- Дата и час: 20 Ное 2024, 19:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
испанска одисеа
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
испанска одисеа
Бях осъден във Испания на 8 години затвор за притежание на устройства за сканиране на кредитни карти там лежах 2г и 9 месеца след което се преместих да си доизлежа присъдата във България минах преравняване на испанската присъда по българските закони и ми остана 8г присъда зачетоха това което сам излежал там и останах да си доизлежавам присъдата тук във България и така тук вече на половината от присъдата ме освободиха условно предсрочно със 2г и 11 месеца остатък нямам забрани никакви да напускам страната но проблема е там че получих добро предложение за работа във Испания и се опасявам дали като отида няма да ме задържат по същото дело защото по тяхната присъда би трябвало да сам във затвора а сам освободен тук. искам да добавя че се прибрах във България по мое желание по договор от закона във Страсбург от 23.03.1983г за прехвърляне на осъдени лица да си доизлежават пресадите във техните страни смятам че испанците след като са разрешили да доизлежавам присъдата във България следва да признават изтърпяното наказанието като такова и от тук следва извода че следва да признават и мерките за предсрочно освобождаване .някои може ли да ми даде отговор конкретно по темата. Благодаря ви предварително.
Последна промяна krastan1 на 07 Окт 2011, 13:53, променена общо 1 път
- krastan1
- Нов потребител
Re: испанска одисеа
А Вие, извинете, българин ли сте и учили ли сте въобще някога български език и в частност правопис? С голяма мъка успях да разбера какво е питането Ви, но с подобен правопис трудно ще намерите отговор на интересуващите Ви въпроси тук във форума.
Намерете си адвокат, който ще ви отговори лично.
Намерете си адвокат, който ще ви отговори лично.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
съжалявам но не сам българин и не сам учил български признавам си беше ми голяма мъка докато напиша това благодаря ви за мнението все пак
- krastan1
- Нов потребител
въпросът е следният има ли вариант да ме задържат ако се върна да работя във Испания по същото дело за което съм си излежал присъдата тук във България. искам да поясня че се допитах до Испански адвокат и ми отговори че няма такава но след преживяното от мен не съм много склонен да му вярвам ще ви бъда благодарен ако получа някакво мнение.
- krastan1
- Нов потребител
krastan1 написа:въпросът е следният има ли вариант да ме задържат ако се върна да работя във Испания по същото дело за което съм си излежал присъдата тук във България. искам да поясня че се допитах до Испански адвокат и ми отговори че няма такава но след преживяното от мен не съм много склонен да му вярвам ще ви бъда благодарен ако получа някакво мнение.
Вървете спокойно, законови пречки няма, изтърпели сте си наказанието и испанските власти са повече от наясно с това, освен ако част от присъдата Ви, издадена от испанския съд, включва забрана за влизане в страната (шенгенското пространство) за определен период.
Все пак, с оглед стореното, не очаквайте топло гостоприемство, хеле пък ако пак им влезете в полезрението отново с някое геройство.
И още нещо - ако ще ходите да работите там, то трябва да си извадите работна виза, която се издава от испанските дипломатически представителства по утвърдена процедура. Ако игнорирате това правило, най-малкото, което Ви грози е екстрадиция + глоба + тригодишна забрана за влизане в страната + някой друг бонус съобразно предишното Ви провинение на испанска територия.
-
teogeo - Активен потребител
нямам забрана за геройства и не мисля благодаря ви за отговора
- krastan1
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|