начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Очна ставка малко помощ

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Очна ставка малко помощ

Мнениеот danonino_bs » 16 Фев 2014, 20:03

Предстой ми очна ставка с човек който злоупотреби с фирмата ми . Въпроса ми е следния Призоваха ме като свидетел по телефон и трябва да пътувам след ден на 260км от града в които живея . Въпроса ми е следния по време на очната ставка с обвиняемия ли ще ме разпитват и какво мога да кажа ако не е в моя полза понеже никога несъм присъствал на такъв диалог и незнам какви са ми правата по време на очната ставка . Мога ли на определени въпроси да не дам отговор . Благодаря
danonino_bs
Нов потребител

Re: Очна ставка малко помощ

Мнениеот bludniq_sin » 17 Фев 2014, 10:40

За да е насрочена очна ставка означава, че между вашите показания като свидетел и обясненията на обвиняемия са констатирани различия и те са съществени. Да - на очната ставка ще сте вие, обвиняемия и разследващия орган, като освен въпросите, които ще задава разследващия (тук по принцип няма разказ от страна на някой от вас двамата, а се процедира въпрос-отговор.) вие може да си задавате въпроси взаимно един на друг. Имайте предвид, че въпросите на разследващия ще са насочени към изчистване на противоречията между информацията която вие и обвиняемият сте дали. От там вие вече сте дали определени показания, така че е във ваш интерес да давате отговори, за да докажете, че не сте дали лъжливи показания преди.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Назад към Наказателно право