През 2013 година загубих гражданско дело по което ВКС на основание чл. 29 от ЗЗД унищожава сключен НА за дарение между мен и ищеца като сключен поради измама. Не съм осъждан никога по наказателни дела и имам чисто съдебно минало. Дори полицейските ми регистрации са заличени по установения ред.
Преди години РС (2004, 2009, 2011 и 2012 година) четири пъти осъди ищеца заради клевети и обиди срещу мен, включително и затова, че ме е наричал измамник. Извадих ИЛ-ове и заведох изпълнително дело да си събера сумите по тях.
Наскоро обаче ищецът по описаното по горе гражданско дело по чл. 29 от ЗЗД в жалба до Окръжнен съд - Плевен срещу действията на ЧСИ срещу него по което аз съм взискател ме нарича на няколко пъти измамник. Цитирам дословно ръкописно написаното от него - " Искане: Да бъдат извадени от папките делата, с които измамникът И. Тодоров ме е осъдил за клевета - да бъдат възстановени и ревизирани и съобразени с решение №368 на ВКС от 03.04.2013 г. и да се види/да се съпоставят факти и да разберете, че съм казал и тогава и сега истината - че лицето И. Тодоров Е измамник. Ваше задължение Е да спрете този негодник да ограбва хората и да препродава имотите им. Негови корупционни помощници той има и сред вас, и в полицията, в общината, съда и прокуратурата... ...Да отмените изп. производство на ЧСИ И.К. като незаконосъобразно, необосновано, неправилно и противоконституционно - имайки предвид и действията на И. Тодоров - който е отнел имотите на повече от 20-30 семейства чрез измама и когото РП, ОП - Плевен и ПлРС и ПлОС толерира?!"
Първият ми въпрос е след като ВКС унищожава дарение, тъй като е сключено поради измама, има ли право да ме нарича измамник и носи ли нак. отговорност за клевета?
Вторият ми въпрос е има ли набеждаване по чл. 286 от НК?
- Дата и час: 20 Ное 2024, 06:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наклеветен и набеден ли съм?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|