начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

Блокиране на кръстовище

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Блокиране на кръстовище

Мнениеот freezingskull » 07 Мар 2011, 18:23

Здравейте. Правото не ми е силната страна, за това се надявам ако може да ми отговорите на няколко въпроса: по силата на кой член от НК човек ще бъде съден, ако мирно блокира вход към някоя институция или блокира кръстовище и какви биха били наказанията. Предварително благодаря.
freezingskull
Нов потребител

Re: Блокиране на кръстовище

Мнениеот nikiboy » 07 Мар 2011, 20:16

Ще дойде полиция и ще ти разпоредят да се преместиш, след като откажеш вече ще ти сложат белезници, ще те заведат в районното, вероятно ще прекараш 24 часа там, през това време ще те разпитат и т.н., ще ти напишат един акт за неизпълнение на полицейско разпореждане и вероятно толкова. Все пак ще го правиш "мирно".
Виж ако сте 100 човека ще бъде малко по-различно, но....
каква ти е идеята?
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Мнениеот freezingskull » 07 Мар 2011, 20:46

Имам предвид група 20-30 човека да блокираме вход на институция, например КЗП. Дали ще го приемат като хулиганство или неизпълнение на полицейско нареждане. По този начин ще привлечем повече вниманието на институцията и медиите, с протести нищо не се постига.
freezingskull
Нов потребител

Мнениеот nikiboy » 07 Мар 2011, 20:57

freezingskull написа:Имам предвид група 20-30 човека да блокираме вход на институция, например КЗП. Дали ще го приемат като хулиганство или неизпълнение на полицейско нареждане. По този начин ще привлечем повече вниманието на институцията и медиите, с протести нищо не се постига.

На мен ми е ясно, че целта е привличане на обществено внимание. Срещу мобилните оператори ли ще бъде и бездействието на КЗП?
Направо си кажете, каквато и тайна да го пазите, има ли повече от трима участника вече се знае от който трябва :mrgreen: .

Неизпълнение на полицейско разпореждане е когато има полицаи и те разпоредят - тоест вероятно до 10-тина минути след уведомяването им за нарушение на обществения ред. Носете си личните карти, за да не улесните "разпръскането" на групата.
Хулиганството...... надали ако 20 човека се хванат за ръце и си говорят ще се приеме за хулиганство, но пък когато се съберат двама трима недоволни искащи да преминат.. тогава хулиганството много бързо се предизвиква, даже се отива и към телесни повреди.
Варианта както знаете е - ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА И 20 ЧОВЕКА ПРЕСИЧАТ ПОЧТИ ПОСТОЯННО - ПУСКАЙТЕ ПО НЯКОЯ ДРУГА КОЛА, ПЕТ ЧОВЕКА ПРЕСИЧАТ, ОТИВАТ ОТСРЕЩА, ГОВОРЯТ СИ ДРУГИ 2-3-МА, ПОСЛЕ СЕ ВРЪЩАТ ПРИ ДРУГИ ДВАМА ТРИМА ОТСРЕЩА, А В ОБЯСНЕНИЯТА СЛЕД ИДВАНЕТО НА ОРГАНИТЕ КАЗВАТЕ - "това е нашата хипер модерна ала фейсбук стена, социалните контакти на живо са по-полезни за младите" :lol:
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Мнениеот freezingskull » 07 Мар 2011, 21:15

ники кефиш ме :D да, срещу мобилните оператори е. Аз ще навия хора да излезем, но се чудя какви ще са наказанията. Ще носим лични карти, но дали ще ни задържат, ако блокираме достъпа до сградата. Кръстовище сигурно няма да блокираме, защото няма смисъл да страдат шофьорите.
freezingskull
Нов потребител

Мнениеот voltron » 07 Мар 2011, 21:25

Имат едни БТРи с водни оръдия подарък от белгиици/да хилядът :evil: / и явно им е забавно и интересно да ги ползват с повод и без.
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот nikiboy » 07 Мар 2011, 23:09

freezingskull написа:ники кефиш ме :D да, срещу мобилните оператори е. Аз ще навия хора да излезем, но се чудя какви ще са наказанията. Ще носим лични карти, но дали ще ни задържат, ако блокираме достъпа до сградата. Кръстовище сигурно няма да блокираме, защото няма смисъл да страдат шофьорите.

Ами от блокиране до блокиране има разлика - едното е да застанете и който иска да влезе да му казват ".счезвай бе смотльо, стачка" :lol: , а другото е някаква хитринка. Лошото е, че медиите можеш да ги доведеш на място ако има сензация, скандал, а тя става "по шумния" начин.
Сега остава и да позная срещу кой оператор ще стачкувате :mrgreen: - "Грабъл" ? :wink:
Доколкото ми е известно при тях можеш да внасяш не цялата дължима сума. Идете се разходете с приятелчета и вижте горе долу кои дни (делнични, почивни) и в кой офис има най-много хора. Пълните джобчетата със стотинки ( може и със семки и бонбонки за сила в дългия ден ) и така като сте 10-20 човека ти става ясно, как се нареждате и захранвате сметката си ( или там както му викат в този "убав" оператор ) с по левче. Ама бавно ще си вадите портмоненцата, в стил "бабичка в хоремага" изтръсквате и така по минутка на човек.Може и предварително да го обявявате във facebook и vbox, ще пишете "елате да дадем 20 кг стотинки в офиса на.....".
Импровизирайте, ама не влизайте в конфронтация с полицията, щото тея фирмички имат яко лоби и "кихат" подобно на корабните капитани (обществена тайна е, че капитана има цяло барче с алкохол и цигари + сейфче за стимулиране на пристанищния персонал) раздават "подаръчета", та нямащите нищо общо с тези подаръчета и пратени на място полицаи ще трябва да вземат строго отношение, щото иначе ония с подаръчетата ще останат без такива следващата коледа :mrgreen:
nikiboy
Потребител

Мнениеот freezingskull » 07 Мар 2011, 23:35

по-дълбоко сме го замислили от това със стотинките, а и сме стигнали по-далеч, няма смисъл да вгорчаваме живота на, понякога незаслужилите служители. Цаката е да стреснем държавните комисии, защото операторите много ясно, че искат по-големи печалби, но комисиите трябва да ги регулират, за да има максимум полза за потребителите.
freezingskull
Нов потребител

Мнениеот nikiboy » 07 Мар 2011, 23:45

freezingskull написа:по-дълбоко сме го замислили от това със стотинките, а и сме стигнали по-далеч, няма смисъл да вгорчаваме живота на, понякога незаслужилите служители. Цаката е да стреснем държавните комисии, защото операторите много ясно, че искат по-големи печалби, но комисиите трябва да ги регулират, за да има максимум полза за потребителите.

Казвам ти го едно към едно - комисиите са заплатаджии. Повечето ръководни фактори ( определящи фактори при жалбите ) са назначени от същите хора, които продадоха и пуснаха операторите. Тоест, едната роднина е в УС на оператора Х, а другата в КРС например. Мога и имена да ти кажа, ама предпочитам да си затрая.
Успех :) в битката с вятърните мелници.
nikiboy
Потребител

Назад към Наказателно право