Здравейте, дами и господа,
В последния брой на списание бивша съпруга на отдавна починалия ми баща разказва позорни факти и обстоятелства за брака им и накрая казва, че е била жертва на отровителство.
Нещата идеално пасват на чл. 147(1), драмата е, че описаните събития са се случвали преди 50 г., аз съм прохождал тогава и нямам документи или свидетели, с които да оборя този пасквил пред съд.
Имам ли вариант?
Благодаря.
- Дата и час: 20 Ное 2024, 09:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как се доказва клевета?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Как се доказва клевета?
Помолете я да Ви се извини, с писмо препоръчано, например, подписано от нея, като в извинението цитира точно за какво, преди да предприемете каквото и да е, за да спечелите от разпространяването от нейна страна на неверни обстоятелства, позорящи определени лица, в случая Вас, без да представя каквито и да са доказателства за това. (Няма да цитирам по кой член от НПК по случая). Ако сте сигурни, че баща Ви не е способен на подобно нещо. До 1989-90 г. това се наказваше и със затвор. Сега е с минимум хилядарка при успешно доказване на престъплението, за което може да е необходим и адвокат. Като първи ход. Не съм юрист, но при мой съсед "хвана декиш". И позоренето затихна...В борбата с/у позорящата с помия по определен адрес, копие от писмото бяха го закачили на таблото на ет. собственост във входа.
- lakavitsa
- Потребител
Re: Как се доказва клевета?
kamak написа:Здравейте, дами и господа,
В последния брой на списание бивша съпруга на отдавна починалия ми баща разказва позорни факти и обстоятелства за брака им и накрая казва, че е била жертва на отровителство.
Нещата идеално пасват на чл. 147(1), драмата е, че описаните събития са се случвали преди 50 г., аз съм прохождал тогава и нямам документи или свидетели, с които да оборя този пасквил пред съд.
Имам ли вариант?
Благодаря.
Това, че събитията, които се описват са преди 50 г. няма никакво значение, нали клеветата е извършена сега? Този, който е разпространил позорящите обстоятелства е длъжен да ги докаже, ако не иска да бъде осъден. Проблемът е, че баща Ви е починал и само той може да заведе дело, тъй като за него са били разпространени тези позорящи обстоятелства. Нека се произнесат юристите дали може Вие като наследник да заведете дело.
- ilian_todorov
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|