начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Моля за съвет!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за съвет!

Мнениеот mihaelsl » 18 Фев 2014, 10:29

Преди малко повече от седем години стана ситуация на пътя. Спрях да направя забележка на шофьор, който за малко да ме блъсне. Сбихме се, с него имаше още двама, които също се включиха, разменихме си по някой удар и си тръгнах. Но тия извикали полиция, пуснали жалби и т.н. дела, обжалвания и накрая ми наложиха административно наказание. Но двама от отсрещната страна, шест години и девет месеца след случката, завеждат граждански дела. Още не съм взел адвокат по тези, нямам възможност в момента, само искам да попитам дали имат право след толкова дълъг период от време да завеждат дело. Извинявам се, ако въпросът ми е глупав.
mihaelsl
Нов потребител

Re: Моля за съвет!

Мнениеот ivanov_p » 18 Фев 2014, 10:38

Вероятно имат. По административното са те осъдили и с влизане в сила на присъдата е започнала да тече петгодишна давност, която не е била изтекла. Тези дела се гледат трудно без адвокат.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот mihaelsl » 18 Фев 2014, 10:48

Заведоха делата, преди да излезе решението по административното. Точно шест години и девет месеца, след случката.
mihaelsl
Нов потребител

Мнениеот svettoslav » 18 Фев 2014, 14:57

ivanov_p написа: Тези дела се гледат трудно без адвокат.

Е как ще е трудно бе,може да се гледат и с чикъкчия вместо с адвокат и кадия...

mihaelsl написа:Още не съм взел адвокат по тези, нямам възможност в момента,

Аз като "нямам възможност", вземам пари назаем и после,като имам възможност,ги връщам !
svettoslav
Активен потребител

Назад към Наказателно право