начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

Обвинителен акт за кражба на пари .

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обвинителен акт за кражба на пари .

Мнениеот tuesday123 » 09 Сеп 2011, 23:44

Здравейте, обвинен съм в кражба, която не съм извършил. Има няколко лъжесвидетели и моля за вашето мнение относно обвинителния акт в който аз не мога да намеря никакво доказателство, че аз съм извършителя на кражбата. Искам само да добавя, че отказах да заплатя сумата и делото ще се разглежда в съд. Предстои ми да си намеря адвокат. И все пак Моля за вашето мнение по едно според мен нелогично обвинение . Сумата е под средната работна заплата.

1.обвиненият(обв) Ангелов, бил помолен от свидетел (св) Илиева да посети офиса на заведението за да оформят документите по напускането.
2. На св.Илиева и се наложило да напусне офиса.
3. Останал САМ обв.Ангелов решил да вземе намиращите се на бюрото пари оставени от св.Карамбурова( на която са парите) за плащане на очаквани доставки.
4. Действията на обв. Ангелов били забелязани от св. Петков, който разказал на св.Илиева и св.Карамбурова.
5.Никой освен обв. Ангелов не бил влизал и излизал от офиса.
6. Това обстоятелство се подкрепя от св. Стойлов, присъствал на проведената среща между обв. Ангелов и св. Илиева .

От този обвинителен акт не мога да разбера кой е взел парите оставени на бюрото...
А пише, че обвинението се доказва по безспорен и категоричен начин от свидетелите Илиева,Карамбурова,Петков
Моля за вашето мнение !
Благодаря ви !
tuesday123
Младши потребител

Re: Обвинителен акт за кражба на пари .

Мнениеот nk7702n » 09 Сеп 2011, 23:57

Аз разбрах, че парите са взети от Ангелов. И има преки очевидци на извършеното деяние. Вие какви точно доказателства искате да има? И защо чак в съдебната фаза решихте, че имате нужда от адвокат, а не още в досъдебната, когато е много важно какви доказателства за извършеното деяние ще бъдат събрани?
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот tuesday123 » 10 Сеп 2011, 00:01

От този обвинителен акт аз разбирам, че не обв. Ангелов е бил Сам в офиса а също и присъстващия на срещата Стойлов. Не е ли възможно той да крадеца на парите ?
tuesday123
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 10 Сеп 2011, 00:04

Я, дайте тази част от ОА, където пише : " ....за това,че на еди - коя си дата еди - къде си ...................
И как ще е крадецът Стоилов като всичките свидетели сочат, че е Ангелов!?
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот tuesday123 » 10 Сеп 2011, 00:07

На ...дата около ...часа отнел чужди вещи сумата........от валдението на св. Карамбурова без нейно съгласие с намерението противозаконно да ги присвои като случаят е маловажен .
tuesday123
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 10 Сеп 2011, 00:11

Ами хубаво, значи нямате повод за притеснения, явно сумата е малка.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот tuesday123 » 10 Сеп 2011, 00:13

Сумата е минимална за която ме обвиняват, въпроса е че аз не съм крадец и искам да го докажа
tuesday123
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 10 Сеп 2011, 00:17

Ами, наемете си адвокат, който да поеме защитата Ви, защото едно е да искате, друго е да можете, и трето да постигнете положителен резултат. Особено в случай като Вашия, доколкото видях от постнатото от Вас, има доста свидетели, които сочат Вас като извършител. Трябва да се прегледа цялото дело от колега, за да се преценят реалните Ви шансове. Малко е учудващо толкова много хора да са лъжесвидетели, не мислите ли?
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот tuesday123 » 10 Сеп 2011, 00:19

Отказаха да ми заплатят надниците и когато заявих пред управителя че ще си потърся правата дойдоха 2 патрулки с 6 униформени да ме изведат с белезници от нас ...
tuesday123
Младши потребител

Мнениеот tuesday123 » 10 Сеп 2011, 00:29

Благодаря Ви за съвета. Ще си потърся адвокат ...
Всичко добро !
tuesday123
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 10 Сеп 2011, 00:30

И на Вас! Успех!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот tuesday123 » 10 Сеп 2011, 00:45

Благодаря
tuesday123
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 10 Сеп 2011, 10:21

