начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Молба за помощ по дело срещу застрахователна компания

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Молба за помощ по дело срещу застрахователна компания

Мнениеот kerekov » 20 Юли 2016, 13:30

Здравейте,

моля за съдействие по казус който имам със дело заведено от застрахователна компания срещу мен, а обстоятелствата са следните:
- през 2011 година със сключил застраховка ГО с Интерамерикан, като полицата е платена през брокер на компанията. За което имам издадена оригинална бланка със сини подписи от брокера.
- праз август направих малко ПТП /само щета по автомобила на другото лице/, за което имам протокол от КАТ.
- в последствие /през 2012 година/ бях уведомен, че по време на ПТП не съм имал сключена застраховка и срещу мен е заведен иск от ЛЕВ ИНС за изплащане на разходите по ремонта 400 лева + 300 лева адвокатски хонорар.
- консултирах се с адвокат и т.к. пазя оригиналната полица на застраховката.
- оказа се, че брокера не е отчел платената от мен сума а ги е прибрал за себе си, и издадената полица не е имала покритие.
- оспорих иска, като съм предоставил оригинала на полицата която ми е дадена, но на I-ва инстанция в Пазарджик съм осъден да платя разходите.
- оспорих решението, и на II-ра инстанция решението беше да се върне делото за разглеждане, като е установена някаква връзка между съдията и застрахователя.
- след връщането на делото на I-ва инстанция е взето "ново" решение , че съм виновен и трябва да плата разходите.

Моля за информация дали разполагам с полезни ходове, при тези обстоятелства? И дали е възможно след като със предоставил оригинален документ за сключена застрахователна полица, да излезе, че аз съм виновен.

П.С. След сключване на доста на брой кухи полици застрахователния брокер е закрит в регистрите, и лицата представляващи го са неоткриваеми.

Благодаря предварително за всички съвети.
kerekov
Нов потребител

Re: Молба за помощ по дело срещу застрахователна компания

Мнениеот doc03 » 20 Юли 2016, 21:39

kerekov написа:... - оказа се, че брокера не е отчел платената от мен сума а ги е прибрал за себе си, и издадената полица не е имала покритие.

За съжаление, честа практика при дребните застрахователни мошеници, които се назовават "брокери", при това не само при застраховките на МПС.
При така разказаната съдебна сага, не мога да помогна с друго, освен да препоръчам един сайт за онлайн проверка за реалност/валидност на застраховката, поне за в бъдеще: http://eisoukr.guaranteefund.org/

П.П. Прекръсти се, чукай на дърво, свещ запали, че няма пострадали (загинали) и че сумата не е шестцифрена, тъй щото често виждам хора, "изгорЕли" по тези схеми ....
Успех!
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Re: Молба за помощ по дело срещу застрахователна компания

Мнениеот kerekov » 04 Авг 2016, 16:24

Здравейте, и благодаря за отговора.
Явно наистина съм късметлия, че щетите са минимални.
Вече използвам само SDI, и проверявам всичко по два пъти.

Поздрави.
kerekov
Нов потребител

Назад към Наказателно право