начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

грабеж

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

грабеж

Мнениеот radogg1 » 09 Мар 2014, 00:09

здравейте,
какво мога да очаквам при открит извършител на грабеж 10 години след извършването на престъплението?
може ли да се започне наказателно дело и т.н?
radogg1
Младши потребител

Re: грабеж

Мнениеот svettoslav » 09 Мар 2014, 00:22

radogg1 написа:здравейте,
какво мога да очаквам при открит извършител на грабеж 10 години след извършването на престъплението?
може ли да се започне наказателно дело и т.н?

Зависи от много работи.Какъв грабеж е(има "10 вида ",както се казва....). Пълнолетен ли е бил дееца тогава и ред други неща,които ще се изясняват.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот radogg1 » 09 Мар 2014, 18:46

интересува ме само дали давността не играе някаква роля при положение, че са минали 10 години, в които държавата не е успяла да осъществи наказателно преследване или и това зависи от предмета на грабежа. Или просто за давност не може да става дума, както съм почти сигурен, и още ме интересува къде се съхраняват сигналите за извършените престъпления от този род.
radogg1
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 09 Мар 2014, 18:56

Я по бавничко пиши, че не мога да чета бързо :-)

Първо - какво влагаш в думите "открит извършител", "грабеж" и "престъпление" ?
(Как е открит - бил е обявен за издирване преди 10 години и чак сега го хващат, или какво ?)

Второ, по-важно - какво влагаш в думата "сигналите" и "съхраняват" ?
(Например, ако човек мине през РУП и каже на постовия на входа: "Ей там ме ограбиха, но не искам да подавам заявление и да казвам кой съм, само казвам, да знаете че на това място стават такива неща", това под формата на докладна записка ще отиде, след прочитане от когото трябва в ... нещо подобно на кръглата папка.)

Обясни, защото така стават доста хипотезите.

.... П.П. В същност - ако искаш
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Наказателно право