начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

Жалба за тормоз.Къде?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Жалба за тормоз.Къде?

Мнениеот shadows » 29 Сеп 2011, 12:23

Здравейте!
Искам само да попитам след като една жена (позната на майка ми),която твърди,че майка ми й дължи пари,за което аз нямам никаква вина и тормози мен,мога ли да подам жалба срещу нея така,че да си вземе поука да ме остави на мира. Заплашва ме,че ще извика съдя изпълнител в нас,медийте и т.н.,защото някой й е казал,че майка ми живее в нас,което е пълна глупост. Тормоза е през седмица две.Намирали сме я тя и още едно момиче влезли с взлом в двора ни,търсят,оглеждат,постоянен тормоз по телефон,притеснява баба ми,която е жена със много сериозно влошено здравословно състояние.Сипе заплахи на пред назад,но капака беше вчера,когато 2 часа е наблюдавала къщата ни без ние да сме си вкъщи,обикаляла е и видимо е търсела нещо. Съседи ни предупредиха и пратихме човек да наблюдава в нас,за да не влизат докато ние се приберем. Аз съм бременна и не искам след месец да застраши детето ми. В районното управление по лична карта ли трябва да подам жалбата срещу нея. На всичкото отгоре не знам много за нея,защото не съм свързана по никакъв начин с нея,това ще попречи ли?
shadows
Младши потребител

Re: Жалба за тормоз.Къде?

Мнениеот teogeo » 30 Сеп 2011, 13:58

shadows написа: В районното управление по лична карта ли трябва да подам жалбата срещу нея. На всичкото отгоре не знам много за нея,защото не съм свързана по никакъв начин с нея,това ще попречи ли?

В районното управление на полицията (или в районна прокуратура) по местоизвършителство :)
Напишете жалбата (без излишни емоции), подайте координатите и описание на жената (и по телефонния номер, от който ви се е обаждала, ще свърши работа) и чакайте. Но не се надявайте на чудеса. Ще я издирят, ще я привикат, ще й дадат да подпише един протокол за отказ от саморазправа и така до следващия път (е, понякога пък и има възпиращ ефект, зависи от полицeйския инспектор).
Аватар
teogeo
Активен потребител

Назад към Наказателно право