- Дата и час: 20 Ное 2024, 09:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отвличане по чл. 142 с евентуален умисъл?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Отвличане по чл. 142 с евентуален умисъл?
Възможно ли е да е осъществено П по чл. 142 с евентуален умисъл? Мисля, че с редакцията на текста от 2010г, т.е. след премахването на специалната цел е възможна тази хипотеза, така както аналогично е възможна тази форма на умисъла при чл. 142а. За съжаление не намерих практика по въпроса, затова търся вашите мнения. Ако намерите и решения в този или обратния смисъл - още по-добре.
- renydymytrova
- Младши потребител
Re: Отвличане по чл. 142 с евентуален умисъл?
renydymytrova написа:Възможно ли е да е осъществено П по чл. 142 с евентуален умисъл? Мисля, че с редакцията на текста от 2010г, т.е. след премахването на специалната цел е възможна тази хипотеза, така както аналогично е възможна тази форма на умисъла при чл. 142а. За съжаление не намерих практика по въпроса, затова търся вашите мнения. Ако намерите и решения в този или обратния смисъл - още по-добре.
Ти друга работа нямаш ли си? Може и със "среден умисъл",стига да искаш.
Каква практика да немериш,бе,момиченце,...това е в сферата на невероятностите.На практика не се случва.
Самия характер на отвличането предполага цел за това,как бъде "допуснато" ?
Иначе това по чл.142а НК-по-може да се случи. Някъде някой да бъде заключен за една нощ..където отговорника си казал...а,бе бай Иван май остана долу в цеха,дали го заключих?!? ама и там да е-бързам сега пък и без това имам да си му връщам за оная работа... все едно някой ми е казал,че си бил тръгнал.... И бай Иван стоял заключен в помещението,без вода,без телефон да се обади,без папкане...
Ама отвличането-трудна работа...да не осъзнаваш че с положителност преместваш някого от едно място на друго, против неговата воля. Трудничко е,щом съзнаваш нещата. Да речем отвличаш една влакова композиция(познавам лично един такъв ненормалник,в Бургаския Окр. съд било делото му)-лежал доста време в ареста,но накрая го оправдали,че щеше да ги съди в Страсбург...не знам какво стана с този алкохолик...
Та ако във влака имаш само машинист,тъй като е товарен влак,но от самия него дееца разбере,че всъщност в един от вагоните има едно семейство,което изтървало последния влак за Павликени...и ги качили в товарния... дееца обаче не се интересува от това и заповядва на машиниста да подмине гарата Павликени,която всъщност била и последната по маршрута на товарния влак... Очевидно машиниста е отвлечен с пряк умисъл,доколкото дееца осъзнава неизбежността на отвличането,т.е на последиците. Има ли такова нещо в представите му за останалите ? Би могло да има ако машиниста е създал категорична увереност у дееца за тяхното наличие и у последния няма съмнение за това,но ако онзи си е казал, "А,бе може и така да е,както казва тоя,а може и да ме будалка с цел да проява разбиране...." ??
- svettoslav
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|