начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

постановление чл 68 ал. 1 НПК СПЕШНО !

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

постановление чл 68 ал. 1 НПК СПЕШНО !

Мнениеот banica78a » 26 Ное 2015, 23:58

Колеги, някой може ли да ми покаже как би изглеждали примерни постановление на прокурор с което се забранява напускането на пределите на Република България (чл. 68 ал. 1 НПК) Трябва ми горе-долу спешно. Благодаря много за помощта ;)
banica78a
Младши потребител

Re: постановление чл 68 ал. 1 НПК СПЕШНО !

Мнениеот lawchoice » 28 Ное 2015, 00:56

banica78a написа:Колеги, някой може ли да ми покаже как би изглеждали примерни постановление на прокурор с което се забранява напускането на пределите на Република България (чл. 68 ал. 1 НПК) Трябва ми горе-долу спешно. Благодаря много за помощта ;)

Ето...
П О С Т А Н О В Л Е Н И Е
гр.
прокурор при прокуратура,
като се запознах с материалите по по описа на
пр. пр. №
на прокуратура
У С Т А Н О В И Х:
Наказателното производство се води срещу
за престъпление по чл. от НК. За посоченото престъпление се предвижда наказание
"лишаване от свобода" до години, поради което намирам, че са налице основанията,
предвидени в чл. 68, ал. 1 от НПК, а именно
е обвинен в умишлено престъпление, за което законът предвижда наказание "лишаване от свобода".
Също така намирам, че видът и начинът на извършване на деянието, както и етапът на разследване, в който се
намира предварителното производство налагат да се наложи забрана на обвиняемия да напуска пределите на
Република България.
Предвид гореизложеното и на основание чл. 68, ал. 1 и чл. 199 от НПК
П О С Т А Н О В И Х:
Забранявам на
- обвиняем по
по описа на
да напуска пределите на Република България.
Препис от постановлението да се изпрати за сведение и изпълнение на:
-
-
- към материалите по делото.

П.П. Прилагам примерен текст, тъй като съм в настроение тази вечер. Хубаво е обаче всеки да си научи урока навреме.
Лека вечер!
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
lawchoice
Потребител

Назад към Наказателно право