начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

криминално проявен полицейски служител

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

криминално проявен полицейски служител

Мнениеот commodoro » 05 Юли 2013, 21:34

Здравейте! Аз съм студент и искам след завършване да постъпя в Системата. Проблемът е че още като гимназист бях въвлечен в инцидент - сбиване с 2 момчета, които при това ме нападнаха въпреки опитите ми да избегна конфликта. Единия обаче се оказа син на полицейски шеф и в края на краищата обърнаха нещата срещу мен - хулиганство - така и не разбрах какво точно стана, дали е имало досъдебно, нещата минаха през МКБППМН. Във всеки случай сега съм "известен на полицията" за хулиганство (демек регистриран като криминално проявен).
Предполагам това категорично ще ми затвори вратите за постъпване на полицейска служба?
Има ли все пак някакъв начин да преодолея това препятствие?
commodoro
Потребител

Re: криминално проявен полицейски служител

Мнениеот doc03 » 05 Юли 2013, 22:02

Още при проучването ще те спрат.
МКБППМН е нож с две остриета. Съдът можеше и да те оправдае. Водиш се извършител на престъпление. И няма давност, що се отнася за служба в МВР.
НК Чл. 61. (1) (Изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) По отношение на непълнолетен, извършил поради увлечение или лекомислие престъпление, което не представлява голяма обществена опасност, прокурорът може да реши да не се образува или да прекрати образуваното досъдебно производство, а съдът да реши да не бъде предаван за съдене или да не бъде осъден, ако спрямо него могат да се приложат успешно възпитателни мерки по Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.
(2) В тези случаи съдът може сам да наложи възпитателна мярка, като уведоми за това местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните или й изпрати преписката за налагане на такава мярка.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., изм. - ДВ, бр. 107 от 1996 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Когато прокурорът реши да не се образува досъдебно производство или да прекрати образуваното досъдебно производство, той изпраща преписката на комисията за налагане на възпитателна мярка.

Много особено е в случая. Предполагам, че не е минало на съд.
И няма заличаване, тъй като се води "прекратено" или "необразувано" ДП - тоест записът в масивите отговаря изцяло на обективното състояние на преписката (делото).
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот commodoro » 10 Юли 2013, 21:43

Да, не е давано в съда, щях да знам иначе. :) Сега обаче покрай случая с Цв. Цветанов научих друго - аз нямам същинска криминална регистрация - да ме снимат, да взимат проби и т.н. да ми правят картон. След като ме разпитаха непосредствено след случая общо взето нищо не са ме занимавали и нищо повече не съм писал, даже не съм се явявал пред комисията. Да, обаче сега ми казват че съм им известен за хулиганство - за какво точно става дума - хем нямам регистрация, хем данните присъстват в регистъра?
commodoro
Потребител

Мнениеот Pause » 10 Юли 2013, 22:15

Щом не си осъждан за престъпление по НОХД/НЧХД няма обективна пречка да кандидатстваш.А като си толкова надъхан пробвай в Симеоново. :D
Успех.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот commodoro » 11 Юли 2013, 20:38

Да де, ама за какво точно кандидатствам като не е ясно аз регистриран ли съм по смисъла на ЗМВР? Има някаква информация за мен в масивите но това като регистрация ли ще се третира, какво всъщност трябва да поискам? Това само действащ служител може да каже..
Допълнително да поясня че срещу мен въобще не е образувано и досъдебно - все щях да знам, поне веднъж да ме изивкат. Явно в хода на предварителната проверка прокурора го е пратил на комисията.
commodoro
Потребител

Мнениеот Pause » 11 Юли 2013, 22:09

Влизате през главният вход колега на ОДП посреща ви любезно униформен с усмивка и ви напътства към компетеното лице.Тази информация може да се премахне ,и по ваше желание по съответната процедура интересувайте се там или занимавайте адвокат.Спомняте си и за изборът за шефа на ДАНС ,как го избраха как отмениха назначението - "фокусници". :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот commodoro » 13 Юли 2013, 22:49

"интересувайте се там"
Страхотен съвет, просто.. дори и ром от битака не би могъл да го измисли така професионално :D
Както казват във Vbox7 - "няма нужда да спамите" :)
commodoro
Потребител

