начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Относно реабилитация

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Относно реабилитация

Мнениеот sunday » 17 Авг 2015, 14:35

Здравейте,

Четох, четох и накрая реших да питам.
2011 г. имах дело за шофиране в нетрезво състояние, което приключи със споразумение - 1г. пробация и 1 г. без книжка. Та, 2013 г. ми дадоха удостоверение, че съм си изтърпяла наказанието, от тогава нямам провинения, а и преди въпросното също не съм била осъждана. Въпроса ми е, кога ще ми се изчисти свидетелството за съдимост, трябва ли да подавам някъде молба, и ще пише ли , че еди си кога съм била осъждана за еди си какво /преди 2 години като си вадих бяха описали всичко....дадоха ми го във формат А4 :shock: /

Много благодаря! забравих да кажа, че трите години изтичат януари 2016.

ПС: осъдена съм да заплатя разноски по делото по чл. 189 ал.3, имат ли отношение към изчистването на свидетелството?
sunday
Нов потребител

Re: Относно реабилитация

Мнениеот katerinakuch » 17 Авг 2015, 19:55

Ако в течение на три години от изтичане на срока на наложеното с присъдата наказание не сте извършили друго престъпление, наказуемо с лишаване от свобода или с по-тежко наказание, би следвало да сте реабилитарана вече по право.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот sunday » 17 Авг 2015, 21:34

Благодаря Ви много!

А знаете ли дали въпросните разноски по делото ще окажат влияние на "очистването" на свидетелството ми?
Питам, защото съвсем бях забравила да ги платя.
sunday
Нов потребител

Мнениеот katerinakuch » 17 Авг 2015, 22:54

Писах Ви на "лични съобщения".
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Наказателно право