начало

13 съдии са повишени в Гражданската колегия на ВКС 13 съдии са повишени в Гражданската колегия на ВКС

стрелба с пистолет

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

стрелба с пистолет

Мнениеот herman » 22 Юли 2012, 21:03

Днес стреляха по мен с пистолет(боен).Слава Богу всичко се размина без сериозни инциденти.Моля за съвет как да постъпя и как да потърся правата си в съда.
Благодаря предварително на всички ,които ще се отзоват.
herman
Младши потребител

Re: стрелба с пистолет

Мнениеот neutralen » 22 Юли 2012, 22:00

"Опит" за убийство - от компетентност на прокуратурата и полицията, след това, ако се докаже, ще предявите правата си в съда.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот herman » 23 Юли 2012, 00:40

Полицията даже не арестува извършителя само му взеха оръжието.А при вариант да не се докаже от прокуратурата?
herman
Младши потребител

Мнениеот im4o_im4o » 23 Юли 2012, 09:24

herman написа:А при вариант да не се докаже от прокуратурата?

Ще пиете една студена вода, както правят повечето жертви на престъпление в България! Ако нещо не ви харесва - стягайте куфарите и в чужбина.
Между другото - ако се жалвате в прокуратурата, обаче не се докаже това от което се оплаквате, може вие да станете подсъдим - за набедяване в извършване на престъпление по чл. 286 НК. :lol:
im4o_im4o
Младши потребител

Мнениеот herman » 23 Юли 2012, 16:40

Дааа така стоят нещата в БГ всеки може да се прави на каубой безнаказано да размахва пистолет и да стреля.Днес ченгето ,което води преписката ми каза ,че вероятно прукорора няма да образува дело срещу стрелеца,а и той самия не намирал данни за извършено престъпление :D :shock:
herman
Младши потребител

Мнениеот teogeo » 23 Юли 2012, 17:05

herman написа:Дааа така стоят нещата в БГ всеки може да се прави на каубой безнаказано да размахва пистолет и да стреля.Днес ченгето ,което води преписката ми каза ,че вероятно прукорора няма да образува дело срещу стрелеца,а и той самия не намирал данни за извършено престъпление :D :shock:

Аз често седя и се чудя - за какво ни е въобще такава институция като прокуратурата (то и името й едно такова - не като за пред хората, грозно...)? То май от Омбудсмана има повече полза, отколкото от първите.

Че прокурорът ще си "измие ръцете" - повече от ясно е, нали по него никой не е стрелял. Намерете си адвокат, който да жали отказа му да внесе ОА. В краен случай - сезирайте ЕСПЧ чрез жалба. Това, естествено, в случай, че казаното от Вас отговаря на истината (нищо лично).
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 23 Юли 2012, 17:41

herman написа:Дааа така стоят нещата в БГ всеки може да се прави на каубой безнаказано да размахва пистолет и да стреля.Днес ченгето ,което води преписката ми каза ,че вероятно прукорора няма да образува дело срещу стрелеца,а и той самия не намирал данни за извършено престъпление :D :shock:

Така е в БГ, едно е да твърдите нещо, друго е да има някой, който да потвърди казаното от Вас, трето е какво ще каже стрелецът и т.н. Всичко подлежи на доказване, иначе може да си приказваме и до утре и пак нищо да не излезне от всичките приказки. :!:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот herman » 23 Юли 2012, 18:30

Доколкото знам стрелеца не твърди ,че не е стрелял,а и аз намерих гилзата и я предадох в полицията.Колкото до това дали има кой да потвърди,да има четирима свидетели,които видяха как стреля по мен,но друг е въпроса дали техните показания ще се вземат под внимание и дали "каубоя" няма да си намери свидетели ,които да твърдят друго.
herman
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 23 Юли 2012, 20:55

herman написа:Доколкото знам стрелеца не твърди ,че не е стрелял,а и аз намерих гилзата и я предадох в полицията.Колкото до това дали има кой да потвърди,да има четирима свидетели,които видяха как стреля по мен,но друг е въпроса дали техните показания ще се вземат под внимание и дали "каубоя" няма да си намери свидетели ,които да твърдят друго.

Има много вероятности, и " дали" .. Затова хората си ангажират адвокати,които да следят за законосъобразното развитие на разследването.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот teogeo » 23 Юли 2012, 21:56

nk7702n написа:
herman написа:Доколкото знам стрелеца не твърди ,че не е стрелял,а и аз намерих гилзата и я предадох в полицията.Колкото до това дали има кой да потвърди,да има четирима свидетели,които видяха как стреля по мен,но друг е въпроса дали техните показания ще се вземат под внимание и дали "каубоя" няма да си намери свидетели ,които да твърдят друго.

Има много вероятности, и " дали" .. Затова хората си ангажират адвокати,които да следят за законосъобразното развитие на разследването.

