начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

моля за юр консултация за да не пострадам, ако помагам на чу

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

моля за юр консултация за да не пострадам, ако помагам на чу

Мнениеот talazi » 24 Ное 2016, 20:15

моля за юр консултация за да не пострадам, ако помагам на чужд и непознат за мен човек

уча към бюрото по труда в***, като безработен.Имаше курсистка, казала, че не се разбира с роднините си, няма деца и приятели.

по Закона за здравето повече от3 дни с експресно дело не може да е лишена от свобода-1 реш.лекар ц.б-ца и 2 от експресното дело от съдията.обикновените дела се водят поне 1 месец и лиш от свобода за 2 месеца.

по данни на вещо лице, на 9-и окт. без съд.реш. и без реш.лекар ц.б-ца, с полицейски патрул от някъде(вероятно оБуч.център) е лишена от свобода.

до момента не е освободена, 7 дневния срок от получаване на призовката за обикновено дело не е спазен да е била на свобода, според компютъра на вещото лице, а тази седмица окончателното реш. на обикновеното псих.дело я е въвело за 2 месеца в ***.Вещото лице, каза че ***не желае да е лиш.от свобода, въпреки впечатлението ми от преди.

Какви рискове би имало, ако аз или друг от обучението я посещаваме и ако почине и трябва да връчат някому трупа на тази непозната за нас учащите от месец с нея-как да мога да се освободя от този ангажимент, както и от контакти с нея след освобождаването й(в учебниците по съд.психиатр.литература пише, че не може да се изпише човек без приятели или близки).
Какви рискове има за мен или някой който би я посетил.

Нямам информация от другите обучаеми някой да е знаел още първата седмица, след изказването на ***, че е псих болна и я изнудват да постъпи в псих.и спря да идва в ц.-бе разяснено на обучаеми попитала за ***, в присъствието на 2-3 др.обучаеми, че във вс. отдел по имена се пита (формите з априсъствие не крият нито 1 име) или се пров. в СРС и, че няма да имам време и няма да проверя скоро и моля някой д апровери и бих му помогнал, в полза на спазването на закона.

Не ми харесаха следните възможни нейни навици и възгледи:
Може би проси.
Опитва се да смеси няколко нейни различни по характер проблеми, внушаващ лъжовна връзка между тях и изказвания "подала съм жалба за кражба "/"ще подам жалба за кражба"за 500лв от някакъв нейн кредит от 700лв.за по-малко от 5 минути смени в противоположонст съобщенията в клас.
talazi
Нов потребител

Re: моля за юр консултация за да не пострадам, ако помагам н

Мнениеот katerinakuch » 03 Дек 2016, 13:47

Просто не се занимавайте с нея. Елементарно решение на Вашия "проблем". Не сте длъжен да и помагате и да се занимавате с нея, както и да вървите подире и, особено ако тя не иска. В чл. 32 от Конституцията на Република България, като част принципа за неприкосновеност на личния живот, е прогласена забраната “Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи”.
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Наказателно право