начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

Едно питане чл.313

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Едно питане чл.313

Мнениеот plamenvt » 17 Авг 2011, 18:05

Благодаря
Последна промяна plamenvt на 17 Авг 2011, 23:45, променена общо 1 път
plamenvt
Младши потребител

Re: Едно питане чл.313

Мнениеот svettoslav » 17 Авг 2011, 20:18

Дали си във В.Търново военнослужещ или в Голямо бобино-Врачанско,не знам защо някой трябва да знае.Или който не те знае..и той да разбере какво си правил.Не че тука е командира на поделението или близки твои роднини ..но знае ли човек.. :roll:
Пък и щом не ти пука,карай..
plamenvt написа:ри положение че се води срещу мен досъдебно производство мога ли да напусна страната по някакъв начин и възможно ли е да бъда представляван от адвокат на едно такова дело. В смисъл да си замина за САЩ а пък адвокат да ми движи тук нещата.

Ако има образувано производство срещу теб,при привличането като обвиняем нямаше ли адвокат? Сам ли се явява там,че не е ясно питането.Това си е странна работа,но както и да е. По принцип има шанс да напуснеш за сватбата,но най-малко ще трябва да се представят доказателства за такава уважителна причина(много близък или роднина).Прокурора ще реши дали да те пусне.
Леко може да изкръшкаш за месец и без разрешение,но ако те установят,може да има усложнения и да ти се вземе по-тежка мярка,или пък,ако нямаш още такава-да ти се наложи някаква.
Така че зависи от много неща,вкл. и от това на какво дередже е производството по делото.Тук няма как да знаеме. А пък това за връщането на 2000лв.-надали може да се коментира адекватно.Тия неща може да се направят след задълбочен анализ както на известните доказателства,така и на очакваното развитие по делото.Оттам ина твоето отношение към нещата-виновен/невиновен.
Или ще връщаш парите,без да признаваш вина? :?
Също така,ако ще признавате вина,трябва да се види какво точно следва от това.Макар че и при 78а евентуално,надали в МО ще продължите да служите.
С две думи,отделяй един ден за посещение при адвокат,ако не си ходил,в случай че е истина това ,което пишеш.Подготвяш се и той ще ги движи нещата.
Сроковете за досъдебно производство и за съдебно не ви интересуват.
Адовката трябва да види делото,да се установи деянието/деянията,какъв характер престъпление е,квалификация и куп други правни въпроси,за да видите как е текла давността през годините.Тук сочиш два периода 2002-2003 и 2008-2009г.
Значи вместо да действаш сериозно по делото,ти чак сега питаш за адвокат,а мислиш и за сватба?!? Че и за оставане там на почивка сигурно. Ами направо оставай там,мен ако питаш. :) Може да се пробваш като охрана на Барак Обама..сигурно ще има нужда по изборите.Ако бях на мястото ти,щях сигурно всеки ден да съм при адвоката и все щеше да има нещо да го питам.
ВОЕНЕН СЪД ТЕ ЧАКА.Там няма лабаво.Съдят яко. Както казва ония дни един съдия тук във Варна от Военния съд..питам го "..как е, има ли делца,туй-онуй ,как ги съдите общо-взето.." малко неглиже разговор м/у колеги все пак..
А той ми отвръща,в леко-шеговит,не толкова издържан от правна страна текст, ръйш ли, "А,бе,когото сме посрещнали,не сме го изпратили с празни ръце" :roll: Кво да каже човек,не знам..
svettoslav
Активен потребител

Re: Едно питане чл.313

Мнениеот svettoslav » 17 Авг 2011, 20:32

Ако трябва обаче малко майтапче като колегата от Военния,трябва да ти кажа,че при чичо Обама надали ще стане работата ти като служител от охраната..

Така,ръйш ли,сещам се за един случай,където си говорат две приятелки.Едната казва на другата:
"Е ти,как тъй се оправи при Обама,да му станеш секретарка в кабинета. При положение,че си беше преди това обикновена чиновничка ,при това в частна фирма и никога не си работила държавна работа..."

-Е,как,рекла другата,Барак Обама си е Барак Обама,нямам нищо общо с него,ама май че преди време брат му оправа ма..
svettoslav
Активен потребител

Назад към Наказателно право