Здравейте,уважаеми колеги.
Въпреки липсата на интерес към раздела в последно време,публикувам темичка по въпроса за неизпълнението на спогодбата,с оглед която се прекратява делото. Буквално НПК казва:
"Не се образува НПр/во,а образуваното се прекратява....и когато пострадалият и деецът са се помирили,освен ако деецът не е изпълнил условията на помирението без уважителни причини"
Да разбирам ли че ако не плати онзи,можеш да заведеш ново дело(доколкото предното пр/во безусловно се прекратява),но пък само ако не ти е изтекъл срока по 81 ал.3 НПК ? Не намерих нищо в съд.практика.Може би малко съм търсил...
- Дата и час: 20 Ное 2024, 09:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
чл.24 ал.4 т.3 НПК
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: чл.24 ал.4 т.3 НПК
Е,добре е,бе,какво...,как да няма потребители? 38 са разгледали темата.
един колега днес просто сподели мнение,че нищо не може да се направи щом било прекратено делото с оглед спогодбата.Само можеш да си искаш парите,това било.
На мен друго ми говори закона обаче.Макар и казано по непрецизен начин.
един колега днес просто сподели мнение,че нищо не може да се направи щом било прекратено делото с оглед спогодбата.Само можеш да си искаш парите,това било.
На мен друго ми говори закона обаче.Макар и казано по непрецизен начин.
- svettoslav
- Активен потребител
Re: чл.24 ал.4 т.3 НПК
Казано е по много прецизен начин, въпросът е, че прокуратурата обръща внимание на дела, от които може да измуфти нещо.
На мене сега ми излезе един калпазанин по 45, дето не само не плаща по уважителни причини, а един месец след като е осъден за обезщетение и прекратяване на наказателното дело е дарил имот. Все пак трябва да се види и какво е писано по споразумението.
На мене сега ми излезе един калпазанин по 45, дето не само не плаща по уважителни причини, а един месец след като е осъден за обезщетение и прекратяване на наказателното дело е дарил имот. Все пак трябва да се види и какво е писано по споразумението.
- ivanov_p
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|