начало

Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека

Продължено или продължавано престъпление

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продължено или продължавано престъпление

Мнениеот svettoslav » 21 Юни 2012, 00:14

Едно чейнч бЮро в центъра на града от началото май на демокрацията все е "в издънка",но съд го не лови.Днес следобед се пошегувах с един съдия,който всеки ден по три пъти минава покрай него.
Цяла верига са въсщност "бюрата",вкл. и по курортите лятото.

Отвън табела "Най-добър курс продава" ,а на английски - "Best rates for sell". За евро примерно,-1.95;за долари и др.- пак нормалното положение.
Вътре обаче има една забутана табела,с която накрая си "измиват ръцете". И там си пише невзрачно "купува евро" -1.57 ; долари 1.20,франкове,паунди и т.н, на половин цена кажи -речи.

Питам го съдията(коз-коджа ми ти апелативен наказателен магистратин)-опит за измама който трае непрексъснато лий или продължавана довършена измама по чл.26,доколкото отвреме навреме се извива опашка от пре*бани руско-и западно-говорящи...

Мисля,че бЮрУту не работи нощем,поне това,за което говоря,което може би изключва продълженото(тоест не трае непрекъснато). Пък и кадията,докато си сърбаше каавето на 10м. от там, накрая,къде на майтап,къде Во истино,на продължавано се спря,тъй като го изнудих да каже :)

П.П.Карай,майтап да става
svettoslav
Активен потребител

Re: Продължено или продължавано престъпление

Мнениеот portokal » 21 Юни 2012, 06:33

Кой състав е това? :oops: Според мен отговорът би трябвало да зависи от това, кое ти е деянието - ако е държането на табела, значи е продължено, ако са сделките - продължавано.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот svettoslav » 21 Юни 2012, 10:19

Верояттно е измама.Като гледам-по 210 НК.Сделки с валута в наличност най-малко.Отива към ал.1 т.2 и 3,така щото не е сам човек. Но това са подробности.

Всъщност въвеждането в заблуждение е с табелата отвън. Но ми се струва,че не е определящо за продълженото,доколкото вярно е че така е опит,който трае непрекъснато,но пък нощем бюрото не работи.
Но пък,от друга страна,като се замисля,табелата май си остава отвън пред "бюрото",завързана с едни вериги.Така че не съм сигурен дали от тази гледна точка не би могло да се определи като опит,който трае непрекъснато.
Но пък така или иначе самата измама бива често довършвана(ежедневно),което значи,че си имаме такава-в условията на продължавано,което пък от друга страна, изключва непрекъснатия опит!??!

И накрая и като продължавано-пак може да се квалифицира като опит съгласно чл.26 ал.5,щом довършеното "не се отразява на тежестта на цялосната престъпна дейност".Но в случая особеното,че много здраво си се отразява.Понякога,с очите си дори съм виждал, цяла баля двайдетачки в ръцете на недоумяващите туристи... в смисъл сменят се и по 200-300 евро.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 21 Юни 2012, 10:36

А,бе,за най- сигуре,ще питам днеска пак кадИята,той по обед ще е там на кайвенце,точно пред бЮрото хи хи,голям майтап,.....докато някой ден някой отнесе пердаха.

П.П. Между другото лично зам. окр. прокурор ми сподели(спрях го най-нахално и него да го питам, при това точно пред бЮрото,което,както вероятно е станало ясно, е до съдебната палата,една дупка в сградата на операта),каква е квалификациата),че преди време(10-12г.) когато е бил началник на РП, лично е внесъл ОА,вследствие което някой му се е ...така,де, хи хи..обаждал от едни министерства и едни агенции,че много съвестни фирма са били,нямало смисъл да се "закачат".Нищо че имало една камара жалби от хората,приобщени по делото( Том ІV) :)

П.П. Ха познай сега от три пъти какво е решил съда по това дело!Не забравяй,че и съдията има телефон :!: А няма да се учудя да има и "деца", и "семейство",няма да се учудя никак,и това да е споменавано.Но не вярвам до там чак да се е стигнало с тая власт,която вдига телефона, и с тия интелигентни разговори,които се водят.
Грозна картинка.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот portokal » 21 Юни 2012, 10:51

Щях да питам къде е тоя съд до операта, да не е в Ески Заара, ама там пък няма апелативни магистрати (искаха навремето да се измъкнат от пловдивска власт, ама няма ;)).
Ако е измама - продължавано, мисля. Довършено ти е с причиняването на всяка отделна имотна вреда, тоест с всяка сделка.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот svettoslav » 21 Юни 2012, 10:55

svettoslav
Активен потребител

Назад към Наказателно право