Здравейте!
Може ли да ми кажете какво става след настъпване на смърт на ответник, който има присъда, но обжалва сумата на гражданския иск? Какво трябва да направи пострадалия(ищеца) при това положение? Може ли да се търси имуществена/материална отговорност от наследниците му?
Предварително благодаря на всички, които ми пишат!
- Дата и час: 20 Ное 2024, 11:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Kакво става при смърт на ответник(обвиняем)?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Kакво става при смърт на ответник(обвиняем)?
Може. Би трябвало да се прави същото като в гражданския процес - да се даде срок на гражданския ищец да издири имената и адресите на наследниците.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Re: Kакво става при смърт на ответник(обвиняем)?
milka_fan написа:Здравейте!
Може ли да ми кажете какво става след настъпване на смърт на ответник, който има присъда, но обжалва сумата на гражданския иск? Какво трябва да направи пострадалия(ищеца) при това положение? Може ли да се търси имуществена/материална отговорност от наследниците му?
Предварително благодаря на всички, които ми пишат!
Наследниците обаче имат право да се откажат от наследство и ако отказът им да е действителен, нямаш право да ги съдиш.
- ilian_todorov
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|