начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

имам кръвно 175-185/90-120 може ли да отложат делото за това

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

имам кръвно 175-185/90-120 може ли да отложат делото за това

Мнениеот allroy » 01 Юли 2014, 17:51

Как може да се отложи дело по чл.343b ал.2?
allroy
Младши потребител

Re: Спешен въпрос!!

Мнениеот allroy » 01 Юли 2014, 19:10

Добре по просто,имам кръвно 175-185/90-120 постоянно подържано и съм на медикаменти,много ми е зле,може ли да ми отложат делото за това?
allroy
Младши потребител

Мнениеот jorko_gt » 01 Юли 2014, 20:11

Е, не е по темата, ама предвид заглавието и другата тема viewtopic.php?f=13&t=58202, в качеството на какъв си в това дело?
jorko_gt
Потребител

Мнениеот jasta13 » 01 Юли 2014, 21:31

Да, а га пи, нямаше високо кръвно!!!
Колко още избити по пътищата хора, трябва да има, заради такива "болни"?!
alea jasta est
jasta13
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 01 Юли 2014, 22:24

С постоянно 185/120, си за спешен прием в реанимационно отделение на най-близката кардиология!

В този форум е пълно с "един приятел", "един близък", "един познат", братя също не липсват....
Ако питащият наистина е брат на онзи, за когото разказва в онази тема, а не визира себе си, просто го разбирам. Само че колкото и да шиканира делото и да отлага, мандалото ще лопне! По-добре сега, докато братът (да приемем че има такъв), все още е жив, здрав (не за дълго с това пиене), и докато не е пратил някой невинен на онзи свят или в инвалидна количка.
Не знам доколко е работоспособен "братът", но явно и там където работи като "професионален шофьор" контролът е ... майка плаче ...
За всички ще е по-добре да спре да кара МПС-та, или да спре да пие :? ... Второто, за съжаление, не съм го виждал да се случва (но пък познавам доста наркомани спрели с г*вната!). Това, със спирането на пиенето, от скромен опит, е илюзия...
... такива неща ...
:arrow:
https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... =2&theater
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот street » 01 Юли 2014, 23:59

Явно наистина ти си пил , а не брат ти! Смешно ми е като видя някой как пита за себе си сякаш за някой друг! Тук е пълно с юристи, които всеки ден се срещат с подобни лъжи и могат да разберат веднага дали някой лъже макар и във форума.
Ами пробвай да го отложиш , отложи го с някоя фалшива бележка и след това ще имаш още някое дело за документно престъпление и този който ти е написал бележката също!!! Отложи го и тъкмо ще ядосаш съда и прокурора ,щото те трева не пасат , ама изобщо! и тогава не условна и пробация , ами някоя ефективна ще ти изпраскат накрая! лежи ли ти се а? Щото както си съден, ако се правиш на тарикат , може и това да последва - в съда и прокуратурата не работят слабоумници и там не е пазар и магазин да се тарикатиш и пазариш!
Аман от тарикатлъци! Искаш съвет беше ти даден - безплатно , сега почваш да тарикатееш, явно си заслужаваш присъдата! Аз ако съм един съдия и ми направиш подобен номер , смятай че ще имаш поне 4 месеца ефективна!
Аватар
street
Потребител

Мнениеот allroy » 02 Юли 2014, 00:53

нарочно го писах в отделна тема,не става въпрос за мен,проблема е там че излезе много добър вариант с един познат но трябва да се отложи защото ще се сменя адвоката а делото е насрочено за утре,а човека каза че се има с прокурора..и така,със какъв документ може да се отложи и кога трябва да се представи на съда?
allroy
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 02 Юли 2014, 07:45

Вижте, намесвам се и тук, защото ме удивява настоятелността Ви да избегнете наказанието, което е невъзможно.
"Добрият вариант", ако наистина е толкова добър, щеше да Ви даде съвет как да го отложите. И какво като познава прокурара? И аз познавам всички съдии и прокурори в района, ама това не значи,че съм абонирана да печеля дела.Освен това решението го дава съдията, а не прокурора, ако той не е съгласен,може и да не одобри изобщо споразумението. Отделно има някакво разминаване:хем делото Ви вече в съда, хем пък сега ще разпитват за първи път свидетел.Или скривате част от истината, или имате някаква собствена представа за наказателния процес.
Иначе такива, дето се имат с този и онзи,най-много проблеми създават на клиентите си.
И тъй като тук пишат предимно практикуващи юристи:адвокати,съдии и т.н., въпреки ширещото се мнение, ние не сме потенциални престъпници и не очаквайте да Ви се даде съвет как да заобиколите закона.
Апропо, в действията Ви и по тази ,и по другата тема виждам потенциално извършване на престъпления, така че внимавайте.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот allroy » 02 Юли 2014, 11:10

