начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Оправдателна присъда

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Оправдателна присъда

Мнениеот kobuladze » 16 Апр 2014, 15:44

Здравейте! Ще изложа случая накратко като се надявам да получа полезни съвети! Бях осъден задочно през 1996г.на 10г л.св.През 2004г. бях задържан на границата при завръщането в България.Оказа се че делото по което съм осъден е унещожено/в нарушение на закона/.Подадох жалба в Страсбург и през март тази год.съда осъди България по чл.6 от ЕКПЧОС.Сега Главният прокурор трябва да направи искане пред ВКС за възобновяване.Веднъж вече ВКС отказа възобновяване през 2007г с мотив че е невъзможно/има само мотиви на присъда/.Какви са шансовете и имам ли възможност да искам оправдателна присъда при новото разглеждане пред ВКС? Изтърпял съм 6г.5мес.от присъдата.Имам в предвид че според закона за отговорността на държавата мога да получа обещетение в случай на оправдателна присъда но не е ясно ако присъдата бъде отменена и нак.производство прекратено дали имам същата възможност.За повече инфо.жалба №25714/05 Стоянов-Кобуладзе срещу Бялгария.Ще се радвам да прочена компетентни мнения! Благодаря!
kobuladze
Младши потребител

Re: Оправдателна присъда

Мнениеот svettoslav » 16 Апр 2014, 23:29

kobuladze написа:а повече инфо.жалба №25714/05 Стоянов-Кобуладзе срещу Бялгария

Ще я прегледаме Вашата жалба,но малко по-нататък! За съжаление в неподходящ момент публикувате Вашето питане.Днес е официалния празник на юриста и компетентните колеги празнуват,заети са сиреч.

Така че,най-вероятно ще се наложи,г -н Камикадзе,да почакате до утре..най-късно вдругиден...
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот iliander » 17 Апр 2014, 08:13

След като спряха издаването на списание "Общество и Право" доказаха,че "Правовото общество" е изградено в полза на Емигранти и Имигрирали българи.
Оказа се прадоксално,че от адвокатската колегия бранят правата и интересите на Имигрирали българи повече от тези които останаха и прогресивно намалят-отговорът е много лесен-"По-добре плащат за това!".
iliander
Младши потребител

Мнениеот bludniq_sin » 17 Апр 2014, 08:58

не мисля ..
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот kobuladze » 19 Апр 2014, 10:09

да почакате до утре..най-късно вдругиден...[/quote]
Наистина ли никой нама идеи?
kobuladze
Младши потребител

Назад към Наказателно право