начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

МОЖЕ ЛИ НЯКОИ ДА МИ ДАДЕ СЪВЕТ ЗА РЕАБИЛИТИРАНЕ

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

МОЖЕ ЛИ НЯКОИ ДА МИ ДАДЕ СЪВЕТ ЗА РЕАБИЛИТИРАНЕ

Мнениеот tinika83 » 03 Авг 2011, 15:44

Здравейте искам да попитам мъжа ми е осъден на 19.11.2002г на 5г затвор влиза в сила от 22.07.2003г пускат го пресрочно на 28.02.2006г с изп.срок 1г и 5 месеца и 29 дни може ли сега да се реабелитира и по какав начин трябва да го направим ? :?
tinika83
Нов потребител

Re: МОЖЕ ЛИ НЯКОИ ДА МИ ДАДЕ СЪВЕТ ЗА РЕАБИЛИТИРАНЕ

Мнениеот svettoslav » 03 Авг 2011, 16:32

Отивате при адвокат със свидетелството за съдимост и той ще Ви обясни.Нали ходите и по другите си проблеми,защо не сте попитали и за това нещо?Сега трябва отново да заплатите консултацията,макар че то така или иначе си е отделен въпрос.Но можеше да ги обедините двете неща.Ако нямате св. съдимост-той ще провери нещата
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот tinika83 » 04 Авг 2011, 13:26

ok Благодаря
tinika83
Нов потребител

Мнениеот svettoslav » 04 Авг 2011, 14:10

Тинка,ако искате да ви отговоря лично,както сте поискали трябва да си включите личните съобщения във форума.Ще ви отнеме малко време,но само така можете и да приемате такива.Сега само може да пращате.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот tinika83 » 06 Авг 2011, 19:03

Аз знам че трябва да се обърна към адвокат просто питам дали вече може да се реабилитира зада не ходим напразно.
tinika83
Нов потребител

Мнениеот nedjalka77 » 07 Авг 2011, 00:09

Ако са изминали три години от изтичането на срока на наложеното наказание и през това време не сте извършили друго престъпление, което да се наказва с ЛС или с друго по-тежко наказание--време е да поискате от съда, който е издал присъдата, да ви реабилитира.
Но кумулативно трябва да са на лице и следните условия:
1.Да сте имали добро поведение.
2.Да сте възстановили вредите от престъплението/ако е имало такива/
3.Да сте платили глобата/ ако такава Ви е била наложена/
/това е инфо на бързо, но е добре да се посъветвате с адвокат/
nedjalka77
Младши потребител

Назад към Наказателно право