начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Как да връча покана на човек който се крие

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да връча покана на човек който се крие

Мнениеот suhodol » 19 Ное 2015, 19:21

Как да връча покана на човек който се крие, който по адресна регистрация се води на адрес на който не живее от 5 години. Адвокатите му не са упълномощени да получават такива.
Към Прокурор ли да с обърна, към Съдя ли ? Може ли някой да даде съвет. Става въпрос за покана доброволно да си изнесе багажа от жилището в което няма законно основание да пребивава повече. Кой орган може да го застави или принуди ? Предварително благодаря.
Аватар
suhodol
Младши потребител

Re: Как да връча покана на човек който се крие

Мнениеот ilian_todorov » 19 Ное 2015, 20:00

Покана за доброволно изпълнение от СИ ли? Лепи се на вратата на постоянния му адрес. Виж начини на връчване в ГПК. Другият вариант е с заповед от съда, която подлежи на незабавно изпълнение от полицията. Всякакви покани от ваше име не Ви вършат работа, а и няма как да се връчат.
ilian_todorov
Активен потребител

Мнениеот suhodol » 19 Ное 2015, 20:24

Благодаря, до колкото разбрах, ще ми се наложида заведа дело. Ще го направя, защото нямам друг избор.
Благодаря за отговора.
Аватар
suhodol
Младши потребител

Мнениеот Melly » 19 Ное 2015, 23:53

suhodol написа:............. човек който се крие, който по адресна регистрация се води на адрес на който не живее от 5 години. ...................................
Става въпрос за покана доброволно да си изнесе багажа от жилището в което няма законно основание да пребивава повече.

Честито! Вие сте горд собственик на движими вещи. Можете да се разпореждате с тях като намерите за добре - продавате ги, изхвърляте ги до кофите за боклук, или ги ползвате.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот suhodol » 20 Ное 2015, 06:47

Здравей, знам , че си най добрата по правните въпроси. Не желая да влизам в приключения. Имам вече едно и то ми стига. Ще трябва да доказвам после един куп неща, че те не живеят тук , свидетели и т. н. Но, да Ви кажа право, отговорът който ми подсказвате , съвсем не го изключвам. Ще поставя въпроса и на моя защитник, защото смятам, че не се отделя достатъчно време да се защитят моите интереси.
Пак ще пиша тук защото от опита и знанието на другите мога да оправя поне малко кашата в коята се забърках преди 10 години.
Хубав ден.
Аватар
suhodol
Младши потребител

Мнениеот ilian_todorov » 20 Ное 2015, 21:19

Melly написа:
suhodol написа:............. човек който се крие, който по адресна регистрация се води на адрес на който не живее от 5 години. ...................................
Става въпрос за покана доброволно да си изнесе багажа от жилището в което няма законно основание да пребивава повече.

Честито! Вие сте горд собственик на движими вещи. Можете да се разпореждате с тях като намерите за добре - продавате ги, изхвърляте ги до кофите за боклук, или ги ползвате.

А после може ли да му лепнат едно НОХД по чл. 206 (1) от НК, както преди три години стана с брат ми? Оправдаха го, дори осъди прокуратурата, но защо му е на човека да се вкарва в такъв филм?
ilian_todorov
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 20 Ное 2015, 21:52

suhodol написа:Здравей, знам , че си най добрата по правните въпроси. Не желая да влизам в приключения. Имам вече едно и то ми стига. Ще трябва да доказвам после един куп неща, че те не живеят тук , свидетели и т. н. Но, да Ви кажа право, отговорът който ми подсказвате , съвсем не го изключвам. Ще поставя въпроса и на моя защитник, защото смятам, че не се отделя достатъчно време да се защитят моите интереси.
Пак ще пиша тук защото от опита и знанието на другите мога да оправя поне малко кашата в коята се забърках преди 10 години.
Хубав ден.

Какви вещи?
Няма вещи. Не сте ги виждал(а), не знаете къде са, нямате задължение да ги пазите! Оставен е имота без надзор, намирате го отворен, празен ... Дори и полиция може да се извика, да огледат ... (...честа практика!)
Но! Всичко това, само ако твърдението "в което няма законно основание да пребивава повече" (тоест ако законно е напуснал/отстранен) е вярно!

П.П. Да не са пострадали нещо хората? Катастрофа, болест, затвор ... в чужбина ...?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот gudio » 20 Ное 2015, 22:16

Аз съм правил друго в битността си на адвокат 8) - ако е апартамент, се отваря с ключар в присъствието на поне двама съседи, желателно на някаква длъжност в управлението на етажната собственост и се съставя един "частен протокол" с текст: "Днес... ние собствениците на апартамент, находящ се............. от немай-къде, видели се в чудо, повикани от съседите заради теч / пушек / миризма на изгорял бакелит / миризма на мърша или друго нещо страховито по избор :lol: отворихме с резервен ключ / с помощта на ключар изоставеното от .... еди-кой-си жилище и заварихме в него следните вещи: 1. ......... 2. ........... 3 ............... и т.н. и се описват вещите, вкл. - изключен поради неплащане на тока хладилник с развалена храна, която миришеше и заради която съседите ни сигнализираха... или пушещ от късо съединение контакт в спалнята.... + накрая с изрично изявление, че пари, ценности и т.н. не открихме...." Винаги е хващало дикиш пред пОркуратурата, но веднъж укриващите се обитатели извадиха някакви много яки връзки, та успяха да вкарат човека в съда за самоуправство, в крайна сметка го оправдаха, но си беше разправия, н.о.х.д., ей ! :evil:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Назад към Наказателно право