начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Задържане, побой и 24 часа без адвокат и уведомяване....

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Задържане, побой и 24 часа без адвокат и уведомяване....

Мнениеот dream1984 » 12 Ное 2013, 22:09

Здравейте, преди 2 дни бях арестуван и бит от полицаите. Бях закаран в районото управление за 24 часа. Казаха, ми че съм обвинен в побой. Както и да е с това се оправих. Пуснаха ме 10минути преди изтичането на тези 24 часа, като през цялото време не беше уведомен близък, не беше уведомен адвокат въпреки, че изрично бях написал на всичките тези неща ЖЕЛАЯ. Изкарах си медицинско от съдебна медицина и искам да ви попитам каква жалба мога да пусна, къде се пуска, кой ще я разследва и най-вече какъв може да е резултата.
Вече 2-3 пъти ми се случват подобни неща и всеки път просто ме пускат без нищо, но този път прекалиха и искам да докарам нещата докрай.
Много жалко, че българина не си търси правата и не подава жалби при подобни случаи и се надявам това да се промени.

П.П. Да не споменавам факта, че искаха без адвокат да ми правят разпознаване, да ми взимат отпечатъци и да ме снимат.....убеждавайки ме, че за това не се изисква адвокат. Естествено аз им се изсмях и им казах да ме върнат в килията :)
dream1984
Младши потребител

Re: Задържане, побой и 24 часа без адвокат и уведомяване....

Мнениеот bludniq_sin » 13 Ное 2013, 14:44

Здравейте, преди 2 дни бях арестуван и бит от полицаите - ако сте оказал съпротива при ареста могат да ви слагат белезници, усмирителна риза и да използват палки. Бях закаран в районото управление за 24 часа. Казаха, ми че съм обвинен в побой (защо така са решили..пък и точно в побой .. можеше в кражба? Вие какво правехте преди да ви налетят?). Както и да е с това се оправих (я пояснете малко :) То това е по-трудното). Пуснаха ме 10минути преди изтичането на тези 24 часа (с прокурорско нареждане могат и до 72 часа да ви задържат мисля), като през цялото време не беше уведомен близък, не беше уведомен адвокат въпреки, че изрично бях написал на всичките тези неща ЖЕЛАЯ (лошо). Изкарах си медицинско от съдебна медицина и искам да ви попитам каква жалба мога да пусна, къде се пуска, кой ще я разследва и най-вече какъв може да е резултата. Жалбата мисля във военна прокуратура, разследването е от следовател а резултата никой не може да ви го предвиди щото може и да послъгвате и да се установи друго след разследването.
Вече 2-3 пъти ми се случват подобни неща и всеки път просто ме пускат без нищо, но този път прекалиха и искам да докарам нещата докрай. Хайде пак да се върнем към това да дадете малко повече инфо :) как така си ходите спокойно и мирно, храните гълъбите или гледате природата и идват униформени, следва лобут и после ви пускат и това не веднъж. Значи има нещичко там в предисторията, което ги подтиква тия служители да ви отделят толкова енергия и време.
Много жалко, че българина не си търси правата и не подава жалби при подобни случаи и се надявам това да се промени. Жалко си е .. жалко е и когато престъпници се разхождат на свобода и после гледаме по новините субекти с по 30 регистрации най-накрая стигнали върха и затрили някого.

П.П. Да не споменавам факта, че искаха без адвокат да ми правят разпознаване, да ми взимат отпечатъци и да ме снимат.....убеждавайки ме, че за това не се изисква адвокат. Естествено аз им се изсмях и им казах да ме върнат в килията :)
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот citizex » 28 Ное 2013, 20:33

Жалбата мисля във военна прокуратура

- по-добре към мешерето- по-голям шанс за успех!

разследването е от следовател а резултата никой не може да ви го предвиди

В 99% от случаите 'няма данни за престъпление от страна на полицията'

щото може и да послъгвате и да се установи друго след разследването.

естествено, те винаги са прави, оплакваЩите се ВИНАГИ ЛЪЖАТ!

жалко е и когато престъпници се разхождат на свобода и после гледаме по новините субекти с по 30 регистрации най-накрая стигнали върха и затрили някого.

Извънредно ТЪПО изказване, да направим ли статистика колко убииства има от хора, които допреди това "не са били познати на органите на реда"
- напротив, полицеиската регистрация е напълно субективна, като не се спазвзт НИКАКВИ правила.
Няма никаква гаранция, че са регистрирани наи-опасните престъпници,даже е точно обратното.
Да не говорим за презумпцията за невинност...