Айде, айде... Когато прокурорът е мърдЪ - ако ще и най-добрият адвокат да си ангажирал, няма да помогне.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 23 Юли 2012, 22:03

teogeo написа:
nk7702n написа:

Айде, айде... Когато прокурорът е мърдЪ - ако ще и най-добрият адвокат да си ангажирал, няма да помогне.

Ти пък, това ли ти е проблемът? Колко му е да му искаме отвод и да го заменим с друг по - работлив? :lol:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот herman » 23 Юли 2012, 22:09

Аз още не съм чул адвокат да е принудил прокурора да образува ОА.След като в БГ да стрелят по теб не е престъпление давайте да запасваме пищовите и да започваме да се пуцаме :D
herman
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 23 Юли 2012, 22:21

herman написа:Има много вероятности, и " дали" .. Затова хората си ангажират адвокати,които да следят за законосъобразното развитие на разследването.

Аз още не съм чул адвокат да е принудил прокурора да образува ОА.След като в БГ да стрелят по теб не е престъпление давайте да запасваме пищовите и да започваме да се пуцаме :D

Ако има достатъчно доказателства, ще образува ДП и ще внесе ОА. Чак да принуди, много силно казано. Има си начини и средства за защита ,предвидени в закона / доколкото човек вярва в него и го спазва/.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот herman » 24 Юли 2012, 08:53

Колко повече доказателства да има?Има изтрел има гилза...може би трябва да има труп за да са напълно убедителни доказателствата.Това си е чл116/1/т11 от където и да го погледнеш
herman
Младши потребител

Мнениеот teogeo » 24 Юли 2012, 09:59

nk7702n написа:
herman написа:Има много вероятности, и " дали" .. Затова хората си ангажират адвокати,които да следят за законосъобразното развитие на разследването.

Ако има достатъчно доказателства, ще образува ДП и ще внесе ОА. Чак да принуди, много силно казано. Има си начини и средства за защита ,предвидени в закона / доколкото човек вярва в него и го спазва/.

Без да Ви обидя nk7702n, но това вашето са разработки по "обща теория на наказателно-процесуалното право" и нямат нищо общо с реалността. Прокурорът търси доказателства в обратната насока - да не внесе ОА. И защо му е да го прави, след като по-лесно е да не го прави?
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 24 Юли 2012, 11:45

teogeo написа:
nk7702n написа:

Без да Ви обидя nk7702n, но това вашето са разработки по "обща теория на наказателно-процесуалното право" и нямат нищо общо с реалността. Прокурорът търси доказателства в обратната насока - да не внесе ОА. И защо му е да го прави, след като по-лесно е да не го прави?

Не се обиждам. Прав си, че много често се случва Прокуратурата вместо да действа на страната на обвинението и активно да събира доказателства, да прекратява производството. Затова си е измислен съдебният ред за обжалване.
Иначе, ти какво точно предлагаш? Да скръстим ръце и да се примирим, че такава ни е държавата ли?:roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот herman » 24 Юли 2012, 12:03

Да предположим,че прокуратурата не повдигне обвинение срещу извършителя и аз обжалвам прокурорското постановление,каква е гаранцията,че по горната инстанция ще внесе ОА?
herman
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 24 Юли 2012, 12:14

herman написа:Да предположим,че прокуратурата не повдигне обвинение срещу извършителя и аз обжалвам прокурорското постановление,каква е гаранцията,че по горната инстанция ще внесе ОА?

Абсолютни гаранции за нищо няма на тоя свят, ама човек трябва да се бори за защита на своите права. Да положи максимални усилия / включително и с помощта на процесуален защитник/, а не само да се оплаква от държавата, в която се е родил.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот teogeo » 24 Юли 2012, 12:30

herman написа:Да предположим,че прокуратурата не повдигне обвинение срещу извършителя и аз обжалвам прокурорското постановление,каква е гаранцията,че по горната инстанция ще внесе ОА?

Гаранция има, ако си решите проблема сам. Един разбит нос (казвал ми го е в разговор и човек от системата), или полята с лакочистител кола е много по-ефективно и гарантирано от на "тура кура" всякакви ДП-та, ОА-та и т.н. Опечете си само работата, за да няма улики. Страх да нямате - кой ще тръгне да съди и доказва...
Пък като почнат да се избиват хората и стане като в Дивия запад, хеле се сетят ония отгоре, че тази Прокуратура има да върши и работа. Нещата, за да се оправят, трябва първо много да се объркат.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот herman » 25 Фев 2013, 10:54

Такааа след 7 месеца "разледване" се оказва ,че работната версия на прокурора е средна телесна повреда на стрелеца,а за това ,че той е стрелял няма повдигнато обвинение за опит за убийство нито за заплаха с оръжие ,дори за хулиганство. Няма труп няма престъпление...е..ти скапаната държава
herman
Младши потребител

Следваща

Назад към Наказателно право