начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Криминална полиция - връчване на призовка

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Криминална полиция - връчване на призовка

Мнениеот milley » 09 Юни 2014, 14:37

Бих искала да попитам какъв е реда за връчване на призовка за даване на свидетелски показания за предварително разследване? Всъщност не ми връчиха призовка - дойдоха на работата ми и пред всички колеги и шефа ми се представиха, че са от криминална полиция и че ме търсят. Аз ги помолих да излезем навън, тъй като не ми беше удобно пред всички. Викат ме да отида в полицията да дам показания или ще ме разпитват какво знам за един случай. Уточнихме се за ден и час.
Имат ли право да идват така на работата ми - стресът и срамът, който изживях, не мога да ги опиша... Почувствах се ... и аз не знам как, при все че ни най-малко съм виновна с нещо.
milley
Младши потребител

Re: Криминална полиция - връчване на призовка

Мнениеот igtnd » 09 Юни 2014, 15:24

Принципно имат право, но това което са сторили е малко неетично.
Друг е въпрос как си се почувствала и аз лично не смятам, че нещо негативно е станало още повече ако околните са разбрали, че те търсят като свидетел.
igtnd
Нов потребител

Мнениеот emstoianova_ » 09 Юни 2014, 15:47

е не е редно :shock:
emstoianova_
Младши потребител

Мнениеот milley » 09 Юни 2014, 15:48

И двете ми колежки се уплашиха. :)
Наистина е неетично, защото все пак си има ред в тая държава, ние полицейска държава ли сме или какво. Още повече аз не съм престъпник, викат ме да ме питат какво знам за еди си какво. Така както са ме открили къде работя, така могат да ми пратят и призовка на домашния адрес. Аз не се крия и искам да съдействам, нямаше нужда да идват тук.
milley
Младши потребител

Мнениеот bludniq_sin » 10 Юни 2014, 11:20

Имат право и така да ви привикат. От какво са се уплашили колежките - да не са влезли с пистолети, че да се плашат? В реда на нещата е да се представят, да кажат от къде и по какъв повод ви търсят - не пишете, че са ви обвинили и не са ви обидили/нагрубили по някакъв начин .. ако е проблем, че са си направили труда лично да посетят адреса, като е можело по мързеливия начин е друг въпрос. За да са дошли на крака вероятно си имат причина.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Назад към Наказателно право