начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

Къде се платащат разноски по дело 40лв

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Къде се платащат разноски по дело 40лв

Мнениеот jorana » 26 Ное 2011, 22:45

Здравейте искам да попитам къде да платя разноски по делото 40лв.В НАП или където и да пиатм никои не знае нито адвокатката ми в съда ми казаха в НАП.Кои UB.Нямам никаква представа.Нямам и изпълнителен лист.Това го чух само в съда 40лв.Предварително благодаря :D
jorana
Младши потребител

Re: Къде се платащат разноски по дело 40лв

Мнениеот Гост. » 27 Ное 2011, 12:15

:roll: Странно, че адвокатът ви не знае...за какво е това дело?
Принципът- разноски по делото се плащат по сметка на съда.
За да ви укажат, че следва да платите на НАП означава, че е издаден ИЛ в полза на ВСС, но сте пропуснал и без това кратките срокове за доброволно плащане.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот iva_sh » 27 Ное 2011, 13:59

По наказателни дела по които има осъдителна присъда съдилищата би следвало да решават въпроса за разноските според това кой ги е поел - така например в досъдебната фаза на наказателния процес разноските се поемат масово от бюджета на МВР и твърде рядко от бюджета на прокуратурата, която е към съдебната власт. Затова е редно с осъдителната присъда част от разноските да се присъдят за възстановяване именно на съответната струкутра на МВР, а не по сметка на съдебната власт, тъй като става дума за различни бюджети /въпреки че НПК не е съвсем ясен в това отношение - би следвало да се напише че в този случай съдът служебно издава изпълнителен лист в полза на ведомството което е поело разноските в наказателния процес и го изпраща за изпълнение в НАП по реда на ДОПК/. В съдебната фаза тези разноски се поемат от бюджета на съда и за тях е нормално да се присъдят по сметка на ВСС. В някои съдебни райони се процедира точно така - гарантирано!
В конкретния случай, след като имате съдебен акт би следвало в него да пише точно на кого сте осъден да платите разноски.
iva_sh
Потребител

Мнениеот jorana » 27 Ное 2011, 16:40

Благодаря за отг,Искам да кажа,че съм сключила споразумение със съда.Аз нямам съдебен акт,изпълнителен лист и никои не ми е говорил със срок.Нямам и написано къде да платя тези 40лв.Аз като се обадих по телефона ми казаха че изпълнителния лист ми е изпратен в НАП и там да отида да си платя.Така жената ми каза по телефона?Как е възможно никой да не знае?
jorana
Младши потребител

Мнениеот jorana » 27 Ное 2011, 16:48

Аз не дължа пари на дадено лице,а разноски по делото 35лв,а след 6 месеца са били станали 40лв ми каза жената по телефона във съда.Нямам и съдебен акт,защо нямам изпълнителен лист?Да искаш да си платиш и никой да не знае :shock:
jorana
Младши потребител

Мнениеот jorana » 27 Ное 2011, 16:51

poli_g написа::roll: Странно, че адвокатът ви не знае...за какво е това дело?
Принципът- разноски по делото се плащат по сметка на съда.
За да ви укажат, че следва да платите на НАП означава, че е издаден ИЛ в полза на ВСС, но сте пропуснал и без това кратките срокове за доброволно плащане.

Къде е този изпълнителен лист,защо не ми е даден? :cry:
jorana
Младши потребител

Мнениеот jorana » 27 Ное 2011, 16:53

Дали да не отида в НАП и да платя направо какво мислите? :)
jorana
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 27 Ное 2011, 16:58

:roll: То и вие го знаете, ама не четете споразумението-"сторените по .... разноски в размер на 35.00( поправка) се възлагат за плащане от ...Йорданка? :wink: "
Не сте прочела и протокола от с.з., който обективира определението, с което е одобрено това споразумение.
По правило споразумението слага край на наказателното дело и не подлежи на обжалване, ерго- от дата на заседанието тече 7дн. ( максимум до 7 дни) срок за служебно издаване на ИЛ, който се изпраща на НАП( защото АДВ вече няма). Може и да не се стигне до издаването му, ако се договорите със състава да внесете сумата веднага и приложите доказателства за това( аз поне все така правя- плащам за препис от О ведно с разноските, за да не си създават хората главоболие отпосле).. Магистратите са разбрани.

Сега ви остава да изчакате от публичен изпълнител да ви уведоми за образуваното изп. дело или периодично да проверявате в НАП.

