Здравейте , обръщам се с няколко въпроса към вас тъй като наистина не съм наясно и предварително се извинявам , ако не тук е мястото , в което трябва да попитам.
Приятелят ми беше в районното за притежание на наркотици и тъй като е пълнолетен, сега се чака делото за да се види и каква ще бъде присъдата му...
Въпросът ми е тъй като вероятността да получи условна присъда е ужасно голяма - с условната присъда може ли да се напуска страната?
Предварително благодаря за отговорите ви.
- Дата и час: 20 Ное 2024, 21:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Присъда за наркотици..
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Присъда за наркотици..
Странно, Вие как разбрахте, че ще получи условна присъда, с адвокат говорихте ли?
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:Странно, Вие как разбрахте, че ще получи условна присъда, с адвокат говорихте ли?
Обикновенно присъдите "се уговарят" предварително от ....разследващия полицай и той "гарантира".Спазването на уговорката когато започне съдебното производство се очаква да бъде "защитено" от адвоката, ако не успее е виновен
Случвало ми се е няколко пъти, да ме питат за такива "обещани присъди/наказания" от разследващи полицай и да очакват от мен да "защитя" в съда обещаното от разследващия.
Без значение на присъдата/наказанието или какво очаквам или не веднага ги изпращам да си извикат "обещателя"/"уговорителя" в съдебна зала да "защити" даденото им обещание.
Познайте от веднъж....
- lucius_seneca
- Младши потребител
Сигурно е обещано и на питащия нещо такова, интересна практика! Един ден след задържане на 1л. хората си знаят какво наказание го очаква.
- nk7702n
- Старши потребител
Вероятността да получи наказание, което да бъде отложено по реда на чл. 66 е наистина възможна( и често точно това се получава)- не разбирам какво ви смущава?!?
Може- чл. 75 т.3 ЗБЛД
savy92 написа:Здравейте , обръщам се с няколко въпроса към вас тъй като наистина не съм наясно и предварително се извинявам , ако не тук е мястото , в което трябва да попитам.
Приятелят ми беше в районното за притежание на наркотици и тъй като е пълнолетен, сега се чака делото за да се види и каква ще бъде присъдата му...
Въпросът ми е тъй като вероятността да получи условна присъда е ужасно голяма - с условната присъда може ли да се напуска страната?
Предварително благодаря за отговорите ви.
Може- чл. 75 т.3 ЗБЛД
- Гост.
- Старши потребител
lucius_seneca написа:nk7702n написа:Странно, Вие как разбрахте, че ще получи условна присъда, с адвокат говорихте ли?
Обикновенно присъдите "се уговарят" предварително от ....разследващия полицай и той "гарантира".Спазването на уговорката когато започне съдебното производство се очаква да бъде "защитено" от адвоката, ако не успее е виновен
Случвало ми се е няколко пъти, да ме питат за такива "обещани присъди/наказания" от разследващи полицай и да очакват от мен да "защитя" в съда обещаното от разследващия.
Без значение на присъдата/наказанието или какво очаквам или не веднага ги изпращам да си извикат "обещателя"/"уговорителя" в съдебна зала да "защити" даденото им обещание.
Познайте от веднъж....
Я кажи къде са тези циркове, при нас не пеят в този хор нито ченгетата нито адвокатите, ако "диригента" не даде знак.
- 1968
- Потребител
Становището на диригента, при тези ноти, е ...
- Гост.
- Старши потребител
Поли, мисълта ми беше, че все пак се касае за наркотици- престъпление с висока степен на обществена опасност. Още няма никакви събрани доказателства, дори оперативните данни не са достатъчно и разсл. полицай му определил пред близките еди- колко си години наказание, не е ли прекалено?
Последна промяна nk7702n на 25 Мар 2011, 09:51, променена общо 1 път
- nk7702n
- Старши потребител
...няма "никакви доказателства", а "задържано" в едно изречение си е нонсенс, Наде. Поне за 354а.
Както напоследък се шегувам- " ей, сега някой да те "джоби" и все ще излезе достатъчно...
Колеги, не може да не се съгласите, че ако и да не постановява присъдата разследващия, последния има опит( следи си развитието на ДП и размера на наложеното наказание/ според зависи съда/) и има представа, при това доста точна, кому- колко.
Не казвам това, за да се цаня за защита на разследващите, или да оправдавам "обещанията им"- далечина ми е.
Както напоследък се шегувам- " ей, сега някой да те "джоби" и все ще излезе достатъчно...
Колеги, не може да не се съгласите, че ако и да не постановява присъдата разследващия, последния има опит( следи си развитието на ДП и размера на наложеното наказание/ според зависи съда/) и има представа, при това доста точна, кому- колко.
Не казвам това, за да се цаня за защита на разследващите, или да оправдавам "обещанията им"- далечина ми е.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа::roll: Становището на диригента, при тези ноти, е ...
Няма такова положение като условна, като иска да минава на съкратено.
- 1968
- Потребител
poli_g написа::roll: ...няма "никакви доказателства", а "задържано" в едно изречение си е нонсенс, Наде. Поне за 354а.
А, Поли, моля ти се, няма никакъв нонсенс, има наркотик и нищо друго, за какво му е, от кого го е взел, осъждан ли е и т.н, никой не знае! Това ако е достатъчно да кажеш, че ще му наложи съдът еди - колко си наказание, здраве му кажи.
Иначе, и аз нямам нищо против разсл. полицаи, познавам много от тях,съвестно вършещи си работата.
Последна промяна nk7702n на 25 Мар 2011, 09:54, променена общо 3 пъти
- nk7702n
- Старши потребител
разследващият полицай "гарантира" условната присъда, за да може
обвиняемият да се признае за виновен, делото да се прати за съд,
прокурорът да се споразумее и съдът да не пише мотиви, статистиката ще цъфти и всички ще са щастливи !!
обвиняемият да се признае за виновен, делото да се прати за съд,
прокурорът да се споразумее и съдът да не пише мотиви, статистиката ще цъфти и всички ще са щастливи !!
- marek972
- Потребител
Точно това е истината.
- nk7702n
- Старши потребител
Спор по горния въпрос няма.Докато има статистика ще има и подобни изпълнения.Едно време Бойко Рашков направи норма на следователите 3 дела за съд на месец.Познайте какво се разследваше с приоритет за да се изпълни нормата, и кои дела висяха по рафтовете.
- 1968
- Потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|