- Дата и час: 20 Ное 2024, 10:17 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
законно ли е да ви водят до районното
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
законно ли е да ви водят до районното
Вижте този клип.http://vbox7.com/play:Искам да попитам, законно ли е органите на реда да ви откарат до районното , пък макар и регистрирани.
- viking188
- Младши потребител
Re: законно ли е да ви водят до районното
А аз да питам , законно ли е да крадеш от жилищата на хората , които са се трудили с пот на челото и да ги лишаваш от вещите им които са купували с лишения?
А законно ли е да лъжеш ,че не си го правил ?
Законно е винаги когато пожелаят да те закарат в районното, щом се държиш по този съмнителен начин и си такъв тип като тоя! нагъл!
А като теб могат да задават въпроси хора , които не са пострадали никога от престъпление и си мислят,че на тях не може да им се случи. Ако такъв тип като тоя ти разбие жилището , няма да питаш това горното, ами ще кажеш защо не го спукаха от бой тоя гад! и ще искаш наред с другите да налагаш и ти!
нали знаеш на чужд гръб 100 тояги са малко...
Айде аман от глезотии и права и престъпна "законност"...
А законно ли е да лъжеш ,че не си го правил ?
Законно е винаги когато пожелаят да те закарат в районното, щом се държиш по този съмнителен начин и си такъв тип като тоя! нагъл!
А като теб могат да задават въпроси хора , които не са пострадали никога от престъпление и си мислят,че на тях не може да им се случи. Ако такъв тип като тоя ти разбие жилището , няма да питаш това горното, ами ще кажеш защо не го спукаха от бой тоя гад! и ще искаш наред с другите да налагаш и ти!
нали знаеш на чужд гръб 100 тояги са малко...
Айде аман от глезотии и права и престъпна "законност"...
-
street - Потребител
е , да , ама утре мога и да се окажа на мястото на "тормозения" и някакви биологични единици , облечени с малко повече власт, с IQ доста под средното , да ме разиграват наляво-надясно , щото съм го погледнал накриво. Нима това е ЗАКОННО ?!
- viking188
- Младши потребител
ами ако в тоя район са зачестили домовите кражби и той се навърта там ?
какво да правят полицаите, да го пуснат по живо и по здраво без да побеседват с него ли ?
какво да правят полицаите, да го пуснат по живо и по здраво без да побеседват с него ли ?
- marek972
- Потребител
В линка аз не видях нищо, което може да оправдае коментара на street. Нито видях "съмнителното", по думите на "разказвача" в клипа поведение, нито "наглото", по квалификацията на street. Както и да е - това явно е някаква част от предавания като "В акция", ако не и от самото предаване, които сами по себе си са на ръба на закона - тъй като има един чл. 32, ал. 2 от Конституцията, а лично аз съм гледала "В акция" - епизоди, в които полицаите, патрулиращи със стадото с камерите, се отзовават на сигнали, при които звънят на вратата на разни хора, камерата им се навира в лицето, когато отворят, хората заявяват, че не искат да бъдат снимани, но това /с подкрепата и благодарности за реализацията на предаването към МВР във финалните надписи/, се излъчва.
От оскъдните данни в клипа - нищо не може да се каже, освен, че няма данни за задържане, но пък и човекът не е задържан, а си тръгва доброволно. Щеше да е по-забавно, ако на репликата "Шъ се наложи да дойдеш с мен до районното" следваше въпрос "Защо се налага и на какво основание?"
От оскъдните данни в клипа - нищо не може да се каже, освен, че няма данни за задържане, но пък и човекът не е задържан, а си тръгва доброволно. Щеше да е по-забавно, ако на репликата "Шъ се наложи да дойдеш с мен до районното" следваше въпрос "Защо се налага и на какво основание?"
-
lexy21 - Активен потребител
На мен пък продължават да са ми забавни тия осъществявани " беседи" със задържани лица. Защо не си кажат направо как стоят нещата, ами " поканихме го учтиво да дойде в Районното и той прие поканата" .. Ей това като го прочетох по едно ДП така се смях. Какви са тия покани, какво е това чудо, да не отива човекът на кръщене или на сватба!?
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:поканихме го учтиво да дойде в Районното и той прие поканата" .. Ей това като го прочетох по едно ДП така се смях. Какви са тия покани, какво е това чудо, да не отива човекът на кръщене или на сватба!?
В интерес на истината в клипа почти това става. Но със сигурност - заради камерите. Можеше да се замени "ще се наложи" с "каня" и резултатът под прожекторите щеше да е същият. Без камери всички знаем, че не е така.
-
Естествено, показни работи. Затова и много често медийно отразяваните събития са манипулирани и създават невярна представа за действителността.