сега ви прочетох- 6м? е....и лихви ще текат.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот jorana » 27 Ное 2011, 17:17

Още веднъж много,много Благодаря.Но искам да Ви попитам да отида в НАП и да попитам с личната си карта дали дължа някакви парички или?Не искам да чакам известие след години :oops:
jorana
Младши потребител

Мнениеот jorana » 27 Ное 2011, 17:19

Защо да чакам,ако трябва да платя в НАП неможе ли да платя и да не чакам ПУБЛИЧЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ?
jorana
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 27 Ное 2011, 17:38

Не простото плащане на определена сума по сметка на НАП ще ви погаси задължението, а си трябва точно изпълнение. Може да платите, разбира се, стига да си знаете номера на изпълнителното дело и точния размер на дължимите суми.
А вие не знаете и двете!

Приятна вечер.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот jorana » 27 Ное 2011, 17:48

Номера на изпълнителното дело не го знам ще напиша номера на делото си и 6те внеса повече пари60лв така смятам че щее е по добре от нищо
jorana
Младши потребител

Мнениеот jorana » 27 Ное 2011, 17:54

А в НАП ще могат ли да ми кажат точно какво дължа и номер на делото за изпълнение с ЕГН?а номера на самото дело си го знам.
jorana
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 27 Ное 2011, 20:20

Отидете в НАП с личната си карта и си направете справка за образуваните изпълнителни дела.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот prim444 » 29 Ное 2011, 23:39

Относно разноските за съдебното производство в решенията,с които се присъждат пише че следва да се заплатят по сметка или на съответния съд постановил акта или по сметка на ВСС /предполагам, че съдилищата ги превеждат на ВСС така че сигурно ефекта е един и същ/.
За разноските направени в досъдебното производство някои съдилища отново процедират по същия начин - да се заплатят по сметка на съответния съд или на ВСС, въпреки че парите за разходи са излезли от съвсем друг бюджет - обикновено бюджета на МВР. В други съдебни актове, обаче за разноските направени на досъдебното производство пише :" Осъжда ...... да заплати по сметка на Държавния бюджет сумата от ... лева за разноски направени на досъдебното производство".
Винаги съм се чудил коя е сметката на Държавния бюджет :roll: Така че разнообразието е голямо! :D
prim444
Младши потребител

Мнениеот jorana » 30 Ное 2011, 22:05

Много благодаря за отгоорите.
Аз отидох НАП и си напраих справка и ми казаха,че нямало нищо.Нищо не пишело аз съм от друг град и ми казаха да отида,ако искам да проверя в София на Витоша.Но нищо нямало,ако имало щели да ме уведомят.Много странно,като жената от съда ми каза че изпълнителния ми лист е в НАМ в мойа град,нищо не разбирам.Всеки си прехвърля топката,но погледнато логично,ако дължа нещо трябва да ми изпратят нещо.В съда как може да не ми кажат подписвай бързо и айде.Да искаш да си платиш ,а то :roll: цялата държава не е :?
jorana
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 01 Дек 2011, 02:59

:roll: Жена! Нека да не е държавата виновата, м!
Разноски 35лв. не говорят за алкохол, значи си е някаква друга експертиза- ти това обвинение, по което те привлякоха в полицията не го ли чете? В съдебна зала като го подписа- какво точно подписва?- когато ти говори прав съдията- нямаш ли спомен какво каза? , това споразумение, което е със сила на присъда не го ли четеш и сега? А, че адвокатът не ти е казал за това задължение навярно е негов пропуск, ама при физически здрав и грамотен човек....

Ходиш в НАП да проверяваш неща разни, а се тръгва от съдебното дело- този ИЛ си има дата на издаване и местоизпращане, от там тръгваш да издирваш кълбето до къде ще се разплете и ще те заведе.
И тея работи не стават с оплюване на държавата из форуми ( вече уточних, че не тя е виновна, при все забавата и да ги търси от теб), както и не се получават по телефона- трябва си проверка на място. Точното място.
Ако не откриеш нищо, защото това е възможно- чакаш. До момента в който те потърси съдебен изпълнител, защото е възможно и да не те. Няма да си първата.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот jorana » 01 Дек 2011, 08:45

Аз съм проверила на място казах,а за държавата не искам да говоря :?:
а споразумение НЯМАМ аз вече ви казах имам постановление НИЩО ДРУГО.Хубав ден
jorana
Младши потребител

Мнениеот jorana » 01 Дек 2011, 08:48

А като чакам няма ли да има голяма глоба или?
и
как ще ме известят с писмо или?
jorana
Младши потребител

Мнениеот jorana » 01 Дек 2011, 08:48

А като чакам няма ли да има голяма глоба или?
и
как ще ме известят с писмо или?
jorana
Младши потребител

Следваща

Назад към Наказателно право