- Дата и час: 20 Ное 2024, 19:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
измама, чрез лаптоп
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
измама, чрез лаптоп
Здравейте, както е в заглавието става въпрос за един лаптоп. Историята е такава: една моя приятелка се е съгласила на нейна приятелка, да вземат лаптоп от мтел на нейно име, а вноските да се изплащат от приятелката й. Приятелката й взима лаптопа и след известно време с нейния приятел продават лаптопа, на едно момче, което от своя страна пък го продава на друго от Асеновград. Това става около новогодишните празници, но моята приятелка разбира в последните 2 седмици че вноските не са изплащани на лаптопа, откакто е взет. Ние сме намерили данните лаптопа, т.е. серийният номер. Въпросът е такъв може ли да се направи нещо, дали да подаде жалба за измама, че да може да не го изплаща тя. Защото лаптопа се води на нейно име и дефакто мтел ще търсят нея за вноските, а в случая тя се договорила с нейната уж приятелка устно. Има ли смисъл да се почне дело за измамата, която е извършена и дали тази нейна приятелка може да получи наказине върху постъпката си. Също така преди два дена намерих в един форум, тема в която се предлага за продажба същия лаптоп: http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=14498 .Благодаря ви предварително
- aleks88
- Нов потребител
Re: измама, чрез лаптоп
Аз имах подобен случай,само че се касаеше за измама чрез вибратор.
Дала и го уж да го ползва,а тя го присвоила.
Спечелихме делото,но обжалват пред ВКС.
Дала и го уж да го ползва,а тя го присвоила.
Спечелихме делото,но обжалват пред ВКС.
- svettoslav
- Активен потребител
Интересен случай.
- aleks88
- Нов потребител
При всички случаи си подайте жалба, ама престъплението не е измама.
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:При всички случаи си подайте жалба, ама престъплението не е измама.
Благодаря, но като не е измама какво може да бъде престъплението. Казаха ни, че при подписването на договора ако има свидетели може да се постигне нещо. За свидетел можел и да бъде служителят от мтел, като той е и от другата страна на договора.
- aleks88
- Нов потребител
aleks88, пак евтино сте се отървал/а.
Ако ще разписвате за автомобил на лизинг, обадете се, че мисля да сменям колата. Даже ще ви подаря старата
Един лаптоп струва има няма 1000лв, тези пари се изкарват, но ще ви бъдат за добър урок, че "доверие всекиму, вяра никому"!
Свидетели, съдебни дела, години.... и на края нерви, пари, че може и разочарование от резултата.
Ако ще разписвате за автомобил на лизинг, обадете се, че мисля да сменям колата. Даже ще ви подаря старата
Един лаптоп струва има няма 1000лв, тези пари се изкарват, но ще ви бъдат за добър урок, че "доверие всекиму, вяра никому"!
Свидетели, съдебни дела, години.... и на края нерви, пари, че може и разочарование от резултата.
Не съм адвокат, a любител на правото !
- nikiboy
- Потребител
Пий една студена вода, и не върши такива услуги на "приятели".
Аз така купих GSM, уж за приятел. Първоначалната вноска беше 120 лева, като въпросният "приятел" плати 70, аз му дадох 50 с условието "после да ми ги върне". Е, след това не плати нито една вноска за GSM-a, нито ми даде въпросните 50 лева. И така, 24 месеца плащах по 19 лева... миналия месец беше последната вноска.
Изобщо не съм се разправял, просто забравям, че тоя човек съществува, и да не ме търси никога и за нищо повече, както и разказвам на всичките му приятели и познати що за стока е.
Така действа един познат с камера в магазина си, като му гепят нещо... обикновено се крадат дребни неща - пакетче бадеми, няколко вафли и т.н., и тъй като сме малко населено място, всички се познаваме, та той вместо да занимава полиция слага един телевизор в магазина, и пуска записите да се въртят там. Е, направи го само веднъж, от тогава и една дъвка не са му пипнали А някои хора умряха от срам за по 2 вафли...
Аз така купих GSM, уж за приятел. Първоначалната вноска беше 120 лева, като въпросният "приятел" плати 70, аз му дадох 50 с условието "после да ми ги върне". Е, след това не плати нито една вноска за GSM-a, нито ми даде въпросните 50 лева. И така, 24 месеца плащах по 19 лева... миналия месец беше последната вноска.
Изобщо не съм се разправял, просто забравям, че тоя човек съществува, и да не ме търси никога и за нищо повече, както и разказвам на всичките му приятели и познати що за стока е.
Така действа един познат с камера в магазина си, като му гепят нещо... обикновено се крадат дребни неща - пакетче бадеми, няколко вафли и т.н., и тъй като сме малко населено място, всички се познаваме, та той вместо да занимава полиция слага един телевизор в магазина, и пуска записите да се въртят там. Е, направи го само веднъж, от тогава и една дъвка не са му пипнали А някои хора умряха от срам за по 2 вафли...
- dterziev
- Младши потребител
nikiboy написа:СРС-та, а?
Не.
Има на поне 3 места лепенки "обекта е под непрекъснато видеонаблюение", "обекта се охранява със записващи видео камери" и т.н.
И наистина - това пускане на записите е много ефективна мярка, особено ако населеното място е по-малко, и хората се познават.
- dterziev
- Младши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|