начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

обвинение по чл.354а,ал.3,пр.2,т.1,пр.1,вр.чл.26,ал.1 от НК

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: обвинение по чл.354а,ал.3,пр.2,т.1,пр.1,вр.чл.26,ал.1 от

Мнениеот nk7702n » 05 Фев 2012, 18:32

poli_g написа:както виждаш и да ме караш, еле пък зорлем- не ти се получават нещата. До тук!

nk7702n написа:... Относно приложението на чл. 24, действително е от значение наличието на предхождащи последното посочено деяния / поправянето като понятие, Поли,не предполага непременно влязла сила присъда, въпреки предвидената превантивна и поправителна функция на наказанията по смисъла на НК. Така че, от значение за общото наказание, а също и за параметрите на споразумението са много фактори, включително и посочените предишни прояви.Самата повторност на извършване на еднотипни деяния е показател действително, че деецът не се поправя и съответно предполага по - голяма санкция за това поведение.
П.П. Повече подробности и инфо от колега адвокат по време на консултация при запознаване с конкретиката на казуса.

Опитай да ми обясниш, моля, думата "деяние" в първия болд, като основание за прилагане на 24- деяние или друго? Ако е друго- какво?
Какво общо има предходно деяние, което не е санкционирано с присъда, към поправянето и превенцията?
Поправянето като понятие не предполагало влязла в сила П- а какво предполага?
Попитах вече за думата "проява" в контекста на написаното от теб, ама не ме огря, щото било лично.
Самата повторност на извършване на еднотипни деяния е показател действително, че деецът не се поправя и съответно предполага по - голяма санкция за това поведение

?- това изобщо не го сванах, но .... е лично, според теб. Пък повторността какво общо има, след като малко по-горе съм посочила, че съм приела с оглед фактологията, да е осъществил състава преди да е осъден за предходни такива деяния.
nk7702n написа: Поли, говоря не за това, което си посочила от тълкувателното решения за приложение на чл. 23 - 25 от НК, а за това, че всички обстоятелства, прояви и факти по делата са от значение за приложението на чл. 24, цялостното процесуално поведение на подсъдимия. , а поправянето като понятие, независимо от смисъла, който се съдържа в НК, има и морален аспект. И този аспект има значение при тълкуването и прилагането на нормите на НК и НПК в наказателните производства. Независимо от буквалното тълкуване и цитиране на тълкувателни решения.

И това не схванах, но ако си надмогнала личния момент, сега е времето да ми обясниш- в качеството си на адвокат, занимаващ се приоритетно с наказателни дела, на такъв, който е в страни от тях.

Не съм те карала зорлем нищо / мислех, ако смяташ да се караме, да не е публично, та затова/.
Така,да продължим с темата. Захванахме се за понятието " поправяне" . Опитах се да ти обясня, че за едно такова производство са от значение всички факти и обстоятелства, хар. данни, предишни прояви, не само осъждания, та дори ако щеш и други детайли в хода на отделните наказателни производства, по които ще се извършва кумулация. И че тълкуванието и приложението на нормите на чл. 23 - 25 не трябва да е буквално, а да се вземе впредвид цялостната фактология по делата.
Момент, да погледна останалото, написано от теб и ще продължа нататък.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 05 Фев 2012, 18:45

Поправянето, както ти писах по - горе може да се тълкува не само в тесния смисъл на поправянето и превенцията на наказанията, наложени с присъда за престъпление по НК. А изобщо като наличие или липса на противообществена нагласа на човека към извършване на определен вид престъпления по НК. Мисля, че това е достатъчно, ако имаш още въпроси по - късно, ще ти пиша. И аз се оттеглям, че и аз имам да свърша нещо важно.
Допълвам си поста.За повторността си права, не е налице, сега погледнах, че не е осъждан преди това за същото деяние, налице си е чл. 26 в повдигнатото обвинение. Мисля, че с това изчерпахме въпросите, повдигнати от теб.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 06 Фев 2012, 01:13

:roll: Не ме убеди, и след добавките, но разколеба съждението ми, че пеналистите ползват точно и ясно терминологията.
Защото, ако и да не работя приоритетно наказателно, ще ти кажа какво ще се случи по това деяние- при споразумението страните ще се договорят и ще определят наказанието при чл. 55, ал.1 т.1 и без да са налице многобройни смегчаващи вината обстоятелства. Само количеството и качеството на веществото може да изиграе някаква роля ( не, че го вярвам, щото осъждат само кокошкари), но всекиму според заслугите.
Въпросът с характеристичните данни, за които изписа толкова, изобщо няма да бъде коментиран, а обществената опасност на дееца ще се разглежда към дата на извършване на деянието, тогава, когато видно от справката му за съдимост не е бил наказан с ВСП.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 06 Фев 2012, 01:48

poli_g написа::roll: Не ме убеди, и след добавките, но разколеба съждението ми, че пеналистите ползват точно и ясно терминологията.
Защото, ако и да не работя приоритетно наказателно, ще ти кажа какво ще се случи по това деяние- при споразумението страните ще се договорят и ще определят наказанието при чл. 55, ал.1 т.1 и без да са налице многобройни смегчаващи вината обстоятелства. Само количеството и качеството на веществото може да изиграе някаква роля ( не, че го вярвам, щото осъждат само кокошкари), но всекиму според заслугите.
Въпросът с характеристичните данни, за които изписа толкова, изобщо няма да бъде коментиран, а обществената опасност на дееца ще се разглежда към дата на извършване на деянието, тогава, когато видно от справката му за съдимост не е бил наказан с ВСП.

Знаеш ли, нямам намерение да те убеждавам в нищо. Относно терминологията за мен е важно, че я използвам точно, когато се явявам по дела. А тук доколко ще " чепкаме " с теб това или онова понятие и ще философстваме, няма никакво значение нито за клиентите, нито за развитието на правото.
Щях да ти разкажа някой интересен случай по повод казаното от мен на скайпа, ама щом се отказа, ти губиш. А пък иначе ,можеш да си продължиш със съжденията, нали не се занимаваш с наказателни дела.... Тоест, твоето мнение ще е най - вярно, от практическа гледна точка :lol: , че и е терминологията ще ти бъде точна, защото всеки ден се явяваш по тия дела, та затова. Хайде, .лека нощ, че ми се доспа вече!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 06 Фев 2012, 02:06

Предразсъдъци. Предсказуемо.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот megitoss » 06 Фев 2012, 09:59

Благодаря, за отговорите!Много се надявам да не му завишат присъдата с повече от няколко месеца.Така каза и неговата адвокатка.Ще се разбере края на месеца :?
megitoss
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 06 Фев 2012, 10:41

megitoss написа:Благодаря, за отговорите!Много се надявам да не му завишат присъдата с повече от няколко месеца.Така каза и неговата адвокатка.Ще се разбере края на месеца :?

Всичко зависи от усилията на адвоката Ви, поговорете, ако сметнете за необходимо, допълнително с нея. Имала съм и случаи на опасен рецидив / последното извършено деяние /, когато не са увеличавали размера на общото наказание, въпреки многократните осъждания на подзащитния ми преди това. Пожелавам на приятеля Ви успех!
nk7702n
Старши потребител

Предишна

Назад към Наказателно право