начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

обида във интернет - въпрос?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

обида във интернет - въпрос?

Мнениеот borkor » 03 Мар 2011, 16:06

може ли да са съди някой за обида ако са подиграва на снимките на някой човек и на това как той изглежда в фейсбук а тея снимки са взети от друг сайт където са побликувани и са достъпни за всеки.
само да кажа че на вапросните снимки няма имена отдоло и на самата страница в фейсбук не са знае как са казва човека на снимката а само му са подиграват на вида.
borkor
Нов потребител

Re: обида във интернет - въпрос?

Мнениеот TheOldMan » 03 Мар 2011, 17:10

Всичко е възможно, но зависи колко сте заинтересован :)
Между другото - "подиграващия се" оставил ли си е трите имена и ЕГН-то под поста, или само предполагате кой е? Имате ли начин недвусмислено и без съмнения пред съда да докажете, че именно даденото лице е написало тези подигравателни изрази? Щото дори да си е написал имената, това не значи, че е бил той. И аз може да съм хвърлил един поглед на личната ви карта докато чакам зад вас на някоя опашка, и после да ползвам данните ви в интернет като се представям за вас...
А тоя, на когото се подиграват, защо си е сложил снимките в интернет?
И в какво точно се изразява "подиграването"? Расова, ентическа принадлежност, или просто сте се снимал с неподходящо облекло?

С две думи - забравете. Премахнете снимките от "свободния" сайт, помолете собственика на "стената" да ги премахне/скрие от фейсбук и забравете за случая. Нищо няма да постигнете.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Наказателно право