Прокурора му предлага споразумение което го устройва,...но си мисля ,дали не е капан,прокурорите лъжат ли само и сами да те привикат в съда дори и на носилка и да ти го сложат 2 ката, ???брат ми ще си понесе наказанието но има желание да се лекува,ако присъдата е ефективна няма как да се оправи,алкохолизма е много сложен казус,който изисква рехабилитация срещи с психолози групова индивидуална терапия,подкрепа от роднини,необходим период от минимум 28 седмици в резидентната програма и 12 седмици ресоциализация.
не виждам в затвора как ще стане тази работа!!!!
allroy
Младши потребител

Мнениеот bludniq_sin » 02 Юли 2014, 16:53

Не бях писал до момента, но да драсна нещо, което забелязах :) В първата си тема казвате
п.п.2 той е дългогодишен професионален шофьор само с тези 2 нарушения.
, след което и тук и там се споменава алкохолизъм и клиника - самият факт, че е професионален шофьор и в същото време алкохолик показва изключително високата обществена опасност от деянието му. Нали разбирате, че този човек явно често е на път, явно злоупотребява (1.56 и след това над 1.2 не е никак малка концентрация) и явно не счита за необходимо да спре едно от двете - или да спре да е професионален шофьор или да спре алкохола (както казаха другите това си е трудна работа). Напълно безотговорното му поведение убезателно ТРЯБВА да доведе до негативни последици за него, защото в противен случай ако сключи споразумение и мине без адекватно наказание не мисля, че брат ви ще оцени това и не мисля, че ще се мотивира да преустанови практиката да пие и да кара.
А като приложим елементарни правила за оценка на риска и разсъждаваме трезво се стига до следното заключение: Всеки който шофира трябва да знае, че не е въпрос дали някога ще участва в някакво ПТП (било то паркинг щета, било то нещо по-тежко недай Боже), а въпросът е кога това ще се случи. Колкото по-често шофира човек, толкова рискът да участва в ПТП е по-голям, т.е това "кога" при него теоретично е по-близко отколкото за шофьорите, които карат по-рядко (повтарям - теоретично). Т.е теоретично въпрос на време е брат ви да причини (дори и да не причини ако е пил той ще е виновен) ПТП и тогава вече според резултата ще има много по-сериозни проблеми.
П.С - като казвам "теоретично" имайте предвид, че банките въз основа на това "теоретично" определят застрахователните си премии и тн., а всички знаем, че когато стане дума за техните пари банките не обичат да рискуват. т.е макар да е теоретично практиката и жовотът са доказали, че има логика това да е така.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот Pause » 02 Юли 2014, 19:12

Извинявайте за любопитството, но брат ви с каква алкохолна концентрация шофираше установена с протокол за химическата експертиза или след проверка на дрегер. Мисля ,че въпросът е съществен ,а не съпричастен.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот allroy » 03 Юли 2014, 00:44

1.37
allroy
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 03 Юли 2014, 01:22

:)
(Pause, задръж малко)

...1,37 - на кръв, или на духане ? :!:

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот allroy » 03 Юли 2014, 06:47

doc03 написа::)
(Pause, задръж малко)

...1,37 - на кръв, или на духане ? :!:

кръв,на дрегера е била 1,60
allroy
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 03 Юли 2014, 20:52

Pause, разбра ли сега?
Че и аз искам да разбера, давай нататък!
:)

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот Pause » 03 Юли 2014, 22:24

Освен,да се одпори протокола и да се повдигне въпроса дали наистина е пил и управлявал МПС.В какво здлавословно състояние се е намирал има и хапчета ,предизвикващи същият ефект изключващ умисъла разкриващ субекнивната страна на зеянието например с една експертиза би се отложило делото.Не одобрявам споразумението понеже се добл2жава до формалната истина в процеса,избора си е на прокулора и съгласието на обвиняемият въпреки ,че така се редуцира наказанието . Извинявам се за правописа ама от тела се пише трудно понеже клавиатулата м2брира. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 04 Юли 2014, 01:24

