- Дата и час: 20 Ное 2024, 04:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обжалване акт и НП издадено от КАТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Обжалване акт и НП издадено от КАТ
Имам един акт издаден от КАТ. иизели са као доказателство лияната ми карта но са написали грешна дата на издаване. Отидох в съда да го обжалвам и казах на съдийката а тя ми вика радвам се и изобщо не го все в предвид. Какво да правя
- sasko12345
- Потребител
Re: Обжалване акт и НП издадено от КАТ
sasko12345 написа:Имам един акт издаден от КАТ. иизели са као доказателство лияната ми карта но са написали грешна дата на издаване. Отидох в съда да го обжалвам и казах на съдийката а тя ми вика радвам се и изобщо не го все в предвид. Какво да правя
Обжалвайте.
- katerinakuch
- Активен потребител
Това, че са написали грешна дата на издаване на личната карта, не опорочава самото доказателство, нито засяга по някакъв начин "нарушителя" от правото му на защита, тъй като вероятно са написали вярно номера на личната карта, а той е уникален!
- thebeast
- Потребител
Търсете други пороци на акта и наказателното постановление и ако има, тогава обжалвайте!
- thebeast
- Потребител
Закон за българските лични документи
Чл. 74. (1) Личните карти временно се отнемат при:
1. наложена мярка за неотклонение "задържане под стража";
2. настаняване в местата за изтърпяване на наказанието "лишаване от свобода";
3. изтърпяване на административна мярка "задържане в поделенията на Министерството на вътрешните работи";
4. други случаи, определени в закон.
(2) (Нова - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) Отнетите лични карти се съхраняват от органа, който ги е отнел, до отпадане на мярката, като за това незабавно се уведомява писмено съответната структура на Министерството на вътрешните работи, издала документа.
(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) Личната карта се връща на притежателя, когато отпаднат основанията за нейното отнемане.
Чл. 74. (1) Личните карти временно се отнемат при:
1. наложена мярка за неотклонение "задържане под стража";
2. настаняване в местата за изтърпяване на наказанието "лишаване от свобода";
3. изтърпяване на административна мярка "задържане в поделенията на Министерството на вътрешните работи";
4. други случаи, определени в закон.
(2) (Нова - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) Отнетите лични карти се съхраняват от органа, който ги е отнел, до отпадане на мярката, като за това незабавно се уведомява писмено съответната структура на Министерството на вътрешните работи, издала документа.
(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) Личната карта се връща на притежателя, когато отпаднат основанията за нейното отнемане.
- thebeast
- Потребител
Самото изземване на личната карта за целите на административнонаказателното производство ми се струва доста пресилено, все едно да вадят картофи с гранати!
- thebeast
- Потребител
Я си отговорете на този въпрос първо - какво доказателство е грешно написаното////////// Отговор: никакво.
Ами добре щом мислите че личната карта е с уникален номер и не се опорочава акта ама то може и фалшива някой да им е дал с моя номер и мойте имена. а мойта лична карта няма как да е издадена 2 пъти. съжалявам иззели са друга но не и мойта
Ами добре щом мислите че личната карта е с уникален номер и не се опорочава акта ама то може и фалшива някой да им е дал с моя номер и мойте имена. а мойта лична карта няма как да е издадена 2 пъти. съжалявам иззели са друга но не и мойта
- sasko12345
- Потребител
Връщането на личната карта също трябва да е документирано!
Ако има такова връщане, там също нещо пише какво се връща!
Ако нямат документ с твой подпис, че са ти я върнали, а ти я извадиш и я тупнеш на съдията, тогава можеш да твърдиш, че са иззели друга лична карта, а не твоята!
Ако има такова връщане, там също нещо пише какво се връща!
Ако нямат документ с твой подпис, че са ти я върнали, а ти я извадиш и я тупнеш на съдията, тогава можеш да твърдиш, че са иззели друга лична карта, а не твоята!
- thebeast
- Потребител
ама защо съдията да гледа какво са взели.него го интересува 1. мойта карта 2. написаното в акта. ако не отговаря не съм бил аз просто и чао. Еххх кога ще проима закони в бг
- sasko12345
- Потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|