 1 път
- ivanov_p
- Активен потребител
dog123 написа:Хахаха , едно е вика да те съдят и осъдят ако си виновен друго ако си невинен ...........
Ма как да не е!
Така вика майка ти.
- svettoslav
- Активен потребител
ivanov_p написа:За тези неща се ходи при адвокат, защото нито ти трябва да питаш дали да извършиш или не престъпление, нито някой може да те съветва как да го извършиш.
Така е, Пейо. Още от римско време има една приказка, че лъжецът трябва да има добра памет.
И при мен така имаше една случка, свидетелят непрекъснато се омотваше в показанията си. Накрая изнервен вика: "Еми, какво да правя? Обърквам се"
Викам: "Обърквате се, защото се опитвате да жонглирате с фактите. Я, говорете само истината и няма да има какво да Ви обърква"
-
teogeo - Активен потребител
ivan_991 написа:Здравейте!
Мой приятел караше и ни засекоха ,след което типично по български се напсуваха и моя човек слезна и го наби...Сега трябва да отида до районното и да дам показания , а доста често чета как свидетелите ги изкарват лъжесвидетели и т.н . Двама мой познати вече ги съдиха за лъжесвидетелстване ,а те си казаха истината. На мен честно казано не ми се иска да лъжа ,нито приятелят ми по някакъв начин да го прецакам. Дознателят е казал ,че трябва да отида , но нямам нито призовка , нито са ми се обадили? Какво трябва да им кажа ?
1. Кой беше виновен за създалата се ситуация на пътя? През деня или през нощта беше случката?
2. Приятелят ти защо слезе? Защото се възмути от поведението на другия на пътя, или от псувнята?
3. Онзи ли "започна първи" или приятелят ти?
4. Ти или някой от колата, в която се возехте участва ли в боя?
5. И въобще ... имаше ли ситуация, или приятелят ти е келеме и реши да се направи на мъж, щото видя, че оня е по-слаб?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
Мога ли да се откажа от свидетелски показания?
Считам ли се извикан ,когато не съм получил призовка ,а приятелят ми ми е казал?
Считам ли се извикан ,когато не съм получил призовка ,а приятелят ми ми е казал?
- ivan_991
- Нов потребител
Не се "считаш" извикан, но си в грешка ако мислиш, че няма да намерят начин да те извикат и пак ще отидеш, но вече отношението ще е различно. Може да не дадеш показания само ако си участвал в престъплението и с тези показания може да си навредиш.
- ivanov_p
- Активен потребител
ivanov_p написа:Не се "считаш" извикан, но си в грешка ако мислиш, че няма да намерят начин да те извикат и пак ще отидеш, но вече отношението ще е различно. Може да не дадеш показания само ако си участвал в престъплението и с тези показания може да си навредиш.
За по-конкретен и правилен отговор - чл. 119 и чл. 121 от НПК
-
ОК.
Реално аз не съм видял да го удря , защото аз бях в колата , но случката стана доста зад нас.Ако напиша истината ,че не съм видял ,че го удря ,а останалите са казали ,че го е аз ще си навредя ли по някакъв начин?
Реално аз не съм видял да го удря , защото аз бях в колата , но случката стана доста зад нас.Ако напиша истината ,че не съм видял ,че го удря ,а останалите са казали ,че го е аз ще си навредя ли по някакъв начин?
- ivan_991
- Нов потребител
ivan_991 написа:ОК.
Последен съвет от мен - кажи си истината. Вече ти казаха - тръгнеш ли да шикалкавиш и ще се оплетеш. Опитваш се да помогнеш на приятеля си, ама като допре до твоя ........., той ще може ли / иска ли да ти помогне ?
-
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|