Как да връча покана на човек който се крие, който по адресна регистрация се води на адрес на който не живее от 5 години. Адвокатите му не са упълномощени да получават такива.
Към Прокурор ли да с обърна, към Съдя ли ? Може ли някой да даде съвет. Става въпрос за покана доброволно да си изнесе багажа от жилището в което няма законно основание да пребивава повече. Кой орган може да го застави или принуди ? Предварително благодаря.
- Дата и час: 20 Ное 2024, 04:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да връча покана на човек който се крие
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Как да връча покана на човек който се крие
Покана за доброволно изпълнение от СИ ли? Лепи се на вратата на постоянния му адрес. Виж начини на връчване в ГПК. Другият вариант е с заповед от съда, която подлежи на незабавно изпълнение от полицията. Всякакви покани от ваше име не Ви вършат работа, а и няма как да се връчат.
- ilian_todorov
- Активен потребител
Благодаря, до колкото разбрах, ще ми се наложида заведа дело. Ще го направя, защото нямам друг избор.
Благодаря за отговора.
Благодаря за отговора.
-
suhodol - Младши потребител
suhodol написа:............. човек който се крие, който по адресна регистрация се води на адрес на който не живее от 5 години. ...................................
Става въпрос за покана доброволно да си изнесе багажа от жилището в което няма законно основание да пребивава повече.
Честито! Вие сте горд собственик на движими вещи. Можете да се разпореждате с тях като намерите за добре - продавате ги, изхвърляте ги до кофите за боклук, или ги ползвате.
-
Melly - Старши потребител
Здравей, знам , че си най добрата по правните въпроси. Не желая да влизам в приключения. Имам вече едно и то ми стига. Ще трябва да доказвам после един куп неща, че те не живеят тук , свидетели и т. н. Но, да Ви кажа право, отговорът който ми подсказвате , съвсем не го изключвам. Ще поставя въпроса и на моя защитник, защото смятам, че не се отделя достатъчно време да се защитят моите интереси.
Пак ще пиша тук защото от опита и знанието на другите мога да оправя поне малко кашата в коята се забърках преди 10 години.
Хубав ден.
Пак ще пиша тук защото от опита и знанието на другите мога да оправя поне малко кашата в коята се забърках преди 10 години.
Хубав ден.
-
suhodol - Младши потребител
Melly написа:suhodol написа:............. човек който се крие, който по адресна регистрация се води на адрес на който не живее от 5 години. ...................................
Става въпрос за покана доброволно да си изнесе багажа от жилището в което няма законно основание да пребивава повече.
Честито! Вие сте горд собственик на движими вещи. Можете да се разпореждате с тях като намерите за добре - продавате ги, изхвърляте ги до кофите за боклук, или ги ползвате.
А после може ли да му лепнат едно НОХД по чл. 206 (1) от НК, както преди три години стана с брат ми? Оправдаха го, дори осъди прокуратурата, но защо му е на човека да се вкарва в такъв филм?
- ilian_todorov
- Активен потребител
suhodol написа:Здравей, знам , че си най добрата по правните въпроси. Не желая да влизам в приключения. Имам вече едно и то ми стига. Ще трябва да доказвам после един куп неща, че те не живеят тук , свидетели и т. н. Но, да Ви кажа право, отговорът който ми подсказвате , съвсем не го изключвам. Ще поставя въпроса и на моя защитник, защото смятам, че не се отделя достатъчно време да се защитят моите интереси.
Хубав ден.
Какви вещи?
Няма вещи. Не сте ги виждал(а), не знаете къде са, нямате задължение да ги пазите! Оставен е имота без надзор, намирате го отворен, празен ... Дори и полиция може да се извика, да огледат ... (...честа практика!)
Но! Всичко това, само ако твърдението "в което няма законно основание да пребивава повече" (тоест ако законно е напуснал/отстранен) е вярно!
П.П. Да не са пострадали нещо хората? Катастрофа, болест, затвор ... в чужбина ...?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
Аз съм правил друго в битността си на адвокат - ако е апартамент, се отваря с ключар в присъствието на поне двама съседи, желателно на някаква длъжност в управлението на етажната собственост и се съставя един "частен протокол" с текст: "Днес... ние собствениците на апартамент, находящ се............. от немай-къде, видели се в чудо, повикани от съседите заради теч / пушек / миризма на изгорял бакелит / миризма на мърша или друго нещо страховито по избор отворихме с резервен ключ / с помощта на ключар изоставеното от .... еди-кой-си жилище и заварихме в него следните вещи: 1. ......... 2. ........... 3 ............... и т.н. и се описват вещите, вкл. - изключен поради неплащане на тока хладилник с развалена храна, която миришеше и заради която съседите ни сигнализираха... или пушещ от късо съединение контакт в спалнята.... + накрая с изрично изявление, че пари, ценности и т.н. не открихме...." Винаги е хващало дикиш пред пОркуратурата, но веднъж укриващите се обитатели извадиха някакви много яки връзки, та успяха да вкарат човека в съда за самоуправство, в крайна сметка го оправдаха, но си беше разправия, н.о.х.д., ей !
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|