Мнениеот kuzdov » 14 Юли 2013, 11:10

Съветът не е лош, между другото. Началникът на РУП има приемен ден и час. Иди и го питай дали имаш въобще регистрация, другия по-бърз вариант е да помолиш първия срещнат патрул да ти направят една справка, като преди това им обясниш за какво ти е притрябвала, че сигурно ще те гледат малко като .... Проблемът е друг. Дори и да ти е премахната от масивите на МВР, на едни места тя си стои завинаги и ако ти потрябва допуск за работа с класифицирана информация, ще удариш греда.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Мнениеот doc03 » 15 Юли 2013, 20:26

Pause написа:Влизате през главният вход колега на ОДП посреща ви любезно униформен с усмивка и ви напътства към компетеното лице.Тази информация може да се премахне ,и по ваше желание по съответната процедура интересувайте се там или занимавайте адвокат.Спомняте си и за изборът за шефа на ДАНС ,как го избраха как отмениха назначението - "фокусници". :D

Тази информация няма да се премахне защото няма основания за премахване.
Сommodoro, няма да стане с МВР. Дори и като ЛРТП. Това е.
Но ти си избираш кого да слушаш. Парите също са си твои, давай ги на когото си искаш, не е лошо и на адвокат да ги дадеш.

kuzdov написа:Съветът не е лош, между другото. Началникът на РУП има приемен ден и час. Иди и го питай дали имаш въобще регистрация, другия по-бърз вариант е да помолиш първия срещнат патрул да ти направят една справка, като преди това им обясниш за какво ти е притрябвала, че сигурно ще те гледат малко като .... Проблемът е друг. Дори и да ти е премахната от масивите на МВР, на едни места тя си стои завинаги и ако ти потрябва допуск за работа с класифицирана информация, ще удариш греда.

И е вярно, и не е вярно. Там, където на патрула му правят справки, не е меродавното място :) Освен това от справката на патрула ще стане ясно, че е криминално проявен и толкова. За какво и как, както и подробности относно случката, патрула няма да му каже, защото няма да знае. А и не им е необходимо да знаят. Това може да стане известно само на определени хора, с определен достъп.
Апропо - данните от справката, която ще направи патрула са класифицирана информация съгласно Чл.28, ал.1, т.4 и раздел ІІ, т.3 в приложение № 1 от същия закон. По тази причина данните са защитени и при съобщаване на резултата от справката.
kuzdov, не вкарвай в беля колегите. Ще се случи някой ляляджия и ще прогласи навсякъде, че еди кой си полицай еди какво си му е казал, и ... ей така ще изгори някой за глупости, общочовешки :D

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот iva_sh » 15 Юли 2013, 21:09

само министъра на вътрешните работи може да ви даде тази информация по реда на Закона за защита на личните данни и ЗМВР, като се попълва бланка и производството е безплатно. Такава бланка има във всяко ОДМВР. Чакате около месец и разбирате дали има нещо - дори и да не е точно полицейска регистрация. И за да не губите още толкова време в същата молба искайте не само достъп до Вашите лични данни, но и те да бъдат заличени, ако е отпаднало основанието. Толкова. Началниците на по-ниско ниво нямат право да ви предоставят такива данни.
iva_sh
Потребител

Мнениеот doc03 » 15 Юли 2013, 21:19

:D ...

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот Pause » 15 Юли 2013, 21:36

commodoro написа:Здравейте! Аз съм студент и искам след завършване да постъпя в Системата. Проблемът е че още като гимназист бях въвлечен в инцидент - сбиване с 2 момчета, които при това ме нападнаха въпреки опитите ми да избегна конфликта. Единия обаче се оказа син на полицейски шеф и в края на краищата обърнаха нещата срещу мен - хулиганство - така и не разбрах какво точно стана, дали е имало досъдебно, нещата минаха през МКБППМН. Във всеки случай сега съм "известен на полицията" за хулиганство (демек регистриран като криминално проявен) - недемек .
Предполагам това категорично ще ми затвори вратите за постъпване на полицейска служба?

Съгласно Чл.4 от НАРЕДБА № Iз-701 от 17.03.2011 г. за реда за извършване на полицейска регистрация
Такава не се върши.http://www.nikk.mvr.bg/Norm_uredba/pol_reg.htm
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 15 Юли 2013, 22:09

Pause написа:
commodoro написа:Здравейте! Аз съм студент и искам след завършване да постъпя в Системата. Проблемът е че още като гимназист бях въвлечен в инцидент - сбиване с 2 момчета, които при това ме нападнаха въпреки опитите ми да избегна конфликта. Единия обаче се оказа син на полицейски шеф и в края на краищата обърнаха нещата срещу мен - хулиганство - така и не разбрах какво точно стана, дали е имало досъдебно, нещата минаха през МКБППМН. Във всеки случай сега съм "известен на полицията" за хулиганство (демек регистриран като криминално проявен) - недемек .

