Здравейте, имам нужда от съвет за следното, случилото се в хронологичен ред:
1. Спират ме полицаи/КАТ/ за нарушение, което съм извършил,
2. Моля ги да ме пуснат само със забележка или поне да ми напишат фиш, а не акт
3. Обясняват ми колко тежък акт трябва да ми напишат
4. Без да им предлагам, казват, че ще ме пуснат, но ще ТРЯБВА да почерпя.
5. Давам документите си, сред които има пари
6. При получаване на документите ми парите липсват
7. Подавам сигнал за корупция на 982 22 22 като оставям телефона си, за да съдействам... На автоматичната тел. линия обаче ми се заявява, че въпреки, че съм оставил оставил телефона си анонимността ми е гарантирана.
8. Викат ме в полицията, аз не искам да ходя, имат ли право да ме задължат да отида??
Едва ли не искам да помогна, а те сигурно ще ме изкарат, че набеждавам полицаи???
- Дата и час: 20 Ное 2024, 09:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Корупция в КАТ и проблемите за мен
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Корупция в КАТ и проблемите за мен
Трябваше да звъннете ПРЕДИ да давате парите, или изобщо да се правите че разбирате какво са ви намеквали. Даващия подкуп също попада под ударите на закона, така че сега ... сам сте се набутали между шамарите.
Анонимността не е точно това което сте си представяли. Това значи че няма да ви пишат името по вестниците, няма да го пуснат в бюлетина за медиите. Но няма как да наложат наказание на полицая щото "някой си анонимен" бил казал, че е взел подкуп. Все пак трябва да опишете случката, да предоставите някакви доказателства (какви ще измислите във вашия случай акъла ми не го ражда).
Анонимността не е точно това което сте си представяли. Това значи че няма да ви пишат името по вестниците, няма да го пуснат в бюлетина за медиите. Но няма как да наложат наказание на полицая щото "някой си анонимен" бил казал, че е взел подкуп. Все пак трябва да опишете случката, да предоставите някакви доказателства (какви ще измислите във вашия случай акъла ми не го ражда).
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
korupciq написа:Едва ли не искам да помогна, а те сигурно ще ме изкарат, че набеждавам полицаи???
...или обида за каква сума става въпрос ?
- marek972
- Потребител
Ми нали затова си оставил телефона си. Сега ще съдействаш. Или очакваше, че ще звъннеш на номер едикойси, (щото е безплатен) и ра'отата ще тръгне. Ще им направиш мръсно на куките (щото са взели, а не, че ти си им дал) и утре като сгафиш пак ще се пазариш да минеш тънко. Щото най-важното е да е еФтинкУ...
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
Правилно си се кръстил korupciq. По-подходящо не можеше и да бъде.
Само се питам защо не каза "Не на корупцията!" и да си отнесеш наказанието ?
Нали искаш да помагаш ?
Що не помагаш да няма корупция ?
Е ..., к-во толкова, пореден пример за съвестен български гражданин, дето вика "дръжте крадеца" ... или по-скоро: "хем ... морковчето до края, хем душата в рая"
Само се питам защо не каза "Не на корупцията!" и да си отнесеш наказанието ?
Нали искаш да помагаш ?
Що не помагаш да няма корупция ?
Е ..., к-во толкова, пореден пример за съвестен български гражданин, дето вика "дръжте крадеца" ... или по-скоро: "хем ... морковчето до края, хем душата в рая"
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|