:roll: Така, така- едната 218-ка ще си бъде НОХД? Заради 24, ал.2 :lol:
Успех ви пожелавам, защото ще ви е нужен ( Петков ви е закопал, дет` се казва).
Гост.
Старши потребител

Мнениеот tuesday123 » 10 Сеп 2011, 14:35

Не мога да определя дали св.Петков ме е закопал .. но мисля да докажа, че става въпрос за една мошеническа фирма. Фирмата е осъждана в подобно дело от бивш служител, с който се свързах вече.. Има много хора по информация от интернет заплашвани и измамени от тази фирма. И въпреки че Детектор на лъжата няма да послужи пред съда като доказателство и въпреки това, че ще ми излезе по-скъпо да се явя на такъв отколкото да заплатя сумата за която съм обвинен ще го представя като експертиза. Имам приятели, настоящи и бивши работодатели, който ще потвърдят, че съм честен и почтен човек, че съм човек на изкуството, че се занимавам с музика , рисуване готварство и т.н. Аз съм твърдо решен да се боря срещу наглостта, подлостта и липсата на морални ценности !
И като заключение аз съм зодия Везни. Нося знака на правосъдието...
tuesday123
Младши потребител

Мнениеот tuesday123 » 10 Сеп 2011, 14:39

Благодаря и на Вас, Поли!
tuesday123
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 11 Сеп 2011, 00:50

tuesday123 написа:Не мога да определя дали св.Петков ме е закопал .. но мисля да докажа, че става въпрос за една мошеническа фирма. Фирмата е осъждана в подобно дело от бивш служител, с който се свързах вече.. Има много хора по информация от интернет заплашвани и измамени от тази фирма. И въпреки че Детектор на лъжата няма да послужи пред съда като доказателство и въпреки това, че ще ми излезе по-скъпо да се явя на такъв отколкото да заплатя сумата за която съм обвинен ще го представя като експертиза. Имам приятели, настоящи и бивши работодатели, който ще потвърдят, че съм честен и почтен човек, че съм човек на изкуството, че се занимавам с музика , рисуване готварство и т.н. Аз съм твърдо решен да се боря срещу наглостта, подлостта и липсата на морални ценности !
И като заключение аз съм зодия Везни. Нося знака на правосъдието...

Много е хубаво това, че сте почтен човек и вярвате в правосъдието. Отстоявайте правата си, избрал сте по - трудния път за решаване на възникналия проблем, но пък достойнството и доброто име са твърде важни, за да се примири човек толкова лесно, да си плати сумата и да се измъкне с административно наказание. Ангажирайте повече доказателства относно мотивите за лъжесвидетелстване от страна на служителите на фирмата, всичко в насока оборване на показанията им. Когато колегата се заеме със случая, ще прегледа всичко по делото и ще подготвите защитната Ви позиция.За съжаление има и други такива случаи, когато несправедливо се прави ревизия на наети лица и под предлог, че се констатират липси от стоките, които продават, не им се изплащат трудовите възнаграждения. Особен манталитет имаме българите - да печелим на гърба на другите.
Още веднъж - успех!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот tuesday123 » 11 Сеп 2011, 23:04

Мерси
tuesday123
Младши потребител

Мнениеот dizhel » 28 Сеп 2011, 22:04

Личното ми мнение е че ще спечелите. Първо има само един пряк свидетел Петков. Той е разказал на други двама " свидетели", които преразват в досъдебното производство, това което е казал Петков. Има още един " свидетел" който преразказва разговор между пострадалата и обвиняемия. Това повдига следните въпроси: какво е направил този Петков като е видял кражбата, обадил ли се е на полицията веднага, ако не защо, какви действия всъщност е предприел, какви са отношенията между обв. и свидетелите, какви са евентуалните мотиви да излъже Петков( при останалите всичко е преразказано), намерени ли са веществени доказателства в обвиняемия. Доказателствата са недостатъчни и не е трябвало въобще да се изготвя обв. акт. Товаразбира се с уговорката, че всичко е така както казва обвиняемия :wink:
dizhel
Потребител

Мнениеот dizhel » 28 Сеп 2011, 22:07

А за детектора не се занимавайте с глупости, няма да се приеме от съда какъвто и да е резултата
dizhel
Потребител

Назад към Наказателно право