Няма хапчета, предизвикващи ефект от 1,37 ! Няма хапчета, предизвикващи и 0,37 !
Има два сиропа, но, за да се достигне тази стойност, трябва да е изпил 8-10 шишета, поради което съответно ще е в токсикологията (заради другите съставки), не в колата.
От 5 до 30 грама алкохол (или чаша вино), освен че работи като антикоагулант, действа и съдоразширяващо, но за 1,37 трябва да се изпият поне 20 такива дози наведнъж ... така че ...
Не ФърФи !

Абе що се гърчите и извивате като червеи, вместо да си изсърбате надробеното? Още малко и ще излезе, че е пътувал към някоя клиника ... да се лекува, и тъпаците взели, че го спрели ...
И защо трябва да чака да мине делото, за да започне с лечението?

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 04 Юли 2014, 08:11

Защото предполагам, че лечение няма да има, това е за пред съда и прокурора. Фактът, че това се случва за втори път говори, че така наричаната "индивидуална превенция" при този извършител не върши работа.
Интересна ми е психологията на българина обаче:Той е извършил престъпление, при това повторно, но се подозират прокурорите, съда и който се сетите в заговор срещу него,един вид жертва на системата. Това са индикации според мен за твърде ниско правосъзнание.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 04 Юли 2014, 16:53

sunrise написа:... Това са индикации според мен за твърде ниско правосъзнание.

А според мен индикира липса на каквото и да е съзнание.
Пиещият професионален шофьор, както и питащият (ако са различни лица), и ако отговорят честно, ще излезе, че изобщо не считат че да караш кола пиян е престъпление. Не знам и дали изобщо го считат за нарушение, предвид всичко, което прочетох из темите, свързани с въпросния случай. Дори видиш ли, са имали наглостта да го тестват минута след като си е допил бирата (значи вече е бил в колата!), и с това намеква, че ето от там са промилите!
Да, вярно е, че в момента има доста шофьори, които, дори и трезви като краставичка са може би по-опасни от "брата" така както е с 1,37, но въпросът е в това, че пиещите каращи изобщо нямат съзнанието, че са обществено опасни.
Пиян с автомобил, пиян с пистолет (пушка), пиян в трактора, пиян на електрокара, пиян в крана, ... това се случва стотици пъти, ежедневно, но на никого не му пука. Дори се говореше за декриминализиране на карането в нетрезво състояние.
По мое мнение, дори и да лежи, въпросният брат изобщо няма да престане с алкохола, а поради това няма да престане да кара пил ...

П.П. Така и не разбрах отлагането за какво е ... Абсолютната давност няма да я достигнете, че да прекратят ...

Аватар
doc03
Активен потребител

Re: имам кръвно 175-185/90-120 може ли да отложат делото за

Мнениеот ivanov_p » 04 Юли 2014, 18:16

allroy,
Предполагам, че си още млад, следователно глупав и мислиш, че с отлагане може да направиш нещо. Не си спомням как точно съм се държал навремето, вероятно като тебе, но сега като ми се обядят да отида за нещо в следствието или районното след две седмици, казвам, че ще пътувам и ако не отида още утре ще ме видят след 6 месеца. А мен не ме викат на печено агне. Ако отложа няма да спечеля нищо, а ще го мисля две седмици, по-добре да минава веднага.
От друга страна гледай на това, което прави държавата срещу теб или брат ти, като на манна небесна и благославяй Бог, че ще ви сдавят набързо и ще се отървете от голяма беля, защото който търси намира, а вие определено търсите белята активно, настойчиво, хвърляйки всички усилия и средства за да я намерите. Сега се искат промени в НК, където такива като вас да се наказват с по 15-20 години. Не ги одобрявам, но познавам добре свирепата и жестока природа на дивото ни азиатско племе и съм сигурен, че ще ги приемат. Това означава, ти или брат ти, да дарите един апартамент на съда ако ви осъди на 1-2 години, удари ви по 100 тояги и ви вземе книжката за следващите 3 поколения, защото иначе ви чакат 20 години и грехът от убийството на невинни, пряко свързан с пържене в ада.
ivanov_p
Активен потребител

Следваща

Назад към Наказателно право