Здравейте имам следния въпрос.съпругът ми е лишен от свобода,остава му 8 месеца, последната половин година непрекъснату му казват,че на следващата комисия ще бъде предложен за предсрочно освобождаване.всеки път нищо не се случва,оказва се че дори не е вписан за комисия.аз звънях три пъти от чужбина в централния за да разговарянм с началничката на отрядни ръководители.всеки път ме убеждава,че да,че този път ще бъде предложен.за последната комисия която беше преди 4дни,официално му бяха дали да разпише че е на комисия.и какво се случва пак:оказва се че поради неясни за тях /служителите на затвора/причини,досието му било пратено в министерство на правосъдието.и затова отново не е бил на комисията.та искам да питам как може да се провери дали досието наистина е там или отново го мотаят.много странна система на работа има в бг.толкова ли е сложно да му кажат,нямаш право на предсрочно ще си лежиш до край.
Пс.работи от 2 и половина години,награждаван многократно,3пъти излизал в отпуски
Поздрави
Василева
- Дата и час: 20 Ное 2024, 02:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Предсрочно освобождаване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Предсрочно освобождаване
bababunchi написа:Здравейте имам следния въпрос.съпругът ми е лишен от свобода,остава му 8 месеца, последната половин година непрекъснату му казват,че на следващата комисия ще бъде предложен за предсрочно освобождаване.всеки път нищо не се случва,оказва се че дори не е вписан за комисия.аз звънях три пъти от чужбина в централния за да разговарянм с началничката на отрядни ръководители.всеки път ме убеждава,че да,че този път ще бъде предложен.за последната комисия която беше преди 4дни,официално му бяха дали да разпише че е на комисия.и какво се случва пак:оказва се че поради неясни за тях /служителите на затвора/причини,досието му било пратено в министерство на правосъдието.и затова отново не е бил на комисията.та искам да питам как може да се провери дали досието наистина е там или отново го мотаят.много странна система на работа има в бг.толкова ли е сложно да му кажат,нямаш право на предсрочно ще си лежиш до край.
Пс.работи от 2 и половина години,награждаван многократно,3пъти излизал в отпуски
Поздрави
Василева
Прочетете делото на ЕСПЧ в Страсбург - "Нешков и др. с/у България". На този линк има превод на решението на български език. Срокът даден на държавата-членка (България) изтича тъкмо декември 2016
Ако използвате това обстоятелство умело, ще се случат нещата.
http://www.justice.government.bg/Files/CASE_OF_NESHKOV_AND_OTHERS_v__BULGARIA_BG_36925-10_635689380944392124.pdf
-
teogeo - Активен потребител
Благодаря,ще разгледам обстойно линка
- bababunchi
- Нов потребител
Здравйте,искам да попитам как може да се направи справка в министерство на правосъдието дали досието на мъжът ми е там.защото продължават да го мотаят.трябва ли да ходи адвокат или може и майка му като роднина? Благодаря
- bababunchi
- Нов потребител
За жалост трябва да потърсите адвокат. Предсрочното освобождаване по деиниция се прилага при едни обстоятелства, но при други, не се прилага, независимо от обстоятелствата. Пример - според закона имаш право на такова, но според отдел затвори - не съвсем. Сам съм го изпитал на гърба си, а именно, с присъда под една година, не съм бил имал право на предстрочно, щото видиш ли , минимума за ПРАВО на предсрочно е 6 месеца....тоест, след като "навърша" шест месеца в затвора, тогава бих имал някакъв шанс за предсрочно, коетого няма като дефиниция в закона
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
-
chinchilla - Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|