- Дата и час: 20 Ное 2024, 02:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля,помощ :(
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Моля,помощ :(
Здравейте.Ще се постарая да бъда възможно най-кратка.Приятеля ми беше спрян началото на юли месец,след дръг тест му отчело положително...Най-лошото от всичко е,че е бил в затвора 1г за притежание и се води рецидивист..а то реално е бил някакъв купон на който той е обрал "подаръците",незнам защо е обрал цялата вина,но не искам и да се връщам към това грозно недоразумение!Таааа сега искат пак да го вкарват заради новата "честитка".По никакъв начин не го оправдавам,но е факт...Въпросната вечер не е употребявал а дни по-рано на Джулай морнинг....Въпроса ми е,има ли изобщо някаква вратичка в закона или по някакъв начин да се разбере,че не е бил под влияние на наркотици докато е шофирал .Колата ми беше спряна от движение 1месец тъй като е бил с нея.Не е имало никакъв повод за спирането им и въпреки всичко колата е тършувана,джобове,документи и накрая тези тестове.Незнам до колко съм написала всичко достатъчно разбираемо,но вече аз самата не мога да вдигна глава...да мога да бъде щастлива че ще ставам майка и едновременно това нещастие.Благодаря и се надявам да получа някаква надежда от някой тук.Лек и спокоен уикенд на всички
- mimcho88
- Нов потребител
Re: Моля,помощ :(
Наистина ми е много важно да получа някакъв отговор....има ли вариант да се избегне влизането в затвор отново с друго по-лека присъда?
- mimcho88
- Нов потребител
Радвайте се, че ще се отървете от такъв пройдоха. За останалото "таткото"да си наеме адвокат, ако е толкова отговорен.
alea jasta est
- jasta13
- Младши потребител
Проверете внимателно следното - егн-то, адреси, адресите са много важни - дали е записан правилно адреса, изобщо всякакви данни, дори в самите протоколи. Всеки детайл е важен - имах един случай с осветител в телевизия и алкохолната проба му беше доста висока и ги забаламосахме.
Тръгнете тигърски - адвокатски съвет - нито сте виждали - нито сте чували. Не знам точно. Може да се атакуват все пак. Наистина полицаите са приятели, но все пак животът е едно безстопанствено явление, и така.
Но - има значение - дознателя, Районното, както и да е.
Не трябва да се шофира дрогиран. аз съм шофьор също. Ако е лятна профилактика - то е ясно - в смисъл в казармата му викахме "спеч", както и да е.
Тръгнете тигърски - адвокатски съвет - нито сте виждали - нито сте чували. Не знам точно. Може да се атакуват все пак. Наистина полицаите са приятели, но все пак животът е едно безстопанствено явление, и така.
Но - има значение - дознателя, Районното, както и да е.
Не трябва да се шофира дрогиран. аз съм шофьор също. Ако е лятна профилактика - то е ясно - в смисъл в казармата му викахме "спеч", както и да е.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
„Не знам до колко съм написала всичко достатъчно разбираемо…”
Така! Тази присъда от една година, изтърпяна ли е, или…? Въпросът ми е продиктуван от срокът на наказанието – цяла година?!? И също това, че се споменава „рецидивист”?
Мисля си, че преди едногодишната присъда, може би е имал и други „сблъсъци” със закона. А тези мой мисли подкрепят мнението на jasta13. Но, това са си мои размисли…
Не става ясно от поста на питащата, дали при „тършуването” от страна на полицаите е открито нещо, което да води до извода за осъществен рецидив? Защото както пише, присъдата е била за „притежание” (В НК не е формулирано като притежание а като „държане”)
Но, дори и да е осъществил изцяло съставите на чл. 354а и 354б, пак не ми се вярва управлението на МПС след употреба на наркотични вещества да се води рецидив, ако преишната присъда е била за "притежание"
А относно „вратичките в закона” – при Адвокат!
Успех!
пп. Честита радост за това, че ще ставате Родител!
- nikodim77
- Активен потребител
Здр отново излезе първата съдебно мед експертиза в която сравняват кристалната решетка на лекарства и мета амфетамин , след разговор на адвоката ми с прокурора отива ме на втора експертиза във София ВМА която би доказала кога и колко евентуално е употребил... Но тъй като не ми е ясно какво ще правят в София моля да обясните в какво точно се състои тази експертиза и евентуално дали ще е + или - за него.Благодаря много предварително както и за предишните отговори.
- mimcho88
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|