- nk7702n
- Старши потребител
Гледах с огромен интерес шедьовъра на кинематографичното изкуство, предоставен ни така любезно от viking188.
Веднага прави впечатление , че заподозреният се отличава със съмнителна прилика с полицая, натоварил го в колата (в края на филма). Много съм добър в Судоку, наблюдателен.
Това ще да е таз искрица, тоз интелектуален проблясък, изблик на съмнения.
"ТоА ми прилича на нЕкой", помисли си инспектор ДюДю.
Веднага прави впечатление , че заподозреният се отличава със съмнителна прилика с полицая, натоварил го в колата (в края на филма). Много съм добър в Судоку, наблюдателен.
Това ще да е таз искрица, тоз интелектуален проблясък, изблик на съмнения.
"ТоА ми прилича на нЕкой", помисли си инспектор ДюДю.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Като гледам клипа, обозначението на автомобила ми бие на 05 РУП-СДВР. За роднинските връзки и други въпроси може да се обърнете към комисар Василев /абе като го спра, докато завива автомобила ми се размазва картината, в движение си изглежда, че е на Пето/
-
Норис. Чък Норис (избистряне на замъглени образи без помощта на Фотошоп) ...
СлабЕчки са ти, СРС-енценценчетата са ти слабЕчки, не е до номера.
Между другото, и двамата от филма ми приличат на Компира от Трейнспотинг ... маниашко.
Това е то изкуство, Арт.
Между другото, и двамата от филма ми приличат на Компира от Трейнспотинг ... маниашко.
Това е то изкуство, Арт.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:Норис. Чък Норис (избистряне на замъглени образи без помощта на Фотошоп) ...
Номерът никога не е до номера
Известно ми е твоето /може ли на ти, не е проява на неуважение, ако не - веднага се поправям / меко казано недолюбване на полицията, което в този форум проявяваш така, както ми е известна и крайната позиция от другата страна - на street, който афишира, че е разследващ полицай, неуспял поне на два пъти да си вземе изпита за адвокати /поради корупция, според него - естествено /.
Не знам къде точно е истината, но знам, че всяка крайност е еднакво далече от нея.
-
Чл. 63. (1) Полицейските органи могат да задържат лице:
1. за което има данни, че е извършило престъпление;
1. за което има данни, че е извършило престъпление;
- mrkiril
- Младши потребител
Истината е някъде в средата ... е, моята естествено де
В случая не беше демонстрация на недолюбване от моя страна, напротив , както казал ... Ботев
Неточен цитат на двамата поети, но при тази развеселяваща простащина защо ли не ми се участва в подобен филм ...
Между другото, колко ли BGN може да се изкара от разкатаване на едно наскорошно българско ТВ предаване, ама НоГу съгрешило, някой дали знае ? Предвид кризата, днес преценихме, че едва ли си заслужава ... и от хигиенни съображения.
В случая не беше демонстрация на недолюбване от моя страна, напротив , както казал ... Ботев
Неточен цитат на двамата поети, но при тази развеселяваща простащина защо ли не ми се участва в подобен филм ...
Между другото, колко ли BGN може да се изкара от разкатаване на едно наскорошно българско ТВ предаване, ама НоГу съгрешило, някой дали знае ? Предвид кризата, днес преценихме, че едва ли си заслужава ... и от хигиенни съображения.
Последна промяна emilgrigorov на 08 Юни 2012, 23:06, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
mrkiril написа:... за което има данни ...
mrkiril, Компирът, дето вкарва Компира в патрулката, ли са данните?
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
данните са полицейска регистрация.
- mrkiril
- Младши потребител
mrkiril написа:данните са полицейска регистрация.
Я виж ти, я пак, я пак ... за което има данни, че е извършило ... или извършило ... да навлезем в семантичните дебри ... (виж речника)
Последна промяна emilgrigorov на 08 Юни 2012, 23:15, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
това е обичайна практика.също и обиските без причина.
- mrkiril
- Младши потребител
mrkiril,
Преди да поствате цитати от закони, бъдете сигурен, че ги разбирате. В този клип няма данни за извършено престъпление и слепецът го вижда, за това и човекът не е задържан. Това тук не е училище да Ви се обяснява що е то полицейска регистрация и що е то "данни за извършено престъпление". Ако наистина Ви интересува, а не си пишете просто - има достатъчно информация, само попитайте чичко Гугъл. Моля, не пишете глупости.
Преди да поствате цитати от закони, бъдете сигурен, че ги разбирате. В този клип няма данни за извършено престъпление и слепецът го вижда, за това и човекът не е задържан. Това тук не е училище да Ви се обяснява що е то полицейска регистрация и що е то "данни за извършено престъпление". Ако наистина Ви интересува, а не си пишете просто - има достатъчно информация, само попитайте чичко Гугъл. Моля, не пишете глупости.
-
|
|