начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

Питане относно свидетелство за съдимост

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Питане относно свидетелство за съдимост

Мнениеот marek972 » 05 Апр 2011, 23:59

qwoter написа:Съжалявам за седемте поредни,еднакви поста.
Моля,модератор да ги изтрие!

И последна молба към Вас:дайте ми съвет,как да напиша молба до председател на районен съд за отразяване на реабилитация в бюлетина за съдимост?
В смисъл,дали да я напиша в свободен стил или има образец...и ако е в свободен стил,моля за помощ,как да я подредя и формулирам?

извинявай, но ако ти се повреди телевизора вкъщи,
собственоръчно със съвети от интернет форуми ли го поправяш ?
marek972
Потребител

Мнениеот nescafe » 09 Апр 2011, 08:51

Здравейте.Имам една примерна бланка,която мисля,че може да Ви свърши идеална работа във Вашия случай.Разгледайте я и в този смисъл,оформете Вашата молба.Не е трудно и да допълните и друго,ако сметнете за необходимо-на местата,където има ......си попълвате Вашите данни.Дано да съм полезна,ако не с целия текст,то поне с част от молбата.Трябва да имате налице и приложимите бележки-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.И мисля,че имаше такса,която не беше много.Проверете предварително и първо си я платете и заедно с молбата,действайте.Успех!
МОЛБА ЗА СЪДЕБНА РЕАБИЛИТАЦИЯ

До Председателя на …… съд-град ….

М О Л Б А
от . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
гр. . . . . . . . . . . . ул.№. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
ЕГН . . . . . . . . . . . . .

Господин Председател,
Осъждан съм както следва:
1. С присъда №…… на …….. съд по чл.… на ……. Присъдата е влязла в сила на …… По същата присъда изтърпях наказанието си и на…………. бях освободен от затвора гр. …………..
2. ……………………..
3. ….………………….
Налице са предпоставки на чл.87 от НК, а именно:
- В продължение на три и повече години от изтърпяване на наказанието по последната присъда не съм извършвал друго престъпление, наказуемо с лишаване от свобода или с по-тежко наказание.
- Имам добро поведение
- Възстановил съм причинените вреди от извършените от мен умишлени престъпления
- Изтекли са повече от три години от изпълнение на наказанието ми по чл.37, т.6 до 8 от НК, задължително заселване
Поради това и на основание чл.87, ал.1 и 3 от НК и чл.450 и следващите от НПК моля да постановите съдебната ми реабилитация.

ПРИЛОЖЕНИЕ:
1. Преписи от присъди……./когато делата са унищожени, препис от бюлетин за съдимост/
2. Служебни бележки от затворите за изтърпяване на наказанията
3. Удостоверения от окръжна и районна прокуратури по местоживеене за това, че не съм под следствие и съд
4. Служебна бележка от съдия-изпълнител по местоживеене
5. Служебна бележка от Агенцията за държавни вземания по местоживеене
6. Характеристики по местоживеене и месторабота
7. Разписка за платена държавна такса от ...лв. по сметка на ……съд – гр.

. . . / . . ./ 200. . .г. С уважение:
гр.
nescafe
Младши потребител

Мнениеот qwoter » 20 Апр 2011, 12:54

Благодаря много за примерната молба,но не ми върши работа.В смисъл,че нямам три години от изтичане на присъдата за съдебна реабилитация.Аз си търся реабилитацията по чл.88а,която визира двугодишен срок и е абсолютна по право.
Написах молба свободен стил до председателя на Районният съд,да ми отрази реабилитацията в бюлетина за съдимост,като към молбата представих актуално свиделство за съдимост от което е видно,че не ми е отразена реабилитацията и удостоверение за изтърпяно наказание от което е видно,че са изминали две години от изтърпяването му и са налице обстоятелствата за реабилитация по право.Както Вие казвате-няма правен интерес за съдебна реабилитация,щом същата е настъпила по право!
Дадоха ми картонче с входящ номер на молбата,но не знам как да проверя резултата от нея.Най-вероятно след десетина дни ще отида до съда и ще видя какво е положението.
qwoter
Младши потребител

Мнениеот qwoter » 27 Апр 2011, 17:03

Това не е истина...цялата съдебна система сте навързани,като свински черва :lol:
Незавизимоста за Вас е утопия!!!

За да бъда реабилитиран по право,трябва да подам молба за съдебна реабилитация....АЛИЛУЯ!!!
Добре,че има Ваши колеги,които от това си вадят хляба....Брюксел,Хага и т.н. :lol:

....държавата ми харесва...извършвам престъпление за 50лв./примерно/ и я осъждам за 5000 еврака мин.,да му мисли данъкоплатеца,Вие тук сте съдебната система :lol:

Последен пост във форум пост :wink:
qwoter
Младши потребител

Предишна

Назад към Наказателно право