начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

Драма с подновяване на шофьоркса книжка

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Драма с подновяване на шофьоркса книжка

Мнениеот megablack » 27 Апр 2011, 01:15

Здравейте,

Имам следния проблем. Изтича ми валидността на личната карта и документите за самоличност. Както и да е по реда си подадох молба за нови и платих за тях. Когато отидох да си ги получа ми дадоха само личната карта а шофьорската книжка отказаха, защото не съм върнал контролния талон. Сега и драмата. Имам наказателно постановление, което обжалвам пред РС София, талона ми е отнет от КАТ. В КАТ искат с новите промени първо да платя глобата, след това да ми върнат талона. Съответно в паспортната служба искат да им дам стария талон и старата книжка за да ми дадат новата шофьорска книжка. Така се въртя в омагьосан кръг а имам валидна книжка само още 4 дни. Моля за съвет, до колкото знам, нямат право да ме лишават от книжка. Още повече, че наказателното постановление е за 100 лв.
megablack
Нов потребител

Re: Драма с подновяване на шофьоркса книжка

Мнениеот kuzdov » 27 Апр 2011, 01:35

Не мисля, че имат основание да ти откажат да ти дадат новото СУМПС, но е трябвало да си го извадиш в КАТ, не в Паспортна служба, щом ти е отнет талона. Не съм сигурен каква е процедурата в този случай, защото може и след като си подал документите, талонът да ти бъде отнет и пак се получава същата ситуация. Вероятно ще препратят документа в КАТ и ще си го получиш от там.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Мнениеот megablack » 27 Апр 2011, 01:46

Благодаря за отговора. Забравих да кажа, че писах e-mail до служба документи за самоличност и отговор няма разбира се. Какво ми е решението да седя и да чакам и да си карам с изтеклата книжка ли? Лошото е, че идва лято и искам да водя малката на море в Гърция а там не знам, но може да имам проблеми с изтекла книжка, макар че до сега при проверка са искали само лична карта.
megablack
Нов потребител

Мнениеот kuzdov » 27 Апр 2011, 02:18

С изтекла книжка все едно си без нея. Иди в КАТ най-добре и питай там. Въпреки, че аз бих пробвал отново в Паспортна, като отида с наказателното постановление и им обясня, че не ми е отнето СУМПС. Могат да направят и справка в КАТ за да са сигурни, че не си останал без точки или поне ги накарай да ти кажат каква е процедурата за получаване на СУМПС. Не вярвам да си първият такъв случай. На имейл не разчитай....
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Назад към Наказателно право