начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Изнасилване

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изнасилване

Мнениеот kingston77 » 09 Юли 2016, 18:40

Наскоро разбрах, че позната е била изнасилена. Имам няколко въпроса
1.Ако е минала повече от седмица/ци може ли да се докаже ?
2.Полиграфа използва ли се като доказателство, ако въпросното лице се провали ?

*Мръсникът не е използвал предпазни средства.
kingston77
Нов потребител

Re: Изнасилване

Мнениеот doc03 » 09 Юли 2016, 20:11

kingston77 написа:Наскоро разбрах, че позната е била изнасилена. Имам няколко въпроса
1.Ако е минала повече от седмица/ци може ли да се докаже ?
2.Полиграфа използва ли се като доказателство, ако въпросното лице се провали ?

Доста близка "позната" ще да е пострадалата, че да ти споделя тези неща ...
Питаш от нейно име, или си в полезрението на предстоящото досъдебно производство и си се притеснил?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот kingston77 » 09 Юли 2016, 21:02

Питаш от нейно име, или си в полезрението на предстоящото досъдебно производство и си се притеснил?

Господин doc03, защо си мислиш, че въпросната позната не е майка ми примерно? Питам, защото искам да бъде наказан за действията си от съда или в краен случай от мен.

Ще ми отговорите ли на въпросите или си губя времето? :(
kingston77
Нов потребител

Мнениеот lawchoice » 09 Юли 2016, 23:32

kingston77 написа:

Господин doc03, защо си мислиш, че въпросната позната не е майка ми примерно? Питам, защото искам да бъде наказан за действията си от съда или в краен случай от мен.

Ще ми отговорите ли на въпросите или си губя времето? :(

Като гледам, получил си повече внимание в темата, отколкото заслужаваш...
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
lawchoice
Потребител

Мнениеот kingston77 » 10 Юли 2016, 00:21

Нито съм се държал арогантно, нито съм обидил някого. Публикувах темата, за да получа информация, но изгелжда такава няма да има...

ОК, ще се оправя сам. :roll:
kingston77
Нов потребител

Мнениеот bludniq_sin » 11 Юли 2016, 16:00

Наскоро разбрах, че позната е била изнасилена. Имам няколко въпроса
1.Ако е минала повече от седмица/ци може ли да се докаже ? - По-скоро да ако отиде незабавно на лекар, който да оформи съответните медицински документи и да отбележи нараняванията специфични за изнасилване (ако има такова)
2.Полиграфа използва ли се като доказателство, ако въпросното лице се провали ? - Резултатите от полифизиограф не са годни доказателствени средства в съда и се ползват предимно от разследващите (ако те вярват на резултатите).

Идеята да го наказваш ти не е добра щото после твоята позната може да задава въпроси по твоя проблем докато си в ареста.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот doc03 » 11 Юли 2016, 19:14

bludniq_sin написа:Наскоро разбрах, че позната е била изнасилена. Имам няколко въпроса
1.Ако е минала повече от седмица/ци може ли да се докаже ? - По-скоро да ако отиде незабавно на лекар, който да оформи съответните медицински документи и да отбележи нараняванията специфични за изнасилване (ако има такова)
2.Полиграфа използва ли се като доказателство, ако въпросното лице се провали ? - Резултатите от полифизиограф не са годни доказателствени средства в съда и се ползват предимно от разследващите (ако те вярват на резултатите).

Идеята да го наказваш ти не е добра щото после твоята позната може да задава въпроси по твоя проблем докато си в ареста.

От къде си сигурен, че питащият не е "*Мръсникът"? ... или дай да го светнем, че да спи спокойно?
Баси хората сте!
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот bludniq_sin » 11 Юли 2016, 19:18

Е да спи спокойно бре. И да е "мръсникът" отговорите на двата въпроса не виждам как биха му помогнали особено много.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот ilian_todorov » 12 Юли 2016, 14:52

1. При всичко положения се е изкъпала за тази една седмица и е измила следите, но е възможно да има наранявания, които съдебният лекар ще открие. Да пробва да си извади медицинско.
2. Не

По принцип това престъпление се доказва трудно. :idea:

Ако ти си "мръсникът" се успокой, едва ли ще се докаже нещо, след като няма свидетели. ;) Само че следващият път или може би последващият ще се счупи стомната. :idea:

Ако не си, ти желая успех! Онзи рано или късно ще си намери майстора.
ilian_todorov
Активен потребител

Мнениеот Xitap » 02 Авг 2016, 13:18

Върни му го по същия начин, ще го е срам да се жалва. А най-много да отнесеш условна за блудство :)
Xitap
Младши потребител

Мнениеот elichkaa » 02 Авг 2016, 14:30

А защо сте чакали една седмица , за да предриемете действия???? :shock: обикновено се предриемат действия незабавно.Много е важно да успеете да докажете, че дамата е ИЗНАСИЛЕНА, тъй като е минало доста време преди да подадете тъжбата. Ако е имало побой от страна на насилника е било важно да си извадите документ и за това...
elichkaa
Младши потребител

Назад към Наказателно право