- Дата и час: 20 Ное 2024, 06:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Банки и съдебен изпълнител
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Банки и съдебен изпълнител
Здравейте, моля ви за съвет и ми трябва финансов адвокат.Случаят е следният. Имам изпълнително дело със наложена мярка ипотека, конкретно- ипотечен кредит, просрочен но много деликатен,просто ще го споделя лично със ангажиращ се адвокат. Сключено извънсъдебно споразумени, задължението към настоящия момент е погасено, бяха ми начислени от банката 1300лв. за съдебни разноски и такси които погасих в момента ми съобщават че имам още 1300лв. такси при съдия изпълнител. Мисля че сумата ми се дублира,лошото е чу съм в чужбина, ще се върна в България през м.Септември, тогава ще искам от банката пълна разшифровка на всички суми платени от мен, кофти то е че кредита е свързан с Българска банка за развитие, по една европейска програма, аз си мисля че даже кредита не би трябвало да става въобще съдебен, защото всеки месец докато стане съдебен имах плащания, естествено не цялата сума, но все пак имах плащания, след като ми се събра изискуемата сума от 3 неплатени вноски тогава ме дадоха на съдия изпълнител. Тук има и още допълнение, понеже съм от провинцията и в малките населени места всичко се знае, шефа на клона на банката точно след моя случай го уволниха, за далавери, естествено те не са за публично място, каквото е тук,но по-думите на следващия шеф на клона който бе изключително качествен човек,моя кредит въобще не е трябвало да се стига до съдебна процедура.Въпроса ми е може ли някой адвокат да се ангажира, естествено след като се запознае в детайли с проблема, и имам ли шанс да осъдя банката в неправомерни действия.Благодаря предварително, очаквам мнения и контакт на nikirusev@dbv.bg
- nikirusev
- Младши потребител
Re: Банки и съдебен изпълнител
nikirusev написа:Здравейте, моля ви за съвет и ми трябва финансов адвокат.Случаят е следният. Имам изпълнително дело със наложена мярка ипотека, конкретно- ипотечен кредит, просрочен но много деликатен,просто ще го споделя лично със ангажиращ се адвокат. Сключено извънсъдебно споразумени, задължението към настоящия момент е погасено, бяха ми начислени от банката 1300лв. за съдебни разноски и такси които погасих в момента ми съобщават че имам още 1300лв. такси при съдия изпълнител. Мисля че сумата ми се дублира,лошото е чу съм в чужбина, ще се върна в България през м.Септември, тогава ще искам от банката пълна разшифровка на всички суми платени от мен, кофти то е че кредита е свързан с Българска банка за развитие, по една европейска програма, аз си мисля че даже кредита не би трябвало да става въобще съдебен, защото всеки месец докато стане съдебен имах плащания, естествено не цялата сума, но все пак имах плащания, след като ми се събра изискуемата сума от 3 неплатени вноски тогава ме дадоха на съдия изпълнител. Тук има и още допълнение, понеже съм от провинцията и в малките населени места всичко се знае, шефа на клона на банката точно след моя случай го уволниха, за далавери, естествено те не са за публично място, каквото е тук,но по-думите на следващия шеф на клона който бе изключително качествен човек,моя кредит въобще не е трябвало да се стига до съдебна процедура.Въпроса ми е може ли някой адвокат да се ангажира, естествено след като се запознае в детайли с проблема, и имам ли шанс да осъдя банката в неправомерни действия.Благодаря предварително, очаквам мнения и контакт на nikirusev@dbv.bg
Банката не мисля, че е направила нещо неправомерно, по закон има право да ви гони със съд за всякакъв необслужван или непълно обслужван дълг, и то по така наречената бърза процедура за незабавно изпълнение. Няма такъв термин "съдебен кредит". След като се е стигнало до тук, има на практика заведени две дела срещу вас: едното, с което банката ви е осъдила, и второ - изпълнително дело при съдебен изпълнител. И за двете се дължат отделно едно от друго такси и разноски, включително покриване на хонорарите, в случая на юридическия служител на банката. В тоя случай адвокатът само ще ви струва допълнителни разходи, доста по-рано е трябвало да се действа с адвокат.
- ivodam
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|