начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Забрана за напускане на страната

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Забрана за напускане на страната

Мнениеот mitko101 » 27 Мар 2014, 04:51

Здравейте.
Обръщам се към форума за евентуален съвет.
Ситуацията е следната:
Наскоро си сменях личната карта и шофьорската книжка поради изтичане на давноста и реших да запитам дали имам някакви забрани за напускане на страната защото скоро ми се налага заминаване в Китай,след няколко месеца.
Оказа се че имам наложени забрани за напускане на страната по четири следсвтенни дела-две от 1997 година,едно от 1998 и едно от 1999година.
По всичките тези дела съм осъден и присъдите са изтърпяни много отдавна.
Но въпреки това явно някой нещо не доглежда и не си върши работата типично за географската ширина в която се намираме и поради това забраните си стоят все още макар че имам и преди пет години още право на реабилитация която не съм писал искане за нея поради това че не ми е необходима поне на този етап.
Обръщам се към вас с съвет какво да направя за да ми се махнат забраните?
Вариантите които се сещам са-да отида на другия край на България където са следствените дела и където съм съден преди повече от 10 години и да си извадя сам решенията които да занеса в полицията и те да ги придвижат служебно,или другият вариянт е да наемам адвокат който да задвижва нещата.Варианта с адвоката е малко сложен понеже аз живея в Варна а следствените дела са на другия край на страната и разходите ще са значителни за адвокат и разкарване от Варна на 500км.
Ако имате желание и някой знае какво трябва да се направи моля посъветвайте ме от законна гледна точка какво трябва да предприема съгласно закона.
Предварително ви благодаря!
mitko101
Нов потребител

Re: Забрана за напускане на страната

Мнениеот coki123 » 28 Мар 2014, 16:54

Здравейте, това което трябва да направите е да си наемете адвокат, който да ви консултира и да преприеме необходимите действия във връзка със забраните, които имате.

Затрудненията относно движения в пространството на адвоката ми се струват преодолими.
Адвокат
www.sokolnedkov.bg
coki123
Нов потребител

Мнениеот doc03 » 28 Мар 2014, 17:25

- Благодаря!
- Моля! Пак заповядайте!
Последна промяна doc03 на 29 Мар 2014, 00:06, променена общо 1 път
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 29 Мар 2014, 00:05

От поста Ви не става ясно по какъв ред е наложена забраната, а в зависимост от това пътят за отмяна е различен.Щом сте изтърпял наказанията, които са Ви били наложени за извършените деяния, се обърнете към колега адвокат, който да направи необходимите справки и да предприеме съответните действия.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот mitko101 » 29 Мар 2014, 04:04

nk7702n написа:От поста Ви не става ясно по какъв ред е наложена забраната, а в зависимост от това пътят за отмяна е различен.Щом сте изтърпял наказанията, които са Ви били наложени за извършените деяния, се обърнете към колега адвокат, който да направи необходимите справки и да предприеме съответните действия.

Проблема се решава и без адвокат.С едно ходене до съда,понеже някой не си върши работата типично по български,просто забравили хората :lol: :lol: :lol:
С голяма радост напускам след двам месеца това гето,хайде успехи на всички в юридическите неща.
Някога ако посети някой Шанхай и иска,да звънне един телефон за по едно кафенце 0086 5608887111-Димитър
mitko101
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 30 Мар 2014, 00:28

mitko101 написа:
nk7702n написа:От поста Ви не става ясно по какъв ред е наложена забраната, а в зависимост от това пътят за отмяна е различен.Щом сте изтърпял наказанията, които са Ви били наложени за извършените деяния, се обърнете към колега адвокат, който да направи необходимите справки и да предприеме съответните действия.

Проблема се решава и без адвокат.С едно ходене до съда,понеже някой не си върши работата типично по български,просто забравили хората :lol: :lol: :lol:
С голяма радост напускам след двам месеца това гето,хайде успехи на всички в юридическите неща.
Някога ако посети някой Шанхай и иска,да звънне един телефон за по едно кафенце 0086 5608887111-Димитър

Това, което твърдите, не е вярно по принцип. Невинаги съдът е панацея за всички проблеми. Все пак опитайте, може и да налучкате правилния път.Приятна почивка в Шанхай и в Шри ланка и късмет! :lol:
nk7702n
Старши потребител

Назад към Наказателно право