начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

претърсване и изземване

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

претърсване и изземване

Мнениеот mobid » 16 Окт 2015, 16:49

Здравейте на всички.
Миналата година ми правиха претърсване и иземване от офиси на фирмата в която работя като юрисконсулт.Разследващият полицай ми показа разрешително от съдия за претърсването и изземването.
На единият адрес на който са отишли със същото разрешение в разрешението е записано ул .Иван Вазов 22,а адреса на който се намира офиса е на ул.Иван Вазов 222.Претърсили са офиса и са иззели документи за което са съставили протоколи за претърсване и изземване.На другият ден след като са изминали повече от 24 часа разследващия полицай се е усетил и е поискал от прокурора последващо одобрение от съдия ,но той/ПРОКУРОРА/ му е отказал.Въпросът ми е трябва ли да се изключат от доказателствата по делото тези документи след като не са събрани по реда на НПК?Искането за претърсване и изземване е било поискано и разрешено за ул .Иван Вазов 22.Имат ли право да ми изземат компютъра с който работя във фирмата като юрисконсулт и не е ли в нарушение на ЗА?
mobid
Младши потребител

Re: претърсване и изземване

Мнениеот Pause » 17 Окт 2015, 20:23

Двете хипотези са дадени в условията на алтернативност ,а не на кумулативност т.е. в първия случай касае предварителен контрол на съда исканото разрешение ,а във втория е когато това е в условията на неотложност и последва одобрение от съда така чл.161, ал.1 и 2 НПК повелява. И затова прокурорът му е отказал по конституция осъщаствява и текущ контрол за законност, за което не следва да бъде изключено като доказателство по вашите думи.
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Наказателно право