И накрая Жалко е, и че се напълни с полицеиски подлоги, по лесно е явно да живееш така
лижеики ****** на силните на деня!
citizex
Нов потребител

Мнениеот ilian_todorov » 28 Ное 2013, 22:28

dream1984 написа:Здравейте, преди 2 дни бях арестуван и бит от полицаите. Бях закаран в районото управление за 24 часа. Казаха, ми че съм обвинен в побой. Както и да е с това се оправих. Пуснаха ме 10минути преди изтичането на тези 24 часа, като през цялото време не беше уведомен близък, не беше уведомен адвокат въпреки, че изрично бях написал на всичките тези неща ЖЕЛАЯ. Изкарах си медицинско от съдебна медицина и искам да ви попитам каква жалба мога да пусна, къде се пуска, кой ще я разследва и най-вече какъв може да е резултата.
Вече 2-3 пъти ми се случват подобни неща и всеки път просто ме пускат без нищо, но този път прекалиха и искам да докарам нещата докрай.
Много жалко, че българина не си търси правата и не подава жалби при подобни случаи и се надявам това да се промени.

Освен медицинското ще ти трябват свидетели за да докажеш твърденията си. Може да си набил полицаите и те с дружни усилия за да те озаптят са те чукнали с палките два-три пъти. На една моя позната брат й, няма 18 години, но е яко и здраво момче и здравата набил двама полицаи защото последните го излъгали, че го карат за справка в РПУ то, а пък го закарали в лудницата. На входа младежът се усетил и здравата млатил полицаите. Наложило се да пристигне подкрепление за да го вкарат на топло в психото, а пък там го лекували с електрошок. Не казвам, че твоят случай е такъв, но всичко трябва да се докаже.
Последна промяна ilian_todorov на 29 Ное 2013, 16:23, променена общо 1 път
ilian_todorov
Активен потребител

Мнениеот citizex » 29 Ное 2013, 11:15

ilian_todorov написа: На една моя позната брат й, няма 18 години, но е яко и здраво момче и здравата набил двама полицаи защото последните го излъгали, че го карат за справка в РПУ то, а пък го закарали в лудницата. На входа младежът се усетил и здравата млатил полицаите. Наложило се да пристигне подкрепление за да го вкарат на топло в психото, а пък там лечение с електрошок. Не казвам, че твоят случай е такъв, но всичко трябва да се докаже.

Е, жалко, че не ги е застрелял, нямаше да е голяма загуба.
Как така ше го лъжат. Това са престъпници!
citizex
Нов потребител

Мнениеот bludniq_sin » 29 Ное 2013, 11:59

Извънредно ТЪПО изказване, да направим ли статистика колко убииства има от хора, които допреди това "не са били познати на органите на реда"
- напротив, полицеиската регистрация е напълно субективна, като не се спазвзт НИКАКВИ правила.
Няма никаква гаранция, че са регистрирани наи-опасните престъпници,даже е точно обратното.
Да не говорим за презумпцията за невинност...

И накрая Жалко е, и че се напълни с полицеиски подлоги, по лесно е явно да живееш така
лижеики ****** на силните на деня!

Хм .. и защо така с лошо? Няма да влизам в тона Ви и да определям кое изкаване е тъпо и кое е умно. Аз по-скоро бих казал дали съм съгласен или не с дадено мнение/изказване. Може би трябва ше да сложа мнението си в кавички, за да усетите и вие и питащия иронията, която целях (явно не съм успял да я покажа). Но може би си струва да направим статистика - колко от убийствата са извършени от криминално проявени или "познати" на полицията лица и колко от "непознати такива. Интересно ще ми е и на мен. Ето може да питаме Doc. Бих се доверил на неговото мнение. Както и да е. Постарах се да отговоря на поставените от питащия въпроси. Ироничните или злобни (не знам как да ги определя) коментари под всеки от отговорите мисля, че са излишни. Човекът задава въпрос и получава отговор. Нито Вие, нито някой друг може предварително да каже какъв ще е изходът от жалбата, защото вярвам че не сте запознат с фактическата обстановка. Да не сте от БХК?
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот bludniq_sin » 29 Ное 2013, 12:09

И така и не разбрахме - какво е това обвинение в побой?
bludniq_sin
Потребител

Назад към Наказателно право