Съгласно Чл.4 от НАРЕДБА № Iз-701 от 17.03.2011 г. за реда за извършване на полицейска регистрация
Такава не се върши.http://www.nikk.mvr.bg/Norm_uredba/pol_reg.htm

Терминът "регистриран", който Комодора :wink: ползва, е от незнание и неразбиране. А и не е длъжен да знае и разбира. Ти обаче, Pause, по подразбиране, СИ длъжен да знаеш разликата между полицейска регистрация и въведени данни по преписка. Ако не знаеш ... проблемът (а него го има), си е твой.
Комодорът няма полицейска регистрация по смисъла на ЗМВР. Историята, цялата, свързана с преписката, е отразена в база данни на МВР. Така и трябва. Тя за това служи тази база данни. И никой никога няма да я заличи. Дали това се харесва или не - това е положението. Големи радетели за човешки права се навъдихте. Записът е ВЕРЕН - преписката е прекратена на съответното основание. Така че - няма регистрация и няма какво да се снема. Записът, наличен в база данни е ВЕРЕН и поради това не следва да се актуализира.
Но!
Не виждам за какво ги пишете всичките неща с данните, министъра, и с наредбите ... всичко е вярно, но в случая всичко е
Изображение
Темата е друга, а именно - дали ще се случи Комодорът да работи в МВР.
Отговор - НЕ !
.

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот Pause » 15 Юли 2013, 22:25

Док03 какво знам е ,че нищо незнам.Пък защо да не съм застъпник на човешките права сигурно не ги знаеш ,както и разликата между права на човека и права на гражданина.Но ако не ги знаеш проблемът си е твои.Има и една римскоправна максима никои не длъжен да се самообвинява.Лека вечер. :lol:
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 15 Юли 2013, 22:40

Pause написа:Док03 какво знам е ,че нищо незнам.Пък защо да не съм застъпник на човешките права сигурно не ги знаеш ,както и разликата между права на човека и права на гражданина.Но ако не ги знаеш проблемът си е твои.Има и една римскоправна максима никои не длъжен да се самообвинява.Лека вечер. :lol:

Уффф ... трудно ми е, ама ... горе-долу те разбрах.

П.П. Точно "човешки" права съм написал, не "граждански". А относно знанието ми за човешките права ... споко, ежедневно се сблъсквам, стотици пъти, с нарушени такива.

Приятна вечер :D

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот kuzdov » 16 Юли 2013, 16:25

doc03 написа:.... не вкарвай в беля колегите. Ще се случи някой ляляджия и ще прогласи навсякъде, че еди кой си полицай еди какво си му е казал, и ... ей така ще изгори някой за глупости, общочовешки :D

Не мисля, че ще вкара в беля който и да е заради справка. Ако има криминална регистрация просто ще си пуснат една ДЗ за КК и толкова. Но и да няма, проблемът си му остава и той ще се появи не само при кандидатстване в МВР, а навсякъде, където се иска достъп до класифицирана информация.
kuzdov
Потребител

Мнениеот doc03 » 16 Юли 2013, 17:16

Друго имах предвид, не факта, че ще му направят справка ...

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот kuzdov » 16 Юли 2013, 17:27

Знам какво имаше предвид, но всички КК си знаят даже и точките по които са регистрирани. Като правиш справка на улицата е трудничко да запазиш "конфиденциалност" :wink: ...
kuzdov
Потребител

Мнениеот doc03 » 16 Юли 2013, 17:30

... е, почти ... :)

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот commodoro » 19 Юли 2013, 20:06

"Темата е друга, а именно - дали ще се случи Комодорът да работи в МВР.
Отговор - НЕ !"

Mного, много тъжно. Можех да бъда един наистина мотивиран и усърден млад колега.

"Записът, наличен в база данни е ВЕРЕН"

Е що пък непременно да е верен, не мога ли да го оспоря? В края на краищата и той от хора е правен би могла грешка да стане, би могла злоупотреба... Този запис ми проваля съдбата не по-малко от една присъда С тая разлика че пред съда поне мога да оспоря обвинението а тук - НЕ?!?
commodoro
Потребител

Следваща

Назад към Наказателно право