начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

чл.198 ал.1

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

чл.198 ал.1

Мнениеот staniss » 16 Апр 2015, 14:30

Здравейте!
Питането ми е като на шокиран родител.
Получих обаждане от столично РПУ за справка относно синът ми,който вече е навършил 18г.
Когато отидохме на място,той бе задържан за 24ч.Връчиха му Постановление за привличане на обвиняем на основание чл.219 ал. 1 и чл.199 от НПК
Аз бях само придружител и в емоциите си не разбрах какво следва оттук нататък? Ще бъде ли осъден? Трябва ли да си наема адвокат? Платих гаранция.Никога до сега не сме се сблъсквали със закона,моля за съдействие!
staniss
Нов потребител

Re: чл.198 ал.1

Мнениеот ilian_todorov » 16 Апр 2015, 15:33

staniss написа:Здравейте!
Питането ми е като на шокиран родител.
Получих обаждане от столично РПУ за справка относно синът ми,който вече е навършил 18г.
Когато отидохме на място,той бе задържан за 24ч.Връчиха му Постановление за привличане на обвиняем на основание чл.219 ал. 1 и чл.199 от НПК
Аз бях само придружител и в емоциите си не разбрах какво следва оттук нататък? Ще бъде ли осъден? Трябва ли да си наема адвокат? Платих гаранция.Никога до сега не сме се сблъсквали със закона,моля за съдействие!

След като е пълнолетен не сте длъжен да му плащате гаранция и да се занимавате със защитата му. Може да го оставите да си сърба попарата сам.
Дали ще бъде осъден бъдещето ще покаже. Със сигурност той, а не Вие има нужда от адвокат.
П.П. Сега видях, че става въпрос за грабеж. Ако възстанови имуществените вреди, може да направи едно споразумение с прокуратурата за една условна присъда.
Последна промяна ilian_todorov на 17 Апр 2015, 09:15, променена общо 3 пъти
ilian_todorov
Активен потребител

Re: чл.198 ал.1

Мнениеот xaoc1973 » 16 Апр 2015, 20:05

Грабежът си е сериозна работа.
Не е възможно синът Ви да не знае какво точно е взел и кого точно е ограбил.
За да е обвиняем, без да е бил свидетел или уличен, значи има сериозни доказателства срещу него.
Как мислите, че който и да е било ще Ви помогне тук, след като не давате никаква конкретна информация?
KAPITALISMUS MACHT FREI!
xaoc1973
Потребител

Назад към Наказателно право