начало

Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека

Първоначални процесуални действия след получаване на съобщен

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Първоначални процесуални действия след получаване на съобщен

Мнениеот lannister » 20 Май 2012, 18:19

Здравейте на всички.Първо не съм сигурен дали пиша в правилния форум,затова моля да ме извините ако съм сбъркал.Предстои ми явяване на конкурс за мл.разследващ полицай и една фазите на конкурса е писмен изпит с предварително зададени въпроси.Една от темите е озаглавена:
''Престъпления срещу собствеността. Първоначални процесуални действия след получаване на съобщение за извършено престъпление срещу собствеността''.
Искам да попитам какво се разбира под втората част на въпроса,а именно ''Първоначални процесуални действия след получаване на съобщение за извършено престъпление срещу собствеността''?Потърсих на доста места нещо конкретно,но единственото до което стигнах са си стандартните действия след образуване на досъдбено производство,а именно оглед,претърсване,изземване и т.н... Ако някой с повече опит в тази сфера може да ми помогне би ми помогнало адски много :)
lannister
Нов потребител

Re: Първоначални процесуални действия след получаване на съо

Мнениеот marek972 » 21 Май 2012, 07:49

lannister написа:Здравейте на всички.Първо не съм сигурен дали пиша в правилния форум,затова моля да ме извините ако съм сбъркал.Предстои ми явяване на конкурс за мл.разследващ полицай и една фазите на конкурса е писмен изпит с предварително зададени въпроси.Една от темите е озаглавена:
''Престъпления срещу собствеността. Първоначални процесуални действия след получаване на съобщение за извършено престъпление срещу собствеността''.
Искам да попитам какво се разбира под втората част на въпроса,а именно ''Първоначални процесуални действия след получаване на съобщение за извършено престъпление срещу собствеността''?Потърсих на доста места нещо конкретно,но единственото до което стигнах са си стандартните действия след образуване на досъдбено производство,а именно оглед,претърсване,изземване и т.н... Ако някой с повече опит в тази сфера може да ми помогне би ми помогнало адски много :)

ааа, не си търсил достатъчно, знаеш ли Йонко Кунчев колко "трудове" е издал по темата !!
marek972
Потребител

Re: Първоначални процесуални действия след получаване на съо

Мнениеот eurolinker » 28 Май 2012, 13:05

Здравейте,
Можете да подходите по следния ред:
1. Вижте в НК, кои са престъпленията срещу собствеността. Дайте пример за такова.
2. Вижте общата хипотеза за образуване на досъдебно производство, при наличието на законен повод (съобщение) и достатъчно данни. Свържете с примера от т. 1. Разгледайте особената хипотеза по чл. 212 ал 2 НПК и свържете с примера по т.1
3. Разгледайте примера по т. 1 през пизмата на бързото и незабавното производство (чл. 354 и 362 НПК...май).
4. Заключение - потърсете статистика в нета.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Назад към Наказателно право