начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

Въпрос за Служебен адвокат пред Касационния съд

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за Служебен адвокат пред Касационния съд

Мнениеот deure25 » 13 Сеп 2011, 09:07

Здравейте, имам следния въпрос:
След произнесено решение от Апелативния съд, където бях представян от служебен защитник, същия не ми пусна молба за обжалване. След неколкократни опити да се свържа със служебния защитник, който ме представлява единствено пред апелативния съд (тъй като до тогава имах упълномощен) не успях да я открия, последния ден от срока за обжалване проверих и тъй като не беше пусната жалба аз лично си я пуснах.
Сега за разглеждане на делото пред Касационния съд, имам ли право да поискам от съда да ми назначи друг служебен адвокат, и това къде трябва да го направя на заседанието или предварително с молба до съда.
Самия Касационен съд може ли да разгледа делото ако се явя без адвокат, и поискам на място да ми назначат служебен. Делото е за разпространение на 5 гр марихуана.
deure25
Нов потребител

Re: Въпрос за Служебен адвокат пред Касационния съд

Мнениеот rama » 13 Сеп 2011, 15:02

С писмена молба до съда, предварително. Още повече, ако искаш друг служебен защитник.
rama
Потребител

Мнениеот svettoslav » 13 Сеп 2011, 19:33

Не знам само как може вече да се очаква сериозна работа от служебен защитник,предвид "старата песен на нов глас".Имаше някъде отделна тема за забавеното плащане на сл. адвокати.

Явно в Булгаристан има пари само за МВР(извинение към съвестните колеги) и пари за избори,включая "купуването на гласове".

Не може да си правиш таш*к с адвокатския труд.В Булгаристан обаче може.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 13 Сеп 2011, 19:44

Явно трябва общонационално спиране на назначаването и явяване на служебни защитници по делата.Тогава вече някой физкултурен изявен деятел с пожарникарски афинитет ще престане да дава интервюта ежедневно(по-точно да дрънка глупости и безсмислици,изтъркани фрази и общи приказки)тъй като ще се блокира движението на поне 1/3 от наказателните дела моментално.
svettoslav
Активен потребител

Назад към Наказателно право