начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Отказ за даване на обяснение

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказ за даване на обяснение

Мнениеот pesho19 » 03 Апр 2014, 21:48

Здравейте!
Днес бях привикан да давам обясние, поради жалба подадена срещу мен.
Аз обаче отказах и не написах нищо друго освен - отказвам да дам обяснение по случая.
Глупаво ли постъпих?
Самата жалба беше абсурдна...
И дали нещата които казах на полицая преди това са от значение?
И също така аз бях извикан по телефона, и отидох доброволно, това за разпит ли се брои?
И ако да, законно ли е да се прави разпит в присъствието на един полицай?
pesho19
Младши потребител

Re: Отказ за даване на обясниние

Мнениеот eurolinker » 03 Апр 2014, 22:08

Глупаво ли постъпих?
Оставете моралните категории "глупаво/умно"... Верният въпрос е "Това, което направих, ще има ли лоши последствия за мен?" Отговорът зависи от съдържанието на жалбата и куп др.фактори, но според мен краткият отговор е "По-скоро - не".
И дали нещата които казах на полицая преди това са от значение?
Не.
И също така аз бях извикан по телефона, и отидох доброволно, това за разпит ли се брои?
Е нали бяхте привикан да дадете обяснение?Защо го преквалифицирахте на "разпит"? Извикан сте за това, не сте дали същото. И едното и другото са законни действия/бездействия. Точка.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Re: Отказ за даване на обяснение

Мнениеот pesho19 » 03 Апр 2014, 22:17

Добре, много благодаря за бързия отговор!
pesho19
Младши потребител

Назад към Наказателно право