начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Досъдебно производство за кражба

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Досъдебно производство за кражба

Мнениеот tokata » 22 Май 2015, 17:41

Добър ден!
Имам следният казус: една личност ми открадна сума пари от чантата, понеже го помолих да влезе в колата да го бутна, за да я запалим. Установихме самоличността му, стар познайник на полицията с около 50 регистрации за грабежи и кражби, но неосъждан.
Има досъдебно производство, показанията ми са точни и сме го "вързали" дето се вика, но той твърди, че наистина ми дължи парите, но се познаваме отпреди (такова нещо няма) и ми е взел назаем, и просто е дошъл да поиска отсрочка. Нямаме свидетели, посочили сме, че след инцидента сме провеждали телефонни разговори, но от общ характер и заплахи не е имало и от двете страни.
Наясно съм, че няма да се докаже в съда нито моята, нито неговата теза, понеже "дълженето" на пари си е частно отношение, а не съдебно. Въпроса ми е мога ли да спра досъдебното производство, за да не се заниамвам излишно с висене по дела?
tokata
Нов потребител

Re: Досъдебно производство за кражба

Мнениеот declarator88 » 22 Май 2015, 17:51

Не,прокурора ще го прекрати.
declarator88
Нов потребител

Назад към Наказателно право